Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@misi11 Když mamka tehdy chtěla měnit příjmení mě a bráchy na její a nového muže a brášky tak taky neměla souhlas, přišla za námi paní se ptát jestli se tak chceme jmenovat a tak, řekli jsme že ano a stejně to zamítli, prý se jako dostatečný zájem o dítě bere to, že platí. ![]()
Až bude syn plnoletý může se nechat přejmenovat sám.taky sem to tak udělala.
@sabinka098 píše:
Až bude syn plnoletý může se nechat přejmenovat sám.taky sem to tak udělala.
Tady jde o to, ze syn se nechce jmenovat jinak nez my a nosit jmeno nekoho pro neho ciziho.. Venuje se vojenskemu krouzku, ted sel pochod 35km a dostal voj medaili a dekret se jmenem a mrzelo ho to.. jako cekam soud na snizeni alimentu atd ![]()
@PHV píše:
@misi11 Když mamka tehdy chtěla měnit příjmení mě a bráchy na její a nového muže a brášky tak taky neměla souhlas, přišla za námi paní se ptát jestli se tak chceme jmenovat a tak, řekli jsme že ano a stejně to zamítli, prý se jako dostatečný zájem o dítě bere to, že platí.
To je blby no ![]()
@misi11 To je no, mě bylo asi 11 a bráchovi 8, taky jsme se nechtěli jmenovat jinak než mamka a lidi, kteří pro nás byli rodina. S otcem bio se nestykame. Ale je to už 11 let, tak třeba se to nějak změnilo i když pochybuji
Nás to taky mrzelo, když soud považuje za dostatečný zájem placení alíků a víc hi nezajímá ![]()
Myslím, že se to moc reší. Nikomu neberu jeho názor, že spolecne příjmení v rodině je důležité, ale z vlastní zkušenosti ten názor nemám. Mám dvě děti z bývalého vztahu, obě s příjmením po partnerovi, vždy mne tím příjmením všichni oslovovali, většina lidí ani netušila, že jsem se jmenovala jinak a rozhodně mi to nevadilo, bylo to příjmení děti. Teď mám po letech další dítě s novým partnerem, jmenuje se taky po něm, slyším na všechny tři příjmení (včetně mého) a žádný problém to nezpůsobuje. Jediné, co si myslím, je to, že chlap má k dítěti s jeho příjmením úplně jiný, silnější vztah, což mi i pár muzu potvrdilo.