Zlomená noha u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
999
23.1.22 09:49

@Veru1987 dekuju, neco mam, tak mrknu :) nejak si teda nedovedu predstavit nebyt tak dlouho v praci :/ jako bude to boj, mala je akcni… furt lita a to doslova. Uz pred par lety jsem rikala, ze jestli vydrzime do 4 bez sadry budu prekvapena… a bum je to tady. Dekuju za podporu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.1.22 09:50

@Pe-G prosim te a jak jste koupali? To se snazim nejak vymyslet, ale moc me nic nenapada.. do toho vlasy pod zadek 🤦‍♀️ Fiha takze celkem 2 mesice… a kdyz ji sadru sundali, bala se na nozicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
23.1.22 09:58
@Xmichaelah píše:
@Pe-G prosim te a jak jste koupali? To se snazim nejak vymyslet, ale moc me nic nenapada.. do toho vlasy pod zadek 🤦‍♀️ Fiha takze celkem 2 mesice… a kdyz ji sadru sundali, bala se na nozicku?

Sádru jsem obalila potravinovou fólií, sedla si do sprcháče na zem, nohu jsem podložila škopkem a opatrně osprchovala. Na dno jsem dala protiskluzovou podložku. Vana by byla lepší, posadila bych jí, vanu zašpuntovala, tělo osprchovala a zbytek omyla ve vaně žinkou. Jinak bych ji koupala jen občas, hlavně otírala žinkou. Vlasy měla taky do pasu, myla jsem se zakloněnou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.1.22 10:02

Hlava se da umyt v predklonu nad vanou pomoci sprchy. A napsala jsem to nepresne, delka ocr podle potreby, proplaceno 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
23.1.22 10:04
@matkabagristy píše:
Hlava se da umyt v predklonu nad vanou pomoci sprchy. A napsala jsem to nepresne, delka ocr podle potreby, proplaceno 9 dni

To ve 3 letech asi nevyjde, ale třeba se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.1.22 10:16

@Havlova u nas urcite nevyjde… jeste kdyby mohla na ty nozce stat…. Tak hodne mozna… no aspon jednou to nejak umyt budem muset… protoze jinak ty vlasy muzu asi ostrihat…

Mame vanu i sprchu… sprchu bez vanicky, nejak to vykoumam.. jasny ze jinak zinka.. aale aspon tak jednou za 3 dny. Clovek se preci jen citi komfotneji

Příspěvek upraven 23.01.22 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
23.1.22 10:17
@Xmichaelah píše:

Koupání bych elimininovala tak jednou týdně… jinak třeba obetřít spodek obrouskama vlhčenýma, nejsem jejich zastánce ale v horších případech. Nebo perlan ve vodě namočený. a pak o víkendu prostě i s tatínkem. Ono se to nepo jak se umyje jen jednou za týden. Vlasy mě napadá, sedne si na kraj vany, samozřejmě s dopomocí druhého… nakloní se nad vanu ty vlasy směr vana a umyt takto, ale někdo ji musí držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
23.1.22 10:41

K mytí vlasů, nemáte nějakou spřátelenou kadeřnici? Pro holčičku by to mohl být zážitek, jestli je to parádnice, tak bych v rámci odměny za to, jak je statečná a šikovná dovolila nějaký barevný proužek (šetrnou krátkodobou barvou, nějaká řasenka apod). A kadeřnické umyvadlo s výkrojem je značka ideál. Jen to bude chtít nějakou vyšší židli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.1.22 10:43
@Havlova píše:
To ve 3 letech asi nevyjde, ale třeba se pletu.

aha, ja taqk malou holcicku nikdy nemela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
23.1.22 11:14

@Xmichaelah koupali jsme normálně ve vaně, dcera seděla, manžel držel jednou rukou nohu ve výšce a druhou hlídal aby se nenamočila sádra a já sprchovala, vlasy taky ve vaně, s tím problém nebyl.
Bála se došlápnout, myslím že to bylo psychický, pamatovala si jak jí to bolelo, stalo se jí to na hřišti a já ji pak musela nést celou cestu domů, myslela jsem, že tam fakt porodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.1.22 12:02

@moof jezis to je skvelej napad :srdce: :srdce: mame kamaradku kadernici a ta ma to kreslo skoro lezici 🙏 tak to zkusim! A za odmenu pak kridove barvy! :think: Dekuju za bezva napad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.1.22 12:03

@Pe-G no dneska to nejak prubnem, at ji omyjeme. Ona je fakt nestastna, ze ji vse udajne na tele kouse… manzel udela drzak nohy a zbytek ja. :hug:

Jezis to si dovedu predstavit :,( ja ji vcera tahla asi km lesem po korenech do kopce a chtela jsem vypustit dusi :roll: jeste predstava tehotenstvi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.22 13:54
@Xmichaelah píše:
Diky za objasneni ocr, nikdy jsem nebyla, tak nevim jak to chodi… :( no tak nejak to nakombinujeme jeste s dovolenyma… ja totiz jeste pobiram rp, takze s manzelem se stridat na ocr nemuzeme :/ ale i tak, je to sranda minimalne na 4 tydny, takze to bychom placene nepokryli ani tak…

Pokud pobíráš rodičák na dítě, na které bys čerpala OČR, tak na placené OČR nemáš nárok ani ty, ani manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.1.22 14:51

@Jarka2202 podle toho co ctu tak mam.. chodim na plny uvazek do prace… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.1.22 15:07
@Xmichaelah píše:
@Jarka2202 podle toho co ctu tak mam.. chodim na plny uvazek do prace… :think:

Do práce sice chodíš, ale na dítě pobíráš jinou dávku sociálního systému, takže na další nemáš nárok. Dělám účetní a sama mám malou dceru a také jsem řešila a v době kdy jsem čerpala RP, tak jsem měla OČR pouze jako „omluvenku“ do práce a nárok na výplatu jsem neměla.
Viz: https://www.cssz.cz/…o-osetrovnem
(tady je to vypíchnuté z textu: Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu PPM nebo má nárok na rodičovský příspěvek. Toto omezení neplatí v případě, kdy tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace zákonem stanovené, porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák