Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Odpoledne jsme byli na chirurgii, dostala dlahu a vše ok celý vodpoledne… Ale teď se jí chtělo zvracet a měla hroznou zimnici
Mamka mi říkala, že jsme to u zlomeniny měla taky.. Ale mám strach
Vyloucili jiny uraz? Hlavy? pokud ano, neplasila bych, muze to byt od bolesti, z leknuti, unavy…preci jen je to zasah do prganismu. Kolik ma?
Mamka měla zlomený loket… první noc se jí taky udělalo špatně, bylo jí na zvracení, na omdlení, měla zimnici a trochu zvýšenou teplotu… Ráno už dobrý…
Syn mel mnohonasobnou, otevrenou frakturu, ale ze by mu bylo takhle si nestezoval.
Ja jsem si zlomila zapesti, ihned jsem hodila savli a pak omdlela. Tlak 40/80 nebo neco takovyho
ptala jsem se vydesene tehdy dr kdyz me vezli sanitkou, a pry je to normalni reakce, nekteri lidi jsou citlivejsi na bolest ![]()
Dobrý den, zlomila jsem si ruku za zápěstím a doktor na pohotovosti to narovnal, Ale prý je to nestabilní zlomenina a je třeba operace. Domlouvat se teprve půjdu. Nevíte, dělá se taková operace i v lokální a anestézii? Jak dlouho trvá zákrok, kdy pouští domů apod.
@Lucias12 píše:
Dobrý den, zlomila jsem si ruku za zápěstím a doktor na pohotovosti to narovnal, Ale prý je to nestabilní zlomenina a je třeba operace. Domlouvat se teprve půjdu. Nevíte, dělá se taková operace i v lokální a anestézii? Jak dlouho trvá zákrok, kdy pouští domů apod.
Nemám zkušenost s nestabilní zlomeninou. Dítěti rovnali ruku bez operace, ale stejně tam bylo pak vychýlení o několik stupňů a ruku si pak asi díky tomu za 2 měsíce zlomilo na tom samém místě znovu.
Operovali v narkoze - na kost přišroubovali ocelovou dlahu. Bylo v nemocnici ani ne 48h hodin. Jeden den odpoledne příjem, druhý den operace, třetí den dopoledne po kontrole na traumatologii propuštění.
@Lucias12 když je zlomenina nestabilní, pravděpodobně ti tam budou dávat kovovou dlahu a šrouby. Obvykle se operuje v celkové anestezii, ten výkon může trvat tak hodinu a půl až 2… A domů tak za dva dny?
@Majsina Díky za info, doufám, že se klasické celkové anestezii vyhnul… Doktor mluvil o nějaké blokové anestezii… Na zákrok jdu příští pátek…
@Lucias12 asi je možné nechat si píchnout blok, záleží na zvyklostech pracoviště. U nás se moc nepoužívají…ale třeba na ortopedii prý ano. Tak hlavně ať se operace zdaří a nebolí to ![]()
@Majsina Díky moc… Nejradši bych to už měla za sebou… Normální anestezii moc nechci, při operaci srdce s tím byly problémy, tak bych se tomu ráda vyhla…
Nevíte někdo, je normální, že u zlomeniny za zápěstím natečou prsty a zbarví se do modrofialova? Mám to barevné a nateklé, ale asi je to normální, když pod dlahou to nemůže natéct, tak se to přesune dál…
Tak už mám po zákroku a jsem doma… Bloková narkóza se zdařila, tak teď už jen zahojit…