Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@topazio píše:
Syn si občas nehty kouše.Říkám mu, ať si je nekouše, ale bez úspěchu.
Kolik mu je let? Ja odnaucila 4letou dceru kousani nehtu tak, ze jsem ji vygooglila par osklivych obrazku, kdyz se do tech okousanych prstu dostala nejaka bakterialni infekce.
@Janča6 píše:
Kolik mu je let? Ja odnaucila 4letou dceru kousani nehtu tak, ze jsem ji vygooglila par osklivych obrazku, kdyz se do tech okousanych prstu dostala nejaka bakterialni infekce.
12 let. Obrázky viděl a nezabralo to. ![]()
@Anonymní píše:
Tak na kousání nehtů bych taky něco potřebovala. Ač jsem dospěla táhne se to semnou už od mala. A ne se toho zbavitvím jsem ostuda a je mi to dost trapné
Kamarádka si kouše nehty taky (ženská 30 let) a vyřešila to tak, že si nechala udělat gelový nehty normální délky a ty už neukousne. ![]()
@Sisiina1 přítel si taky kouše nehty, takže mu je lakuju (na černo, to se docela dá i na klukovi, jsme mladí a lehce „emo“
) a docela to pomáhá. Když je má nalakované tak si nekouše, kdyžtak si jen sloupe ten lak místo kousání, ale to už není taková hrůza ![]()
Syn ve 4 ketech si take zacinal kousat nehty, reagovala jsem okamzite, protoze manzel si je kouse dodnes, a to uz mu tahne na 40
V lekarne jsem nakoupila vsechny protikousaci laky na nehy a tim nejhnusnejsim jsem synovi nehty lakovala kazde rano. Prestal pomerne rychle.
S kousanim ruky bych mu treba zkusila koupit silikonovy naramek nebo pevne kousaci korale na zapesti, ktere by si okusoval misto te ruky… i kdyz tu podstatu to nevymyti, no
Co zvykacka? Nebo bych zavolala detske dr, popr dobremu detskemu psychologovi.
Dulezite je vytahnout ty nejsilnejsi zbrane hned, protoze cim dele ty zlozvyky dite praktikuje, tim hur se jich pak zbavuje.