Zlepšení spermiogramu u partnera

16
17.3.20 17:57

zlepšení spermiogramu u partnera

Ahoj, dnes jsem byla u Dr. a po špatných výsledcích spermiogramu partnera nám bylo doporučeno pro zlepšení hodnot spermií vagiální čípky Myoovunell.
Prosím máte někdo zkušenosti? Děkuji za každou odezvu. :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.3.20 18:11

Ahoj, čípky neznám. Měl by spíš baštit něco na podporu, ne? Já jsem manželovi kupovala takový pytlíčky na rozpuštění do vody…docela mu to chutnalo, a hlavně mu to fakt zvýšilo hodnoty..zkusím někde najít jak se to jmenovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37112
17.3.20 18:12

To je ale na zlepšení podmínek pro početí. :think:
Pro partnera se to pokouším sjednotit tady:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.3.20 18:19

@M_Vladim, však my se snažíme, tak hledám cokoliv, co by nám pomohlo a já přirozeně otěhotněla :srdce: počkám co napíše ještě paní, která reagovala na můj dotaz :) díky za tip :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
17.3.20 19:22

@janinazkolina Folandrol? Můj muž to používal, ale výsledky měl pořád stejný. Je to věc náhody.
@LA city Ta studie na Myovovunel je taková polovičatá. Zlepšuje to pohyblivost, ale nukázali, že oproti kontolní skupině mají víc těhotných. Tolik do té studie neinvestovali, což je z ekonomického hlediska pochopitelné. Já jsem toho názoru (laik, který hodně studuje), že to moc nepomůže, protože pokud má spermií málo, nebo špatnou morfologii, tak se prostě v pochvě už neuzdraví (většinou mají ty špatné i poškozenou DNA). Může se dát větší šance těm dobrým, tojo, ale záleží, jak málo těch dobrých tvůj muž má. Ná ve fakultce nám doporučili rovnou IVF, protože už jsem byla starší (35) a nebylo moudré čekat na zázrak. než jsme dospěli ke všem vyšetření a temínu IVF, tak jsme ještě zkoušeli IUI. Ale povedlo se až IVF (asi za rok po tom, zo jsme se pro IVF rozhodli), tak jsme měli štěstí a teď ho zkoušíme znovu…
Jestli maté čas, zkuste ty vitamíny, volnější kalhoty - trenky, a možná bych šla do IUI. Je to 6× ročně hrazeno pojišťovnou a není to nic hrozného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.20 21:08

@Petra Star můj muž užíval také Folandrol, já Inofolic. Neměl s tím problém, dokonce mu chutnal a spermiogram vykazoval lepší hodnoty. A hlavně to má výsledek! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.20 22:56

@Petra Star jé, děkuju, ano, Folandrol - to bylo ono. Jsem přesvědčená, že nám opravdu pomohl. A určitě bychom to zkusili znovu, kdybychom plánovali další miminko. Je dobře, že máme dnes možnost IVF, potažmo šetrnější IUI, co by za to v dřívějších dobách neplodné páry daly…Ale i tak bych zkusila nejdříve podpořit manžela tímto šetrnějším způsobem, a až v případě, že by se stav nelepšil, bych uvažovala o asistované reprodukci. Přeci jen je to zátěž pro organismus a chlapi z toho mají taky stres. Ale jak píšete, záleží hodně, kolik má kdo času… Nevíte, jestli na ten Folandrol existuje taky nějaká studie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.20 23:08

@M_Vladim Wow, to je teda luxusní výklad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
17.3.20 23:17

@janinazkolina Existuje opravdu hodně studií na jednotlivé složky i různé kombinace složek Folandrolu, včetně různých srovnávacích metastudií. Hlavně vitamin E, L-Arginin a L-Carnitin.

Jenže když jde člověk v jejich studiu do hloubky, tak zjistí, že hodně z nich bylo polovičatých ve smyslu, že ukázaly nějaký vliv na hodnoty spermiogramu, ale už nezkoumaly, jak to ovlivnilo početí nebo živé porody.

Kromě toho, i ty, které lze i s odstupem doby považovat za dobře zpracované, mají hodně protichodné výsledky. Jedna doporučuje vysoké dávky vitaminu E, další uvádí, že ta samá terapie vysokými dávkami vitaminu E má vysokou mortalitu. Každý si v tom může najít, co se komu líbí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.3.20 00:13

Nám byl také doporučen Inofolic pro mne a pro chlapa Folandrol :palec: :palec: zkoušeli jsme přirozeně a vyšlo to :palec: :palec: :palec: studie vím, že na to jsou a je prokázáno, že toto množství a složení funguje :palec:
Ty čípky Myoovunell zkouší kamarádka…říkala tomu "redbull " pro spermie :lol: :lol: :lol: :lol: takže proč ne, když chcete a snažíte se :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
18.3.20 08:18

Manžel bral obyčejný selen-zinek za pár korun, hodnoty to zlepšilo. Já jsem brala Inofolic (ten je teda drahej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
18.3.20 08:21

Ahoj, manzel mel taky blby spermio, ale jako hodne blby, koupila jsem mu selzink a tribullus a za tri mesice bylo zadelano :mrgreen: nevim jestli vaginalni cipky zrovna zlepsujou spermiogram… Zni to divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
18.3.20 09:08

@glaubie Vaginalni cipky jen zlepsuji prostredi pro spermie - delaji ho zasaditejsi, coz spermiim vyhovuje. Ale pokud uz jsou spermie spatne, tak to pomuze jen trosku. @roothaan Studie v medicine jsou hrozne drahe, obzvlast pokud chcete sledovat neco jako pocet narozenych deti. Studie, kdy vezmete par desitek chlapu se spatnym spermiogramem a budete jen sledovat jejich spermiogram je levnejsi. I tak pro neco prukazneho jich jeptoreba hodne stovek… Tak mozna se u meho muzes jednalo o jinou pricinu spatne kvality a proto to nepomohlo.
Zinek selen se doporucuje, to je pravda. A pokud ho ma muz nedostatek, muze leccos napravit.
Uplne bych ty globule nezatracovala, ale proste zazrak z toho nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.3.20 09:16

@berruska, díky za pozitivum :dance: přesně jak píšete, Myoovunell obsahuje jen čistý inositol, tak proč by neměl fungovat, když Folndrol funguje se stejným složením+vitamíny navíc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.3.20 09:19

@glaubie, jsou to sice vaginální čípky, které si zavádí žena a bezesporu upravují PH v pochvě, ale hlavně obsahují čistý inositol a ten je určen na spermie :potlesk: a za zkoušku to přece stojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí