Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj kockomilky vubec nestiham prispivat mam toho moc malej ma zanet stredniho ucha dnes mu to pichali vcera mi vyplivla lednice a jeste jsem dostala vypoved v praci a do toho to moje zlomene zapesti
ale alespon vam sem hodim fotky kocourka od nasi Kacenky jak mela kotatka a vsichni jste sledovali musim rict ze roste do krasy a je z nej krasnej kocour
![]()
@Lilua To je krasavec!
Jaktože výpověď v práci? poslední dobou čtu jen o tom, že někdo nemá práci
to je k vzteku. Koukám, že starostí máš až nad hlavu, tak hlavně všechno v klidu vyřešit a bude líp. ![]()
@Lilua To teda je macek. A ten ocas!
To mě mrzí, že máš tolik starostí. Snad se to brzy zlepší.
@KačuliKačka - moc děkuji
Už jsem to poslala švagrovi - budou si pořizovat buldočka (už čekají jen na předání) a myslím, že tohle by byl luxusní dárek k vánocům ![]()
@Lilua to me mrzi s tou praci..ted je tolik toho kolem…snad brzy najjdes neco lepsiho a za vic penizku ![]()
Michal je uz 2 mesice doma a dneska jsme se zase pohadali..nic neresi a vse nechava namne a uz je toho moc… ![]()
@KačuliKačka No, to věřím. A vy už bydlíte spolu? Já se ale dneska vyptávám. Co papoušek?
@bimbama mebydlim presto, ze z me strany nabidka padla. Prespavam u nej, ale odpoledne travim venku se psy pokud je hezky. On bud sedi s mobilem v ruce nebo spi protoze je mu posledni tyden zle. Chapu ze to ke ted tezke,prozila.jsem.si to taky, ale nic mu nedav pravo byt na mne hnusny a vse ostatni kolem ignorovat. ![]()
@KačuliKačka To máš pravdu, že nemá právo si na tobě vlastně vylívat zlost. Asi mu hrajou nervy, ale to musí člověk trochu ovládat. Tak snad se ta situace zlepší, no. Zase pokud se teď tak chová, tak je možná dobře, že zatím spolu nebydlíte. Alespoň máš svůj klid doma.
Zdravím všechny milovníky koček ![]()
Dnes jsem naší čtyřleté kočce při drbání našla v srsti dvě místa jakoby se stroupkem.Ona je ale s námi v paneláku a s jinými zvířaty není v kontaktu.
Napadlo mě jestli nemá v kožichu nějakého cizopasníka, ale nic jsem nenašla.
Máte nějakou zkušenost?
@Phoebe13 možná nějaký exém? Mohl jí třeba i komár ďobnout a ona se bobek škrábala až do stroupku. Pohlídala bych to místečko, jestli se nerozšiřuje nebo jinak nemění.
Pokud by to nemizelo nebo se horšilo, raději bych zajela na veterinu.
Př. náš peršan má alergii na bleší kousnutí (dostaly se k nám blechy od koček tehdejší skorotchýně) a dělá se mu exém, mokvající místa kde mu padají chlupy, pak mu to zaschne a šupí se mu kůžička.
@bimbama můžu ti říct, že je to občas na budku
naprosto chápu všechny jeho obavy, starosti… taky jsem si tím prošla s ještě menším finančím obnostem než má on. Ale prostě pokud se bude vzdávat, bude to horší a horší.
Ona včera padla i výčitka, že jsem celý den pryč (v práci, pak doma a k večeru se psem na procházce), je fakt, že min. týden byl procházkově fakt náročný a od středy do včera jsme byli denně 2-4 hodiny venku. Tak trošku zvolníme. Ale ví, že jsem hodně aktivní člověk a sedět doma je pro mě za trest.
Nicméně taky mám starostí nad hlavu a potřebuju vypnout, což jsou procházky pro mě ideální, vypnu mozek, nepřemýšlím, zasmějeme se a je mi fajn. Ve čtvrtek mě dokonce 2× srazil „náš“ kamarád Fergal, irský vlkodav o váze 60 kg, poprvé jsem to ustála, po druhé jsem už ležela na zemi ![]()
Uvidíme, dnes jsem navrhla, že bychom si mohli udělat odpoledne sami pro sebe, tak snad to klapne, jen večer si skočím na nehty. Ale to už má stejně po vycházkách a bude to max. hodinka ![]()
Asi nejúplnější popis kočičí rýmy a jejích druhů má tahle veterina
http://www.petklinika.cz/…/kocici_ryma
Nejlepší je prevence očkováním, protože i při úspěšném vyléčení mohou být z některých koček bacilonosiči.
Doporučuje se očkovat hlavně venkovní kočky, ale onemocnět mohou i domácí. Hlavně pokud je původce chlamydie nebo bakterie (streptokoky).
Bohužel ani vakcína nezaručuje, že kočka kočičí rýmu nedostane. Vlastní zkušenost s oslabeným kocourem.