Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet Jojo, tak jsem to udělala. Jednu s rozprašovačem a druhou litrovku na dolití. Do víkendu to asi nestihne dojít, ale určitě se to bude hodit, budu tím preventivně stříkat. Snad se ty mrchy nevrátí
Ten Bofol můžu stříkat i na kočku, ale je to sprej, takže dělá rámus a on se toho bojí. Ale ty mršky po té pipetě
z něho pěkně padají. Dneska zase hezky pořádně vysaju a vystříkám co půjde. Ale taky mě napadl biolit, jen jsem si říkala, že to bude asi smrad.
Gardík je asi zase ve formě, dneska v noci řádil s hračkama, takže až je dneska vystříkám, tak je uklidím do skříně, abychom se vyspali ![]()
Tuhle diskuzi sem potřebovala
Maminky pomozte, dostalo se knám kotě, určitě nemá ještě dva měsíce je dost zanedbané tak si myslím že se na něm mamka prostě vyprdla a nechala ho napospas a ono si vybralo hodně špatné místo na život, náš dvůr. Psy ji dost pomuchlaly, řekla bych až skoro zabily, ale podařilo se mi jí dát dohromady. Ale, odblešila sem ho, bylo zablešené tak že je plné černých kuliček, myslím že to sou bobky, a nevím jestli ho můžu vykoupat, když ´je tak malí, a navíc potřebuju poradit co mu dát jíst, jak naučit na bedýnku, bude teda venku, d oma kvůli mé alergii být nemůže, ale bude na hůře. Musí se očkovat a kdy, zánět v očkách sem mu už vyléčila, a teď nevím co ještě má. Pak si vzpomenu, raďte, co se týče koček nevím nic..-( a chci si ji nechat a zajistit aby se měla dobře. Děkuju
@misicka 149 určitě se dá naučit baštit - pro začátek bych zkusila kotěcí kapsičky, kotěcí granulky třeba je i namočit, aby byly lépe stravitelné, kočičí mlíčko, tvaroh, jogurt, zakys smetanu. Popř. vařené maso bez soli.
Naučit na stelivo tak, že ho dáš k dispozici koťátku, opakovaně ho do písečku (na záchůdek) posazovat/ dávat, chválit, hladit a mazlit ![]()
Jinak bych ho opatrně v umyvadle vykoupala a poté ho pořádně zabalila do ručníku a nechala ho v teple doma do doby, než by pěkně uschlo, at se nenachladí. Popř. volat na veterinu, ohledně koupání takového drobečka.
Mám pocit že se udrbu…
A přitom žádnou blechu na sobě nevidím. Snad je to jen obrana. Četla jsem, že na člověka jdou jen když se nemají kam přisát na zvířeti. Achjo - myslíte, že mám vyprat i oblečení ze skříní, do kterých kocour nechodí - nebo ne do horních pater?
Jinak musím říct, že vysavač za 1200,– byl super kup, vysává dobře, sice dělá docela bordel, ale dneska už nebudu vysávat v 9 večer ![]()
Ahoj holky, obracím se na Vás pro radu. Prosím poradíte mi něco účinného, ale opravdu účinného na blechy u kočky? Všichni nám doporučovali pipetu Frontline combo, že to stačí, spousta blech vychcípala, ale pár jich stejně přežilo, tak jsme dali sprej a to samé, zase nějaké mrchy přežili. Byt jsme vystříkali Biokillem, to pomohlo, ale jak jich opravdu účinně zbavit kočku? ![]()
@Medvídě30 Říkala mi vet, že na Frontline už jsou blechy imunní. Já dostala u veta pipetu Stronghold nebo tak. Tak uvidíme. Dala jsem mu ji v pondělí, dnes či zítra by nemělo být po blechách stopy - za 14 dní máme přijít znovu. Jinak na kočky mají ten sprej Bofol, co jsem včera koupila já, ale je zapotřebí aspoň dvou lidí, sprej dělá rámus a náš se ho bojí. Tak doufám, že zafunguje pipeta. Já stříkala včera a dneska budu zase. Je to asi věčný boj, když už se jednou blecha ukáže ![]()
@rainucha a funguje ten Bofol? Já už jsem z toho nešťastná, na nikoho doma nejdou jen na mě. ![]()
@Medvídě30 Ony skáčou i na tebe? Nemůžu zatím říct, stříkala jsem poprvé včera. Na kocoura jsem teda moc nestříkala, nevím, jestli můžu, když jsem mu dávala tu pipetu. Ale blechy z něho padají jedna báseň, takže pipeta funguje. Na ten Bofol jsem četla slabší recenze, ale dneska ho koupím zase, Biokill jsem si objednala, takže ten budu mít příští týden. Ale Bofol taky nesmrdí a vyvětrá se. Myslím, že jestli funguje budu moct říct až tak za týden. Ale za zkoušku nic nedáš, vlastně jen ty 200,–, co jsem dala já, je to 250 ml.
@rainucha hele a peo tu pipetu jsi byla i s kočkou a nebo bez, pač na netu je všude že dávku určuje lékař. Ani to nejde volně koupit
Není to Bolfo?
Pipetu kupuju Fypryst. Případně kočku postříkat Effipro sprejem, je to poněkud obtížné, ale funguje prakticky ihned.
A prostředí tím Biokillem, no.
Ideálně všechno opakovat po dvou dnech (krom pipety, ta se tak často dávat nesmí) a pak po týdnu… A pak znova kdykoli objevíš jakoukoli známku přítomnosti blešek.
@Pipet je, jsem blba
@Medvídě30 jj pipetu mi dala vet, ale koupis je i na netu a tam je napsane, jak casto davat ![]()
@Pavlinax ano je
říkala, že na poslech je to vše OK. takže kdyby něco, zase tam poletím. hezky papá, až moc, a už se vůbec nedrbe, takže blechy snad vypadaly. ještě zítra to tady stříknu, a snad se v neděli vrátíme do čistého.
@rainucha ten Stronghold právě volně prodejný po netu není, všude je jen s osobním odběrem. Ale už jsem dneska mluvila s veterinářkou, tak se pro něj můžu zastavit.
Kolik jsi za něj platila? A jak to vypadá? Co blechy? ještě žijou? ![]()
@Medvídě30 blechy jsou z kozichu fuc
vystrikala jsem byt, nekolikrat vysala. A mne stala jedna pipeta 440 korun
jeste musim vystrikat byt ve Vrchlabi, to bude taky fuska ![]()