Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wendelina30 to nevím v papírech mám kvůli anamneze, jedine co mě napadá je Ivf, tlak, váha a cukr. Že si to hlídají.
@evelisi ahoj, mohu se zeptat, jak to proběhlo s tím testováním? Chtěli od manžela přímo z laboratoře nebo stačil třeba samotest?
@BaruTeri manžel si dělal ráno test na gemini, testují zdarma od 7 hodin bez objednání, bylo před ním 7 lidií.
@evelisi píše:
@BaruTeri manžel si dělal ráno test na gemini, testují zdarma od 7 hodin bez objednání, bylo před ním 7 lidií.
Ach, my to máme celkem kus do Zlína. Nevadí, třeba do té doby ještě někdo hodí info. Budu tam každopádně ještě volat, jak bude těsně před. Jedeme 21.,takze za čtrnáct dní. Úplně ideální by bylo, kdyby jim stačil samotest dělaný ten den, ale tak v nejhorším to manžel nějak zařídí v práci a hude muset v pátek skočit na antigen. Bohužel u nás na malém městě dělají antigen jen do 13hod, no pro pracující lidi úplně dělané ![]()
@wendelina30 tak jsem se ptala dnes mojí dr. a říkala že prediko si to hlídá a všechny zvou v 16tt.
@evelisi píše:
@wendelina30 tak jsem se ptala dnes mojí dr. a říkala že prediko si to hlídá a všechny zvou v 16tt.
Buď v 16 tt odběr přímo tam nebo ti dají žádanku a udělá ho tvá gynokolozka. Tak jsem to měla já, abych tam kvůli odběru nejela 70 km..
Holky, dekuju moc za info. Já byla na ten odběr minulý týden u svého gynekologa. Ale teda nevím, kdy se dozvím výsledky. Do Predika jedu až 23.7.
@wendelina30 píše:
Holky, dekuju moc za info. Já byla na ten odběr minulý týden u svého gynekologa. Ale teda nevím, kdy se dozvím výsledky. Do Predika jedu až 23.7.
Já se je dozvěděla na další kontrole u své gyn. Tam jsem totiž byla dřív než v prediku. Tam ty výsledky budou také, takže čekám, že mi v pondělí ještě k tomu také řeknou, ale vše již vím
@BaruTeri to hledím moje gynekoložka nic nevěděla, nesla jsem zprávu přímo z predika k ní do karty. A to jsem přímo ze Zlína 😀
@evelisi píše:
@BaruTeri tak jak jsi dopadla, u koho jsi byla?
Vše v naprostém pořádku. Od začátku vše ukázkové, tak snad bude i nadále 🙏🏻 je to úleva, protože první těhotenství byly všechny výsledky naopak katastrofa, spousta obav, naštěstí nakonec vše taktéž v pořádku.. První screening jsem byla u pana doktora Kovalčíka, nyní u pana doktora Lažy. Oba velice příjemní, vstřícní, vše krásně popisovali, vysvětlovali ![]()
@BaruTeri tak to je super a teď jsi byla už na tom ve 20tt nebo v tom 16-17tt?
@evelisi píše:
@BaruTeri tak to je super a teď jsi byla už na tom ve 20tt nebo v tom 16-17tt?
Kolem 16 tt se jen odebírá krev. Pokud jde někdo na uzv, muselo být předtím něco v nepořádku, nejasného nebo rizika plynoucí z vyššího věku. Byla jsem v 21 tt ![]()
@BaruTeri já mám první screening naprosto v pořádku a jdu i v 17tt, moje gynekoložka říkala že na prediku to tak mají že dělají ve 13, 17 a 20tt. Jdu právě znovu k nim, tak vlastně nevím ani proč ![]()
@evelisi píše:
@BaruTeri já mám první screening naprosto v pořádku a jdu i v 17tt, moje gynekoložka říkala že na prediku to tak mají že dělají ve 13, 17 a 20tt. Jdu právě znovu k nim, tak vlastně nevím ani proč
No ale to se dělají jen odběry. Někdo chodí do predika, někomu napíšou v prediku žádanku a odeberou je na vlastní gynekologii. K uzv musí být důvod, pak to také proplácí pojišťovna, a ve dvacátém týdnu se jde opět jako samoplatce. To bychom tam jinak byli všichni kolem toho 17 tt, kdo jsme měli screening v prediku