Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Samozřejme. Syty hladovemu neveri, proto mnoho depresivnich lidi casto slysi hrabeci rady typu: tak se vzchop, jdi na vzduch, precti si hezkou knizku, najdi si chlapa/zenskou atd.
Co se stalo?
@Anonymní píše:Člověk si musí uvědomit, že spousta lidí vůbec neví co znamená deprese..proto nejspíš nedokáže pochopit co tě trápí..
Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat?sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.
@Anonymní píše:
Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat?sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.
Co tě trápí?
Ano. Vlastni matka!
Absolutne neakceptuje moznost existence deprese.
To je zpusobeno tim, ze spousta lidi vydava splin a smutek za depresi, ktera rozhodne neni zadny cajicek. Bohuzel je treba s tim pocitat.
Ma dcera trpi dlouhodobe endogenni depresi a ty reakce nebyvaji prilis pozitivni, protoze malokdo chape, ze tento stav neni neco, v cem by se dotycny vyzival a tesil se tim. A ze spoustecem muze byt kdykoliv cokoliv. Jsi zamedikovana? Dochazis na terapie?
Pokud ne a diagnostikovala ses sama (coz predpokladam neni tvuj pripad), mozna ty ne uplne chapave reakce pochazi i od lidi, kteri s tim maji zkusenosti. At uz primo osobni, ci v nejblizsi rodine.
Bolest duse je stejna nemoc jako kazda jina a netreba se za ni stydet. A predevsim vyhledat odbornou pomoc. Ani zlomenou ruku nelecis hermankovym cajem.
Příspěvek upraven 20.05.21 v 20:30
@Anonymní píše:
Ano. Vlastni matka!Absolutne neakceptuje moznost existence deprese.
Vysvětlit někomu jak bolí duše je skoro nemožné.. ale možná by pomohlo kdyby si maminka přečetla něco o tvé nemocí..
@GabinkaCh píše:
Tak rozdíl je špatná nálada a deprese
V tomto pripade deprese - psychiatr, hospitalizace, prasky atd.
Bohuzel jsem se k tomu nedostala, protoze jsem byla odstrihnuta hned na zacatku
tema bylo zlehceno… a ja nemela silu dotycne nic vyvracet
@Anonymní píše:
V tomto pripade deprese - psychiatr, hospitalizace, prasky atd.Bohuzel jsem se k tomu nedostala, protoze jsem byla odstrihnuta hned na zacatkutema bylo zlehceno… a ja nemela silu dotycne nic vyvracet
A jeje, kocko, tady neni zac se stydet a byt ostrakizovana. Je mi to moc lito a soucitim, protoze vim, jak je ta podpora dulezita. A take porozumeni a pristup bez predsudku.
@kornelije píše:
Vysvětlit někomu jak bolí duše je skoro nemožné.. ale možná by pomohlo kdyby si maminka přečetla něco o tvé nemocí..
Ona o to nema absolutne zadny zajem. Proste to neexistuje a tecka ![]()
@Anonymní píše:
Ano. Vlastni matka!Absolutne neakceptuje moznost existence deprese.
To je mi lito
moje to bere jakz takz, nedovede si to pedstavit
@Anonymní píše:
Ano, paradoxně to byla praktická lékařka. Věděla o mém problému s psychikou dva roky. Ke konci jsem ji už doslova prosila o léky, volal ji osobně můj psycholog.. nic. Prý mě to po dětech přejde.
@Anonymní píše:
To je mi lito![]()
moje to bere jakz takz, nedovede si to pedstavit
Diky, ja uz se z toho vyhrabala. Preji ti brzke zlepseni ![]()
Stalo se vam nekdy, ze jste se nekomu sverily, ze mate psychicke problemy a on to zacal zlehcovat?
sebraly jste veskerou silu, ze se po letech sverite… a prijde tohle.