Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Veru1987 dekuju, neco mam, tak mrknu
nejak si teda nedovedu predstavit nebyt tak dlouho v praci :/ jako bude to boj, mala je akcni… furt lita a to doslova. Uz pred par lety jsem rikala, ze jestli vydrzime do 4 bez sadry budu prekvapena… a bum je to tady. Dekuju za podporu ![]()
@Pe-G prosim te a jak jste koupali? To se snazim nejak vymyslet, ale moc me nic nenapada.. do toho vlasy pod zadek 🤦♀️ Fiha takze celkem 2 mesice… a kdyz ji sadru sundali, bala se na nozicku?
@Xmichaelah píše:
@Pe-G prosim te a jak jste koupali? To se snazim nejak vymyslet, ale moc me nic nenapada.. do toho vlasy pod zadek 🤦♀️ Fiha takze celkem 2 mesice… a kdyz ji sadru sundali, bala se na nozicku?
Sádru jsem obalila potravinovou fólií, sedla si do sprcháče na zem, nohu jsem podložila škopkem a opatrně osprchovala. Na dno jsem dala protiskluzovou podložku. Vana by byla lepší, posadila bych jí, vanu zašpuntovala, tělo osprchovala a zbytek omyla ve vaně žinkou. Jinak bych ji koupala jen občas, hlavně otírala žinkou. Vlasy měla taky do pasu, myla jsem se zakloněnou hlavou.
Hlava se da umyt v predklonu nad vanou pomoci sprchy. A napsala jsem to nepresne, delka ocr podle potreby, proplaceno 9 dni
@matkabagristy píše:
Hlava se da umyt v predklonu nad vanou pomoci sprchy. A napsala jsem to nepresne, delka ocr podle potreby, proplaceno 9 dni
To ve 3 letech asi nevyjde, ale třeba se pletu.
@Havlova u nas urcite nevyjde… jeste kdyby mohla na ty nozce stat…. Tak hodne mozna… no aspon jednou to nejak umyt budem muset… protoze jinak ty vlasy muzu asi ostrihat…
Mame vanu i sprchu… sprchu bez vanicky, nejak to vykoumam.. jasny ze jinak zinka.. aale aspon tak jednou za 3 dny. Clovek se preci jen citi komfotneji
Příspěvek upraven 23.01.22 v 10:18
@Xmichaelah píše:
Koupání bych elimininovala tak jednou týdně… jinak třeba obetřít spodek obrouskama vlhčenýma, nejsem jejich zastánce ale v horších případech. Nebo perlan ve vodě namočený. a pak o víkendu prostě i s tatínkem. Ono se to nepo jak se umyje jen jednou za týden. Vlasy mě napadá, sedne si na kraj vany, samozřejmě s dopomocí druhého… nakloní se nad vanu ty vlasy směr vana a umyt takto, ale někdo ji musí držet.
K mytí vlasů, nemáte nějakou spřátelenou kadeřnici? Pro holčičku by to mohl být zážitek, jestli je to parádnice, tak bych v rámci odměny za to, jak je statečná a šikovná dovolila nějaký barevný proužek (šetrnou krátkodobou barvou, nějaká řasenka apod). A kadeřnické umyvadlo s výkrojem je značka ideál. Jen to bude chtít nějakou vyšší židli.
@Havlova píše:
To ve 3 letech asi nevyjde, ale třeba se pletu.
aha, ja taqk malou holcicku nikdy nemela ![]()
@Xmichaelah koupali jsme normálně ve vaně, dcera seděla, manžel držel jednou rukou nohu ve výšce a druhou hlídal aby se nenamočila sádra a já sprchovala, vlasy taky ve vaně, s tím problém nebyl.
Bála se došlápnout, myslím že to bylo psychický, pamatovala si jak jí to bolelo, stalo se jí to na hřišti a já ji pak musela nést celou cestu domů, myslela jsem, že tam fakt porodím.
@moof jezis to je skvelej napad
mame kamaradku kadernici a ta ma to kreslo skoro lezici 🙏 tak to zkusim! A za odmenu pak kridove barvy!
Dekuju za bezva napad
@Pe-G no dneska to nejak prubnem, at ji omyjeme. Ona je fakt nestastna, ze ji vse udajne na tele kouse… manzel udela drzak nohy a zbytek ja. ![]()
Jezis to si dovedu predstavit
ja ji vcera tahla asi km lesem po korenech do kopce a chtela jsem vypustit dusi
jeste predstava tehotenstvi ![]()
@Xmichaelah píše:
Diky za objasneni ocr, nikdy jsem nebyla, tak nevim jak to chodi…no tak nejak to nakombinujeme jeste s dovolenyma… ja totiz jeste pobiram rp, takze s manzelem se stridat na ocr nemuzeme :/ ale i tak, je to sranda minimalne na 4 tydny, takze to bychom placene nepokryli ani tak…
Pokud pobíráš rodičák na dítě, na které bys čerpala OČR, tak na placené OČR nemáš nárok ani ty, ani manžel.
@Jarka2202 podle toho co ctu tak mam.. chodim na plny uvazek do prace… ![]()
@Xmichaelah píše:
@Jarka2202 podle toho co ctu tak mam.. chodim na plny uvazek do prace…
Do práce sice chodíš, ale na dítě pobíráš jinou dávku sociálního systému, takže na další nemáš nárok. Dělám účetní a sama mám malou dceru a také jsem řešila a v době kdy jsem čerpala RP, tak jsem měla OČR pouze jako „omluvenku“ do práce a nárok na výplatu jsem neměla.
Viz: https://www.cssz.cz/…o-osetrovnem
(tady je to vypíchnuté z textu: Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu PPM nebo má nárok na rodičovský příspěvek. Toto omezení neplatí v případě, kdy tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace zákonem stanovené, porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.