Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
„Při vyšetření břicha zaměření na žlučník je potřeba přijít na lačno, nejlépe brzy ráno. Od večera nejíst, možné pít, ráno nesnídat, nepít kávu ani mléko, možné pít jen vodu.“ zdroj
@madi no, já byla na sonu před 5 měsíci a už si to nepamatuju, nicméně před 2 lety, kdy mi dělali sono poprvé, se doktor ptal, kdy jsem naposledy jedla a zda je to aspoň 2 hodiny, tudíž bych na lačno raději šla. Co se týče pití, to nevím. Možná trochu vody ráno by nemělo vadit. Já na všechny odběry chodím raději vždy na lačno, ale většinou se trochu napiju vody. Najdi si kontakt na to sono centrum a zavolej tam.
Můžu se také zeptat? Měli jste někdo sono s kontrastem? Jsou nějáké než. účinky? Díky.
@madi určitě nalačno, kdyby ses najedla, tak se žlučník vyprázdní a nebude vidět nic, navíc se pohnou střeva a bude více plynnatosti a horší UZ viditelnost… můžeš si dát trochu vody, ale tak max 1 dcl, nebo svlažit rty, ne vypít 1/2 litru… s sebou si vezmi snídani a pití, najíš se po vyšetření…
@jannina1 kontrastní látka se jmenuje Sonovue. Tak si zkus ty nežádoucí účinky vygooglit.
@Anabellka píše:
@jannina1 kontrastní látka se jmenuje Sonovue. Tak si zkus ty nežádoucí účinky vygooglit.
Díky moc.. ![]()
Ahoj, potřebovala bych rychlou radu. Jdu na sono kvůli zřejmě zlobícímu žlučníku, mám v doporučení napsáno sono podjaterní krajiny. V sono centru jsem zřejmě narazila na paní, co to slyšela prvně
, nic dál mi k tomu neřekla, od praktické vím, že mám být nalačno. Nebyla jste na tom některá?? Nevíte, jestli tedy úplně nalačno nebo alespoň pít ráno můžu?