Zkušenosti v psychomotorické poradně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
23.1.19 21:07

@Rhoda tak to jsem moc ráda, že to probíhalo tak dobře. Mohu se zeptat co paní zajímalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.1.19 21:14

@Lusybb No jak jsem psala, ze začátku se ptala na ty základní údaje, které si zapsala - věk, porod, nemoci atd. A pak už se mě ptala na to, s čím máme problém a co teď aktuálně umí. Sama to i viděla, protože malej tam byl mezi hračkama na koberci, tak viděla, jak se plazí, jak nemá zvládnutý druhý vzpřímení a obecně jak reaguje. Paradoxně na to, jak to tam bylo všechno mil a příjemný, jsem odcházela docela zničená. Řekla mi, že kdyby měl malej odmalička správnou manipulaci, že by vůbec nemusel na Vojtovku a vše by bylo ok. Měla jsem při cestě domů pocit, že jsem úplně selhala. Ale to nebyla vina té lektorky. Byla opravdu moc příjemná. Spíš já jsem si to takhle blbě přebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
23.1.19 21:19

@Rhoda nedávejte si nic za vinu. Věřím v to, že jste udělala vše co každá mamka dělá. Šíleně se bojím té schůzky. Bojím se, že mi řeknou něco špatného a já to nezvládnu. Mám chuť to zrušit, ale vím, že musím tam zajít pro svůj klid. Vím, že váš prcek bude dělat další pokroky a bude vše v pořádku. Jen sobě nevěřím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.1.19 21:45

@Lusybb Já to znám. Ostatní se lehko uklidňují, že to bude dobré, ale u sebe je to prostě jiné. A jak jste na tom s pohybem vy? Řešíte hlavně to žvatlání nebo i motorika je opožděnější? A připomínají ty jeho zvuky jako by lidskou řeč, i když nic konkrténího neříká? Na to se mě třeba taky doktorka ptala. Malej i když neříká ty slabiky, tak mi občas stejně přijde jako by si nějakym způsobem povídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
23.1.19 21:50

@Rhoda já bych řekla, že pohybově je na tom dobře. Plazí se od 6 měsíců a na kolínkách péruje asi tak měsíc. Dnes poprvé lezl, ale on o tom ani nevi :D . Bylo to vtipné. Už si párkrát sednul. Když řeknu aaaaa, tak on taky. Ale žádné slabiky. Skladáme spolu kostky a dáváme kroužky na kužel. Bohůžel nemá zájem dělat paci paci, atd. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
24.1.19 09:18

@Lusybb Aha, tak to toho umí hodně, ohledně pohybu mnohem víc než náš. A některý děti, co jsem taky slyšela na „paci paci“ prostě nejsou. Náš zase úplně bojkotuje „papa“ a „jak seš velikej“. Opravdu si myslim, že to je v pořádku. Podle mě vám dají příští týden taky nějaké aktivity, hry na rozvíjení, ale řekla bych, že to dávají každému, kdo tam přijde. Doporučí prostě hry, které jsou vhodné pro ten daný věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
24.1.19 20:36

@Rhoda a půjdete ještě na nějakou kontrolu? V pondělí v 9 ráno jdu s prckem a pak Vám napíší. Bude to pro mě krušný víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
25.1.19 09:32

@Lusybb No paní říkala, že můžem přijít na kontrolu tak za tři týdny, třeba jen na půl hoďky (teď jsme byli na hodinu). Ale není to nutnost. My ještě právě chodíme na tu Vojtovku, takže ho kontrolují tam. Navíc se předevčírem s pohybem hodně zlepšil, tak uvidím, jak na tom bude za měsíc a podle toho se rozhodnu. Držím vám palce, ať to všechno co nejlíp dopadne a vy si můžete vydechnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
28.1.19 15:54

@Rhoda Dobrý den, tak máme taky za sebou psychomotorickou poradnu. Nelíbilo se jí, jak se prcek plazí. Na to jsem upozorňovala už svoji pediatričku. Ale prý je vše v pořádku. Ale tušila jsem, že není. Tak musíme chodit na rehabilitace. Se žvatláním má ještě čas. Tak musím být trpělivá. Což mi moc nejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.2.19 11:17

@Lusybb Čtu to až teď. Jak se to u vás vyvíjí? My jdem na kontrolu na Vojtovku 14.2. Malej se pořád jen plazí a začal se o nábytek přitahovat do sedu. Sám se v něm ale neudrží, tak ho musím hlídat, jinak by spadnul naznak a bouchl se do hlavy.

Ještě se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím válcem na lezení. Pomohlo vám to někomu v nácviku lezení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.2.19 12:59

@Rhoda dobrý den, tak prcek byl minulý týden v pondělí poprvé na vojtovce a ve středu znova. Bylo nám řečeno, že dokud nezačne lézt tak nebude posilovat zadní svalstvo. A štěstí je v tom, že prcek už skoro týden leze po 4. Ve středu jdeme zase na kontrolu, tak jsem zvědavá. Bohužel stále nežvatlá a nenapodobuje. To mě furt trápí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.2.19 13:05

@Lusybb Jej, tak to je velký pokrok, že už leze, gratuluju! Super! Doufám, že ten náš taky začne co nevidět. A náš taky stále jen „dede“. Ale jestli vám v poradně řekli, že je to ok, tak si myslím, že bude. Těmto poradnám věřím. Pokud je to tedy ta od Baby clubu Kenny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.2.19 13:18

@Rhoda No já jsem byla u jedné paní v Lounech a popravdě nevím co si o tom mám myslet. Spíš celou dobu jsme se bavili o synovo motorickým vývoji a nějak mi nepřišla odbornána ohledně synovo psychickým vývoji. To jen řekla, že je to kluk a nic moc k tomu. Pediatrička se k tomu taky moc nevyjádřila. Za necelých 14 dní jdeme na 10 měsíční a uvidím co mi řeknou. Spis zase budou říkat, že je to kluk :( . Praha je docela daleko a já už fakt nevím kam mám jít aby se na prcka podívali a řekli mi k tomu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí