Zkušenosti s pracenadoma.net
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jitakrupice píše:
No závislačko, Já a asi nejen já jsme v téhle branži začátečníci a proto se ptáme. Ty jsi nikdy nezkoušela hledat domácí práci? Nebo máš nějaký typ?
Jsem chlap a z domu pracuju už 11. rok. No… vlastně dýl, ale předtím to bylo takové všelijaké, no. A nikdy mne nenapadlo za nabídku práce platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eumedon
Promiň chlape, ale já jsem to placení pochopila původně jako poplatek za zprostředkování práce. Běžně se u nás dávají procenta, když dohodíš firmě kšeft, tak proč né za práci-zprostředkování? Co děláš z domova Ty? Poraď!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jitakrupice píše:
Promiň chlape, ale já jsem to placení pochopila původně jako poplatek za zprostředkování práce. Běžně se u nás dávají procenta, když dohodíš firmě kšeft, tak proč né za práci-zprostředkování?
Protože poplatek za zprostředkování se dá strhnout ze mzdy (ať už jde ke zprostředkovateli jakoukoliv cestou) a nemusí být placen předem.
Pouhé zaslání inzerátů nebo odkazů na web není žádné zprostředkování, inzerátů máš plné některé servery. Druhá věc je, jestli si vybereš a jestli tě přijmou. Jenže to nemáš zaručeno ani při platbě předem a takhle aspoň nic neplatíš vykukům.
Co děláš z domova Ty? Poraď!
Jsem ajťák, programátor.
Seriózní web o práci z domu máš zde: http://workline.cz/
Inzerttní portál s nabídkami práce je třeba zde: http://www.jobs.cz/
Nabídky práce jsou tam zadarmo a buď si vybereš nebo nevybereš a buď tě přijmou nebo nepřijmou - stejně, jako v případě, že bys za nabídky práce platila (i kdybys za tu platbu vůbec nějaké nabídky dostala).
P. S.: Na ten Centropol v jobs.cz (a „obchodního zástupce v energetice“ vůbec bacha, podomního obejdu bych teda nedělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky eumedone
Ráda bych Ti poděkovala za radu a i já bych teda podomního prodejce nedělala. Na jobs už jsem vyplnila profil a na workline se chystám. TO BY V TOM BYL ČERT ABYCH SE NECHYTLA ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jitakrupice Není zač, a promiň to rýpnutí. Chtěl jsem tě jen popíchnout k trochu víc metodickému uvažování (něco na způsob toho čínského přísloví darovat rybu versus naučit rybařit):
Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život.
Další portál: http://www.prace.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POPROSILA BYCH O KONTAKT O ADRESU, PLATÍM JEN SAMÉ 400,–A TO JSOU SAMÍ PODVODNÍCI, MOC PROSÍM, DĚKUJI, MÁM MALÉ DĚTI A Z DOMU NEMOHU.
- Citovat
- Upravit
Smilování :)
Zdravím Vás a zároveň i Vás prosím hledám práci na doma. Zkusila jsem to už 4 a pokaždé chtěli bud peníze ihned a nebo před zasláním materiálu.. Jestli víte o nějaké práci co není podvod nemohla by jste mi prosím poradit??? Mám 5 letou dcerku a za 4 měsíce se nám narodí 2 princezna. Děkuji Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Varování
Prosím už jsem to sem psala nikomu nic nikdy dopředu neplaťte. Jestli hledáte práci doma na internetu, tak zapomeňte, že seženete něco pořádného. Je to jenom sám podvod a opravdu nenarazíte na nic slušného. Prohledala jsem internet křížem krážem a taktéž jsem i vyhodila peníze, ale práci jsem nesehnala. Chápu Vaši situaci, ale nevyhazujte peníze zbytečně byť by to vypadalo sebelíp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RUSIANA se přejmenovala na D. M.K. COMPANY spol. s r. o. http://rejstrik-firem.kurzy.cz/…rusiana-sro/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jitakrupice píše: Více
Proč ne za zprostředkování práce? Protože poplatek za zprostředkování zaměstnání, vybíraný od uchazeče o zaměstnání, je u nás zakázaný.
Tuzemský právní řád neumožňuje, aby agentura práce vyžadovala úhradu od fyzické osoby, které je zprostředkováváno zaměstnání. Zákaz se vztahuje nejen na zprostředkování zaměstnání na území České republiky, ale dopadá také na zprostředkování zaměstnání z území České republiky do zahraničí a ze zahraničí na území České republiky. Tento zákaz v zákoně o zaměstnanosti vychází z Úmluvy Mezinárodní organizace práce č. 181 o soukromých agenturách práce. Podle čl. 7 odst. 1 této úmluvy soukromé agentury práce nebudou pracovníkům účtovat přímo nebo nepřímo, zcela nebo zčásti, žádné poplatky nebo náklady.
Zdroj: https://pravniradce.ekonom.cz/…ni-za-uplatu#viz2
No, a zprostředkování zaměstnání za úplatu kýmkoliv jiným, než registrovanou agenturou práce, pokud je prováděno systematicky má znaky správního deliktu podle živnostenského zákona, resp. - pokud je prováděno ve větším rozsahu - trestného činu neoprávněného podnikání, i kdyby nešlo o podvod (jakože většinou o podvod jde, pokud „zprostředkovatel“ vybírá nějaký poplatek od uchazeče). K systematickému zprostředkování zaměstnání je totiž nutná registrace.
Co dělám z domova já? Programoval jsem, ale už jsem ve starobním důchodu a dohodl jsem se se zaměstnavatelem, že snížíme úvazek na třetinu s tím, že mi ale bude přispívat na penzijko pořád stejně. Takže teď se hlavně věnuju svým koníčkům. ![]()
Práce z domova je náročná. A musíš umět něco, co jde dělat z domu. Takže záleží na tom, co umíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit