Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Barus007 píše:
@BaruTeri Ahojky, já už měla krev z pondělka z moji gyndy takže verdikt už mám jasný 😀 vše ukázkové a hlavně doktorka si byla 99% jistá klukem 🙄 😀 což jako úplně nevyhovuje ale co už 😀 jinak sem byla moc spokojená. Minule sem byla v nemocnici (3 roky zpět) a to se nedalo vůbec srovnat
Tak paráda, gratuluji
u nás to zřejmě vypadá na holčičku. Výsledky budu mít v pondělí, ale vzhledem k uzv nečekám žádnou hrůzu ![]()
@Barus007 píše:
@Haku71 To se nedivím, taky bych v případě horších výsledků šla snad na cokoliv. Já sem nervák a čekat x měsíců jestli to bude ok nebo ne bych nedala. A hlavně si nedovedu představit co bych dělala, kdyby nakonec nebylo 🙄
Já to právě zažila v prvním těhotenství. Ultrazvuk ukázkový, krev taky, rizika na Downův, Edwardsuv i Patauuv syndrom od 1:20000 do 1:50000. Jen bylo o trošku min plodovky. UTZ v 17tt i Tripple opět v pohodě, jen zase min plodovky. Tak jsem v 19tt podstoupila odběr plodovky a ukázalo se, že miminko má snad všechny vrozené vady, co může mít. Takže ve 20tt vyvoláváný porod /potrat
Prý jsem si vytáhla černého Petra.
Teď už tu ale vedle mě naštěstí spí jedno dvouleté a jedno dvouměsíční zlatíčko
![]()
A moc gratuluji k dobrým zprávám. A preju bezproblémový celý zbytek těhotenství s krásným zdravým miminkem na konci. To je prostě nejvíc!!!
@Haku71 No tak to by mě švihlo 🙄 ale bohužel i to se muže stát.
Tak ať ste všichni zdraví ![]()
@BaruTeri Tak gratuluju
snad se to v pondělí jen potvrdí. Teď už jen,,pár,, měsíců čekat na nové členy rodinky 😀
@Barus007 píše:
@BaruTeri Ahojky, tak jak ti to dopadlo? Vše v pořádku?
Ahoj, ano, vše v naprostém pořádku ❤️️ děkuji za optání 🌷
Holky můžu se zeptat krev na prediko posílá gynda? Nebo se o to musím nějak starat? Jak prosím probíhá vyšetření?
@evelisi píše:
Holky můžu se zeptat krev na prediko posílá gynda? Nebo se o to musím nějak starat? Jak prosím probíhá vyšetření?
Ahoj
krev odeberou v prediku současně s prvotrimestrálním uzv vyšetřením. Výsledky pak zašlou na tvou gynekologii, plus se pro ně druhý den můžeš dovolat. V den vyšetření také dostaneš žádanku na odběr krve v rámci triple testu. Ten uhradíš a dokument předáš na gynekologii, tam už si tě objednají v odpovídajícím termínu. Je to kolem 16.týdne. Tento odběr je pro doplnění celého screeningu plus pak ještě velký uzv po dvacátém týdnu. Na ten tě také objednají rovnou v den prvotrimestrálního vyšetření ![]()
Snad to stačí takto, kdyby cokoli, piš, ptej se
mám za sebou téměř vše, za tři týdny mě čeká velký uzv, tak už se nemůžeme s manželem dočkat ❤️️
@BaruTeri no mně právě brala na gyndě pět ampuli krve a když jsem se ptala tak řekla že je to i pro prediko
@evelisi píše:
@BaruTeri no mně právě brala na gyndě pět ampuli krve a když jsem se ptala tak řekla že je to i pro prediko
Možná mají mezi sebou nějakou smlouvu
pokud jsi v prvním trimestru, tak už možná šlo o krevní testy ke screeningu a v prediku už je pouze doplní uzv vyšetřením, je to možné ![]()
@BaruTeri ano jsem 12+3, a v pátek jdu na Prediko tak se děsím co mě čeká 🤔
@evelisi píše:
@BaruTeri ano jsem 12+3, a v pátek jdu na Prediko tak se děsím co mě čeká 🤔
Není čeho 🙂 na uvz uvidíš mimiska zcela dopodrobna, krev možná už odebraná nebude a zda je vše v pořádku, což jistě bude, ti sdělí v podstatě už na základě uzv. ![]()
Ahoj holky, nebyla jste některá na Prediku teď i s doprovodem? Jak to tam teď mají? Na webu je uvedeno, že jedna osoba může na základě očkování, nebo testu… Lámu si trochu hlavu, jaký test myslí (samozřejmě covid), ale zda stačí takový ten obyčejný, co si koupíme sami, nebo děláme v práci, nebo musí mít antigenní či PCR potvrzený z nemocnice? Nevíte někdo? Děkuji!!!
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nebyla jste některá na Prediku teď i s doprovodem? Jak to tam teď mají? Na webu je uvedeno, že jedna osoba může na základě očkování, nebo testu… Lámu si trochu hlavu, jaký test myslí (samozřejmě covid), ale zda stačí takový ten obyčejný, co si koupíme sami, nebo děláme v práci, nebo musí mít antigenní či PCR potvrzený z nemocnice? Nevíte někdo? Děkuji!!!
My teprve jedeme, nicméně by mě zajímal původ této informace. V aktualitách na stránce predika není nic o testu psáno, jen o ochraně úst