Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pavlinax to urcite jako ja se veta nijak nezrikam to tak nemelo vyznit ![]()
Njn at zije hlinik vzdyt je ho tam preci tak malo ![]()
ja byla ted na konfeenci a tam padlo, ze tezke kovy jsou jako hlavni podezrely na,,alzhajmra,,,
byla to konference o ruznych terapiich ve spec. ped.,dost se tam mluvilo o,, mladych alzhajmrech,, kolem 50 let bezne…pry je to otrava tezkymi kovy…potvrzeno lek. vyzkumem
@quinny V lednu jim budou tři a dva roky, teď spí a já zrovna přemýšlela, jak jsou báječní ![]()
@Pavlinax Přestávám se orientovat, ve které diskuzi to vlastně jsem
Ale tady se aspoň nemusím dohadovat se zdejšími „doktorkami“. ![]()
Ahoj holky. Můžu se připojit? Dneska jsem si domů přivezla tříměsíční koťátko britské kočičky - je to kočka. Prosím o jakékoliv informace či zkušenosti. Kočičku chtěl přítel a ráda bych se o ni starala co nejlépe, jen nevím, jak na to - hlavně jak ošetřit, aby co nejméně věcí zničila, jak ji vychovávat ve stylu, že něco nesmí (třeba hrát si s kabely) a jak jí zabavit, když budeme přes den v práci - nebo to skutečně prospí? Bude pak spát i přes noc? A nebude žárlit, když se budeme chtít věnovat sami sobě? Děkuji…
@evish Když něco nesmí, tak okřiknu. Když to nezabere, tak se zvedám, že ho jdu bacit a to už většinou uteče (např. od stolu). Ale někdy po perdeli dostane. Moje zkušenost je, že kočky spí strašně hodin, náš spí když jsme v práci a pak i v noci, ale míň (chodí mě budit třeba už v 5 ráno). A snad žárlit nebude, ten náš musí být u všeho, takže když je nějaké techtle mechtle, tak na nás čumí
Je mu sedm měsíců a je v pubertě.
Ale určo někdo poradí líp, to jsou jen mé poznatky. Máme taky briťáka od jeho tří měsíců.
Když dělá, co nemá, nejlepší je pevným hlasem říct: „ne, nesmíš!“, eventuelně: „fuj, to se nedělá!“. Já dávám přednost první variantě, je důraznější, ale u kotěte počítej s tím, že mu chvíli potrvá, než to pochopí. Navíc stejně jako děti zkouší, co vydržíš a kdo tu bude velet. ![]()
Plácnutí moc neuznávám, mimo jiné taky proto, že je musíš nejdřív chytit a ony potvůrky rychle pochopí, kdy můžou blbnou, protože jsou mimo tvůj dosah. Proto je lepší naučit je reagovat na napomenutí.
Když už u nás dojde na plácnutí, tak je to většinou jemně přes všetečný nebo drápavý packy nebo novinama na zadek, když došlo na kočičí rozbroje. Zvlášť kotě, ale i dospělá kočka mohou někdy drápat nebo dělat bengál i proto, že vyžadují pozornost, takže ne vždycky je vhodné trestat, ale zkusit je zaměstnat jinak.
Ale počítej s tím, že se může stát, že jednoho z vás bude poslouchat lépe - většinou toho, kdo bude krmit a stráví s ním více času, ale může to ovlivnit i pohlaví.
K tomu drápání - rozhodně bych pořídila škrábadlo + třeba ještě rozmístit na oblíbené místo v místnosti jinou drápací podložku nebo desku na zeď. Opravdu se to vyplatí!
Na zabavení kotěti můžete dát nějaké míčky, klubíčka, provázky, hadrová myš se dá i ušít nebo můžeš koupit. Tipů mám v zásobě dost, klidně se ptej. ![]()
U nas v podstate zabira napomenuti kombinovane s naznanakem pohybu smerem ke kocce… Vetsinou staci jen nadzvednout zadek z gauce napriklad, aby kocour na druhe strane mistnosti pochopil, ze to napomenuti myslime vazne ![]()
Nemate nekdo typ co zkusit na hnis v ocicku, abychom ho hned nemuseli chudaka tahnout na veterinu? To je vzdycky stres na 3× -auto, vet, auto
. Hnis ma jen obcas, ocko nemhouri nic, ale kdyz uz mu to vytece, je to fakt hnusny, zeleny, je toho dost a evidentne mu vadi, kdyz se za ten chuchvalecek hnisu zatahne, aby se otrel a odstranil
No nejsem vet, ale jak to popisujes, ze tam ma nekdy hnis a nekdy ne, a ze je to bolestive pri odstranovani hnisu tak to vypada na píštěl…fakt nevim nejsem vet
Ahoj po delší době, jdu si pro radu.
O víkendu jsme měli návštěvu, není zvyklý na cizí lidi a ještě o 3 víc, tak byl v lehkým stresu, i když mohl si zalézt pod postel, ale nechtěl. Chtěl být pořád ve společnosti.
Dnes ráno jsem si všimla, že začal přivírat jedno oko. Pak spal a teď to oko už skoro vůbec neotevře, bud vůbec nebo ho má hodně přivřený. Koukala jsem se mu tam ráno měl červené bělmo, když jsem se podívala ted, tak když mu to oko otevřu, tak dole má jakoby bílý a nateklý. Normálně žere. Spí, ale to je tím, že včera vůbec přes den nespal kvůli návštěvě. Máte někdo zkušenost, co s tím může mít? A nepřipadá mi, že by mu z oka hodně teklo, ani si ho „nežmoulá“.
Borovou vodu nemám, tak zkusím převařit normální vodu dlouho a vyčistit mu to.
Předem díky.
@Pavlinax netusila jsem ze se neco takovyho muze udelat v oku
… Radsi tam zajdem, ten z nas zas bude mit radost (jako kocour z nas panicku
)