Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Jarka2202 hele hadat se nebudu… pobiram RP a nejsem na RD.. co jsem cetla kolidovat by to nemelo… ale tak ty jsi z oboru tak vis asi vic… je to jedno, doma zustanu tak jako tak….
@Xmichaelah Pokud pobíráš RP, tak z hlediska sociálky jsi na RD a na RD si můžeš vydělat kolik chceš. No jo, daně…
Vím, že to nebylo úplně to na co ses ptala, ale jen jsem chtěla, abys potom nebyla nemile překvapená, že ti OČR vyplacené nepřijde 😊
@Jarka2202 ale RD je preci pouze do 3 let ditete, ne? Hele mam v tom teda asi hokej, ted jsem googlila a fakt to pisou… jasny ze na ocr nemuze jit manzel, ale jak je uvedeno skoro vsude ( a teda tak nejak mi blesklo ze jsem se kdysi davno ptala i na socialce…) mela bych ho dostat.. tak uvidime no
dam vedet ![]()
@Xmichaelah RP pobíráš tak, jak si to nastavíš, ale nejdéle do 4 let věku dítěte a pokud RP pobíráš, tak jsi na RD
Schválně jestli můžeš, tak dej vědět, jestli ti OČR vyplatili. Díky
@Jarka2202 píše:
Pokud pobíráš rodičák na dítě, na které bys čerpala OČR, tak na placené OČR nemáš nárok ani ty, ani manžel.
to je nesmysl, nerad, kdyz nevis
@Jarka2202 píše:
@Xmichaelah RP pobíráš tak, jak si to nastavíš, ale nejdéle do 4 let věku dítěte a pokud RP pobíráš, tak jsi na RDSchválně jestli můžeš, tak dej vědět, jestli ti OČR vyplatili. Díky
dalsi ptakovina. ![]()
@Xmichaelah neplas, narok na ocr ma pouze ten z rodicu, ktery pobira rodicovsky prispevek
@Jarka2202 píše:
@matkabagristy Když myslíš…
ty nevis ani, jaky je rozdil mezi rodicovskou dovolenou a rodicovskym prispevkem
Jeste dodam, ze ja sama byla opakovane na ocr a zaroven pobirala rodicovsky prispevek,
@Jarka2202 píše:
@matkabagristy A můžeš mi to tedy vysvětlit? Děkuji.
rodicovska dovolena je volno od zamestnavatele nejdele do 3 let veku ditete, tedy narok na ocr nevznika
rodicovsky prispevek je socialni davka, nejdele do 4 let veku ditete. Pokud zamestnanec chodi do prace a zaroven pobira RP, narok na ocr ma.
@Jarka2202 píše:
@matkabagristy Na totéž dítě?
ano. Si to nacti treba tady
https://aperio.cz/…-nemocenske/