Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli místa ve finanční divizi (ne prodej) jsou jen na centrále v Praze nebo i v jiných městech. Myslím, že spořitelna je dobrý zaměstnavatel, příbuzný tam nějakou dobu pracoval a myslím, že benefity mají dobré, hlavně tedy to volno navíc.
@Anonymní píše:
Asi každý na to bude mít jiný pohled.. pro mě jako matku: hodně volna, na své pozici jsem měla flexibilní pracovní dobu (mohla jsem si ve 2 odejít pro dítě a práci dodělat doma když jsem neměla schůzky). Platy mají hezký. Benefity taky super. Super byly firemní akce jako Spořka fest (festival pro všechny zaměstnance), Spořka českem.. různé charitativní akce, den na charitu apod.
Ale pořád je to korporát a s tím musíš počítat. Tlak na výkon, na pobočkách tlak na prodej. Je tam 10tis zaměstnanců, takže žádný rodinný prostředí. Hodně do všeho kecá Vídeň atd.
Co všechno znamená korporát? Pracovala jsem v české pojišťovně a pak ještě v jedné mezinárodní velké firmě. V té mezinárodní byly hrozné vztahy. V pojišťovně byli docela fajn. Celkově normální lidský přístup. Domu jsme chodili ve 4. V té mezinárodní byly běžně schůzky od 5 nebo 6. To s malými dětmi fakt už nechci.
@Sofie2013 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli místa ve finanční divizi (ne prodej) jsou jen na centrále v Praze nebo i v jiných městech. Myslím, že spořitelna je dobrý zaměstnavatel, příbuzný tam nějakou dobu pracoval a myslím, že benefity mají dobré, hlavně tedy to volno navíc.
@Anonymní píše:
Dobrý zaměstnavatel v čem konkrétně?
Upřímně by mě zajímalo, jak ses na místo dostala
ty tvoje otázky jsou úsměvné, až mírně, jak když tam jdeš za trest
TOS byla normálně na výběrku, bez doporučení, znalosti prostředí a vzali tě v kolektivu 40+
tam bych čekala tlacenku ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Upřímně by mě zajímalo, jak ses na místo dostalaty tvoje otázky jsou úsměvné, až mírně, jak když tam jdeš za trest
TOS byla normálně na výběrku, bez doporučení, znalosti prostředí a vzali tě v kolektivu 40+
tam bych čekala tlacenku
Po zkušenostech, které mám z poslední práce před mateřskou, se už bojím jít někam do financí a většinového ženského kolektivu.
@Anonymní píše:
Co všechno znamená korporát? Pracovala jsem v české pojišťovně a pak ještě v jedné mezinárodní velké firmě. V té mezinárodní byly hrozné vztahy. V pojišťovně byli docela fajn. Celkově normální lidský přístup. Domu jsme chodili ve 4. V té mezinárodní byly běžně schůzky od 5 nebo 6. To s malými dětmi fakt už nechci.
Všichni kecaj do všeho a nikdo nemá za nic pořádně zodpovědnost
na některých pozicích jsou lidé, kteří tam už dávno nemají co dělat. Některé procesy jsou neskutečně dlouhé, protože jdou přes x schvalování. Nekonečné schůzky, protože na jednom projektu pracuje x lidí atd. Taky věčný boj o budget..
V malé firmě to bývá dynamičtější, rozhodovací proces ryhlejší. Většinou když se někdo neuplatní, tak letí. V korporátu se takový člověk “schová” na nějakou pozici a jede se dál..
Můžu se zeptat, kolik ti je a kolik jsi už měla zaměstnání? Nemyslím to zle, ale ty dotazy jsou zajímavé ![]()
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat, kolik ti je a kolik jsi už měla zaměstnání? Nemyslím to zle, ale ty dotazy jsou zajímavé
Je mi dost na to, abych si pořádně rozmyslela kam půjdu. V jednom nadnárodním korporátu se mnou docela vymetli. A z toho důvodu se bojím jít do komerční sféry. V současnosti mám relativní pohodu ve státním, ale samozřejmě tomu odpovídají i finance. A asi nejsem mentálně připravena být celý život ve státním. A otázky? Je mi vlastně jedno, jak to působí. Snažím se získat co nejvíce informací. Jedna rodinná příbuzná před xy lety na centrále pracovala. Tenkrát ale rušili její pozici, tak ji nabídli buď odstupné nebo jinou pozici. Byla tentokrát spokojená, jenže neměla děti, byla mladá. Já mám malé děti a čeho se bojím, jsou přesčasy a schůzky po 17. hodině atd. Zažila jsem před rodičovskou práci ve svátek a ještě vynadano, že jsem pracovala málo. A to už fakt nechci.
@Anonymní píše:
Je mi dost na to, abych si pořádně rozmyslela kam půjdu. V jednom nadnárodním korporátu se mnou docela vymetli. A z toho důvodu se bojím jít do komerční sféry. V současnosti mám relativní pohodu ve státním, ale samozřejmě tomu odpovídají i finance. A asi nejsem mentálně připravena být celý život ve státním. A otázky? Je mi vlastně jedno, jak to působí. Snažím se získat co nejvíce informací. Jedna rodinná příbuzná před xy lety na centrále pracovala. Tenkrát ale rušili její pozici, tak ji nabídli buď odstupné nebo jinou pozici. Byla tentokrát spokojená, jenže neměla děti, byla mladá. Já mám malé děti a čeho se bojím, jsou přesčasy a schůzky po 17. hodině atd. Zažila jsem před rodičovskou práci ve svátek a ještě vynadano, že jsem pracovala málo. A to už fakt nechci.
Jestli vás netíží finance a máš malé děti, tak bych ve státním zůstala, dokud nebudou větší. Klidně se totiž může stát, že budeš mít šéfa magora a bude ti volat i v 8večer, jako mně, protože si neuměl udělat prezentaci. Takže já večer honem honem dělala šéfovi prezentaci na druhý den ![]()
Na druhou stranu.. člověk většinou lituje toho, co neudělá a bude si stále říkat, jak se mohl mít lépe. To je na tobě ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem v té dvaceti patrové. Je tam klima ale i otvírací okno ale ne na plno jen tak 10-20 cm, stačí to… Ano 2 dny v týdnu
Na Budějovické? Jenom otazka ze zvedavosti - maji tam zamestnanci parkovaci mista?
@Hanka1 píše:
Na Budějovické? Jenom otazka ze zvedavosti - maji tam zamestnanci parkovaci mista?
Ano, ve vedlejší budově ale je jich nedostatek, takže to funguje kdo dřív přijde ten dřív mele, ale v době home Office je to celkem v pohodě. Pokud přijedeš do půl deváté tak se chytneš…
@Anonymní píše:
já tam jsem fakt dlouho a doopravdy je to o lidech, může nastat situace, že nastoupí nový šéf dosadí si nové lidi a rozhodí náladu v celém týmu a bohužel se to fakt děje. Každý tým je nastaven dle potřeby. Někdo na to kašle a má těžkou pohodu a nikdo to neřeší a pak jsou týmy, kde je tlak na výkon jinak jdeš. U nás v týmu v rámci možností je to dle mě docela spravedlivé. Den volna si taky vyberu samozřejmě mimo špičku a ano občas zapnu počítač i doma večer, ale zase na oplátku když jdu s děckami na kontrolu tak to jen oznamim že 2 hodiny budu offline. Jinak na otázku home Office místo osetrovacky je to u nás bráno tak nějak jako samozřejmost, očekává se že neschopenka je až ta poslední možnost, že radši člověk vezme sick day, dovolenou ale vše je o komunikaci
@Anonymní píše:
Ano, ve vedlejší budově ale je jich nedostatek, takže to funguje kdo dřív přijde ten dřív mele, ale v době home Office je to celkem v pohodě. Pokud přijedeš do půl deváté tak se chytneš…
Dřív byla aplikace, která ukazovala, kolik je ještě míst. Nevím, jestli ještě funguje.
@Anonymní píše:
Dřív byla aplikace, která ukazovala, kolik je ještě míst. Nevím, jestli ještě funguje.
Ano funguje
Asi každý na to bude mít jiný pohled.. pro mě jako matku: hodně volna, na své pozici jsem měla flexibilní pracovní dobu (mohla jsem si ve 2 odejít pro dítě a práci dodělat doma když jsem neměla schůzky). Platy mají hezký. Benefity taky super. Super byly firemní akce jako Spořka fest (festival pro všechny zaměstnance), Spořka českem.. různé charitativní akce, den na charitu apod.
Ale pořád je to korporát a s tím musíš počítat. Tlak na výkon, na pobočkách tlak na prodej. Je tam 10tis zaměstnanců, takže žádný rodinný prostředí. Hodně do všeho kecá Vídeň atd.