Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jo je to nějaký větší, já vždy kupovala s a teď je mi kolikrát i xs velké a to nijak nehubnu. Už nakupuju spis v dětském, mám o číslo víc než 8 lety syn ![]()
@Kriss Tina píše:
Jo je to nějaký větší, já vždy kupovala s a teď je mi kolikrát i xs velké a to nijak nehubnu. Už nakupuju spis v dětském, mám o číslo víc než 8 lety syn
A kolik měříš?
@Kfětoslava píše:
Mám velikost 38 (když moc nežeru, tak někdy omylem 36) a vždy jsem byla velikost M. Co je to za zhovadilé novinky značit eMkem velikost 40-42? Opakovaně se mi stalo, že jsem si díky tomu objednala velkou věc. Vím, že to už je takhle delší dobu nenápadně podstrkováno (ale ne všude), ale nechápu, jaký to má důvod. Všimli jste si toho taky?
Jo, všimla. Průměrně štíhlé holce je dneska volné pomalu i S, ale je to vykompenzované - dá se sehnat XXS, to dřív nebylo… Ale není to jen teď, moje matka nosila v 80. letech vel. 42 - což bylo 90 cm přes boky, jen tak pro představu… ![]()
@Kriss Tina píše:
Kolem 165, nevím přesně
Tak to přemýšlím, zda ti oblečení pro 8 leté děti není krátké
@Kfětoslava říkám ze mám o velikost víc, než 8 lety syn
takže tak 146.
@Kfětoslava píše:
Nebylo, pamatuju 38- M
Nevim, ja vzdy mela bud 38 nebo S.
Já si všimla, že hodně obchodů šíje takový ty divný mezivelikosti. 32/34 (XS), 36/38 (s) atd.
@Kriss Tina píše:
@Kfětoslava říkám ze mám o velikost víc, než 8 lety syntakže tak 146.
No ono je to na určitou výšku, takže oblečení 146 je na výšku okolo 146 cm
@Kfětoslava no mě přijde, ze bejvavalo, stejně jako ty dospělé velikosti jsou ty detske nějaké větší a větší. Já třeba 152 nosila jako těhotná v 9. měsíci ![]()
@Kfětoslava píše:
Mám velikost 38 (když moc nežeru, tak někdy omylem 36) a vždy jsem byla velikost M. Co je to za zhovadilé novinky značit eMkem velikost 40-42? Opakovaně se mi stalo, že jsem si díky tomu objednala velkou věc. Vím, že to už je takhle delší dobu nenápadně podstrkováno (ale ne všude), ale nechápu, jaký to má důvod. Všimli jste si toho taky?
Ja to mam bohuzel naopak..vzdy jsem mela velikost s, a ted je asi delaji male
takze musim kupovat m ![]()
@Kfětoslava píše:
No ono je to na určitou výšku, takže oblečení 146 je na výšku okolo 146 cm
Měřím 164 cm přesně a nosím dětský svetr ve velikosti 146. Nemá krátké rukávy a je mi tak nějak akorát.
@krecik.dzungarsky píše:
Měřím 164 cm přesně a nosím dětský svetr ve velikosti 146. Nemá krátké rukávy a je mi tak nějak akorát.
Jo, u nejakyho kousku a nejake znacky jo, taky mam detskou vestu 164, a je mi ok, ale ze bych si tam mohla kupovat bezne, to asi nee ![]()
@Jana1515 píše:
Jo, u nejakyho kousku a nejake znacky jo, taky mam detskou vestu 164, a je mi ok, ale ze bych si tam mohla kupovat bezne, to asi nee
No bohužel, mám to tak trvale. Vybírám tak i oblečení pro desetileté dítě s postižením. Musí mi být ideálně o velikost větší, aby padlo dítěti. Výšku máme téměř stejnou.
@Jana1515 píše:
Ja to mam bohuzel naopak..vzdy jsem mela velikost s, a ted je asi delaji maletakze musim kupovat m
Jo, taky musim najednou kupovat vetsi, podle me to sijou nejak blbe! ![]()