Zlomený vnitřní i vnější kotník, operace, šrouby, dráty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
12.4.26 12:51

@Camariva Děkuji, že to říkáte. Já jsem měla po narkóze potíže taky, a vlastně i to byla určitá překážka podstoupit včas další zákrok. Navíc jsem dlouho léčila poúrazovou trombózu. Tím odkládáním už se mi nechce, jen jak říkáte - obavy z poškození kosti mám. Zatím jsem se taky v podstatě odborné odpovědi od lékaře nedočkala. Snad jediné, že ne všechen materiál použitý k „opravě“ je určený (vhodný) k dlouhodobému užití. Děkuju vám moc za interakci 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.26 11:07

Zkušenost s kotníkem, nártem…
Uklouzla jsem na schodech tak blbě, že jsem si doslova sedla na nohu přetočenou v kotníku. Jenže nebyl čas ani možnost s tím někam chodit. Vstala jsem, s každým krokem zaúpěla bolesti, ale došla jsem tam, kam jsem potřebovala (péče o osobu na mně zavislou). Noha samozřejmě natekla a hrála všemi barvami. První den zanaříkání při každém kroku, další už jen tiché, postupně se upravovalo. Kulhala jsem dost. Noha otékala ještě dlouho - stav zlepšování trval měsíce, ne týdny, jak jsem si původně představovala. Co to šlo, dávala jsem si ji do vodorovné polohy. Ty otoky nohu fixovány, nedovolovaly pohyb, který by bránil hojeni. Celkově se stav upravil asi až po roce. Bohužel jsem se asi naučila nějak špatně chodit, takže potíže s chodidly teď řeším rehabilitaci. Ke svému překvapení jsem zjistila, že po dvou letech už nevím, která noha měla ten úraz. Ale brzy jdu poprvé v životě na ortopedii, tak třeba mi k tomu něco řeknou.

• Citovat
  • Upravit
10
14.4.26 11:26
@Anonymní píše: Více

8o Tak to tedy…Jste snad Meresjev, to není možné! Já jsem z bolesti až zemdlévala. Moc držím palce, ať to rehabilitace zvládnou v maximálně možné míře napravit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
30.4.26 12:06

Tak uz to mam vytazene, rok a pul cca od zlomeniny. Doufam, ze se to brzy zahoji, rozhybe a uz nikdy nezopakuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.4.26 12:11

@Grety GRATULUJU!!
V místním umrtvení, nebo narkóze?
Snad to nebylo komplikované 🙏.
Moc vám to přeju a závidím :mavam:
Kdyby se něco dělo (dlouhé hojení nebo tak), napište ;)
P. S. Bolelo :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
30.4.26 12:15

@JáDita v celkove narkoze, celkem 4 dny v nemocnici. Za 14 dni od operace mi budou vytahovat stehy. Muzu na to doslapovat s berlema. Za tyden muzu zkusit odlozit a po doma chodit bez. Beru leky na bolest, ale je to nesrovnatelne snazsi, nez kdyz to bylo zlomene. Citim, ze uz to zatuhava, tak se s tim snatim hybat. Pres otok to nejde uplne poradne, ale myslim, ze to bude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.4.26 12:20

Jste zlatá, zlatá, zlatá!
To jsem potřebovala vědět. Moc vám děkuju!
Hojte se dobře a užijte si povinný klid. Toho se ženám často nedostává :lol:.
Věřím, že se ještě ozvete a pochlubíte se, jak skáčete už bez berlí.
Jste statečná. Já jsem pos.ra :(
Přeju vám krááásné dny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
30.4.26 12:32

@JáDita bezte do toho, mladsi uz nebudeme a lepsi se telo hoji v mladsim veku nez pozdeji i ta narkoza je asi snadnejsi driv. Mam male deti a velkou motivaci to rozhybat :). Hlavne aby se to uz nikdy nezopakovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.4.26 12:47

Děkuju. Máte svatou pravdu.
Teď to budete mít náročné s dětmi. Doufám, že vám někdo pomůže.
Určitě dejte ještě zprávu, jak se hojíte, zda rehabilitujete.
Hodně štěstí! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.4.26 12:58

@Grety Jste dobrá, mně se do toho pořád nějak nechce právě kvůli té narkóze a dalším chození o berlích. Rehabilitace vám už nenapsali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
30.4.26 19:59

@Camariva zatim ne, kontrolu mam nekdy za mesic. Cvicit budu stejne sama, jeste si celkem pamatuju co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.26 09:36

@JáDita Děkuju! :lol: Na ortopedii udělali i rentgen a měly jsme s paní doktorkou co dělat, abychom poznaly, kde ten úraz byl. Nakonec snad na dvou místech (vnitřní a vnější „kotník“) malinké kalcifikace.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex