Zlehčování deprese

Anonymní
20.5.21 20:00

Zlehcovani deprese

Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat? :( sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14127
20.5.21 20:06

Samozřejme. Syty hladovemu neveri, proto mnoho depresivnich lidi casto slysi hrabeci rady typu: tak se vzchop, jdi na vzduch, precti si hezkou knizku, najdi si chlapa/zenskou atd.

Co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16430
20.5.21 20:06
@Anonymní píše:
Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat? :( sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.
Člověk si musí uvědomit, že spousta lidí vůbec neví co znamená deprese..proto nejspíš nedokáže pochopit co tě trápí..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
20.5.21 20:07

Tak rozdíl je špatná nálada a deprese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16430
20.5.21 20:19
@Anonymní píše:
Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat? :( sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.

Co tě trápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.5.21 20:21

Bohužel hodně lidí deprese stále zlechčuje. Co tě trápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 20:25

Ano. Vlastni matka! :( Absolutne neakceptuje moznost existence deprese.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
20.5.21 20:28

To je zpusobeno tim, ze spousta lidi vydava splin a smutek za depresi, ktera rozhodne neni zadny cajicek. Bohuzel je treba s tim pocitat.
Ma dcera trpi dlouhodobe endogenni depresi a ty reakce nebyvaji prilis pozitivni, protoze malokdo chape, ze tento stav neni neco, v cem by se dotycny vyzival a tesil se tim. A ze spoustecem muze byt kdykoliv cokoliv. Jsi zamedikovana? Dochazis na terapie?
Pokud ne a diagnostikovala ses sama (coz predpokladam neni tvuj pripad), mozna ty ne uplne chapave reakce pochazi i od lidi, kteri s tim maji zkusenosti. At uz primo osobni, ci v nejblizsi rodine.
Bolest duse je stejna nemoc jako kazda jina a netreba se za ni stydet. A predevsim vyhledat odbornou pomoc. Ani zlomenou ruku nelecis hermankovym cajem.

Příspěvek upraven 20.05.21 v 20:30

• Citovat
  • Upravit
16430
20.5.21 20:30
@Anonymní píše:

Vysvětlit někomu jak bolí duše je skoro nemožné.. ale možná by pomohlo kdyby si maminka přečetla něco o tvé nemocí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 20:31
@GabinkaCh píše:
Tak rozdíl je špatná nálada a deprese

V tomto pripade deprese - psychiatr, hospitalizace, prasky atd.

Bohuzel jsem se k tomu nedostala, protoze jsem byla odstrihnuta hned na zacatku :-( tema bylo zlehceno… a ja nemela silu dotycne nic vyvracet

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
20.5.21 20:38
@Anonymní píše:
V tomto pripade deprese - psychiatr, hospitalizace, prasky atd.Bohuzel jsem se k tomu nedostala, protoze jsem byla odstrihnuta hned na zacatku :-( tema bylo zlehceno… a ja nemela silu dotycne nic vyvracet

A jeje, kocko, tady neni zac se stydet a byt ostrakizovana. Je mi to moc lito a soucitim, protoze vim, jak je ta podpora dulezita. A take porozumeni a pristup bez predsudku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.21 20:39
@kornelije píše:
Vysvětlit někomu jak bolí duše je skoro nemožné.. ale možná by pomohlo kdyby si maminka přečetla něco o tvé nemocí..

Ona o to nema absolutne zadny zajem. Proste to neexistuje a tecka :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.21 20:40
@Anonymní píše:

To je mi lito :-(( :hug: moje to bere jakz takz, nedovede si to pedstavit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.21 20:42
@Anonymní píše:

Ano, paradoxně to byla praktická lékařka. Věděla o mém problému s psychikou dva roky. Ke konci jsem ji už doslova prosila o léky, volal ji osobně můj psycholog.. nic. Prý mě to po dětech přejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.21 20:44
@Anonymní píše:
To je mi lito :-(( :hug: moje to bere jakz takz, nedovede si to pedstavit

Diky, ja uz se z toho vyhrabala. Preji ti brzke zlepseni :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie