Žlučník - sono na lačno?

teresa20
12.1.14 21:51

žlučník - sono na lačno?

Ahoj, potřebovala bych rychlou radu. Jdu na sono kvůli zřejmě zlobícímu žlučníku, mám v doporučení napsáno sono podjaterní krajiny. V sono centru jsem zřejmě narazila na paní, co to slyšela prvně :roll:, nic dál mi k tomu neřekla, od praktické vím, že mám být nalačno. Nebyla jste na tom některá?? Nevíte, jestli tedy úplně nalačno nebo alespoň pít ráno můžu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
12.1.14 21:55

„Při vyšetření břicha zaměření na žlučník je potřeba přijít na lačno, nejlépe brzy ráno. Od večera nejíst, možné pít, ráno nesnídat, nepít kávu ani mléko, možné pít jen vodu.“ zdroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
12.1.14 21:57

@madi no, já byla na sonu před 5 měsíci a už si to nepamatuju, nicméně před 2 lety, kdy mi dělali sono poprvé, se doktor ptal, kdy jsem naposledy jedla a zda je to aspoň 2 hodiny, tudíž bych na lačno raději šla. Co se týče pití, to nevím. Možná trochu vody ráno by nemělo vadit. Já na všechny odběry chodím raději vždy na lačno, ale většinou se trochu napiju vody. Najdi si kontakt na to sono centrum a zavolej tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.1.14 21:58

Můžu se také zeptat? Měli jste někdo sono s kontrastem? Jsou nějáké než. účinky? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.1.14 22:01

@elkasina Já tam volala, když jsem se objednávala a paní mě chtěla objednat na odpoledne, vůbec netušila, že mám být nalačno :,( Chtěla jsem tam zavolat později, jestli nenatrefím na někoho povolanějšího, jenže jsem na to zapomněla :oops:
@Litta díky moc :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17010
12.1.14 22:05

@madi určitě nalačno, kdyby ses najedla, tak se žlučník vyprázdní a nebude vidět nic, navíc se pohnou střeva a bude více plynnatosti a horší UZ viditelnost… můžeš si dát trochu vody, ale tak max 1 dcl, nebo svlažit rty, ne vypít 1/2 litru… s sebou si vezmi snídani a pití, najíš se po vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
12.1.14 22:36

@jannina1 kontrastní látka se jmenuje Sonovue. Tak si zkus ty nežádoucí účinky vygooglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
13.1.14 10:18
@Anabellka píše:
@jannina1 kontrastní látka se jmenuje Sonovue. Tak si zkus ty nežádoucí účinky vygooglit.

Díky moc.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast