Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, maminky, máte některá zkušenost se zmenšením krčních mandlí, ať už u sebe, nebo u svého dítěte, plasmou?
Prý je to skvela věc, rychle se hoji, min bolí atd.. Jen se to plati, což je asi jedina nevyhoda.. Kazdopadne sve deti bysme nechali udělat plazmou. Mam to ze zkusenosti lékaře.
Prave nad tim uvazuji u sveho syna, akorat jsme z druhe strany republiky, co jsem zjistovala, dela se to jen v Praze a Plzni a mam strach, pokud bych se pro to rozhodla, jak by jsme zvladli cestu domu. Prece jen je to 4hod autem, kdyby doslo treba ke krvaceni.. vim ze asi zbytecne plasim, ale mam z toho obavy.
Ahoj obnovuji diskuzi, je tady někdo kdo má vlastní zkušenost? Dva roky už trhání mandlí odkládám, nyní už to začíná být akutní, lékař mi ale řekl že při mé současné fyzičce bych to nevládla (klasickou metodou se běžně zhubne 6-8 kg) což při mých 45 kg a 8.měsíčním mimi není realné. Kdyby mi někdo potvrdil že je skutečně plazma snesitelnější asi bych ty finance obětovala.
Dale jsem se chtěla zeptat kde v Pardubicích se to dělá - jsem z Ostravy, dosud jsem slyšela jen o pracovišti v Plzni a Praze.
V pardubicich na usni klinice ve špitále. Já to mam od doktoru a ne od pacientu ale ti říkali ze je to opravdu uplne jinak snesitelne, bolestive a rychleji hojici se.. Z me zkusenosti sestry dospěli klasickou metodu odstranění spatne nesou.. Hlavně chlapi
Moc děkuji, volala jsem tam a cena je skutečně nesrovnatelná oproti LANTE. Navíc je to skutečně kousek, mluvila jsem s primářem, který mi poskytl po telefonu vyčerpávající informace. Super, škoda že se to nedá nikde na webu dohledat. Teď jen doufát že to skutečně po operaci bude snesitelnější než klasickou metodou:o)
@dzarunka my jsme pred mesicem odstranovali synovi nosni mandle plazmou a stalo nas to 8 tisic, takze ty krcni pocitejte taky kolem 10. Jo a bylo to v Pze (Modrany).
Lze odstranit touto cestou celé krční mandle, nebo jen část? Mně jeden ORL lékař říkal, že jen část…
V Pardubicích mi říkali nižší částku - cca 5tis za krční mandle už si to přesně nepamatuju, vše krom plazmy jde na pojišťovnu.
@sediza vim, ze je lze zmensit nebo uplne dostranit, ale zkusenost s tim nemam.
Od toho se odviji i cena te plazmy. Tam jde o to, ze se pouziva jednorazova sonda a zalezi tak kolik k danne operaci bude potreba techto sond. Od toho se pak odviji cena.
V pardubicich je to jedno.. Plati se za sondu pět tisíc a je jedno jestli cela mandle nebo cast.. Ovsem ve větších mestech si to asi víc naceni:-)
@marfra : a jak to proběhlo? patrně nás to taky čeká, u obou dětí. Bydlíme kousek od Modřanské polikliniky. A mám z toho úplnou hrůzu ![]()
@cell uplne v pohode. Rano jsme meli o pul 8 nastup, v 8 sel na sal. Sel s tatinkem, chvilku jsem slysela ze tam vriska, ale za chvilku byl klid. Manzel s doktorem ho drzeli a anesteziolozka drzela masku na puse. Za chvilku byl v limbu. Zakrok trval 30 minut, uz bez manzela, toho po operaci zavolali at s nim jede na pokoj. Tam syna budili. Bohuzel z te narkozy zvracel. Ale jinak byl v poradku, neplakal, nic ho nebolelo, takze jsme v 11 jeli domu. Doma pak jeste dospaval, obcas jeste zvracel. Ale vecer uz byl zas jak rybicka
Druhy den jsme jeli na kontrolu. Taky jsem z toho mela hruzu, protoze nasemu malemu ani nevzali na predoperacnim krev jak vyvadel. Vsechny je tam pokopal, vriskal jak smyslu zbaveny, takze napsali, ze krev proste nelze odebrat
Ale pak ty mandle byli fakt v pohode. A syn konecne po temer 2 letech dycha zase nosem
Mel tu mandli strasne velkou, primar i potom doktor na kontrole valili oci, co to v tom nose mel, ze to bylo fakt obrovske. Mame i snimky pred a po a sama jsem malem spadla ze zidle. Ale uz je to za nama a jsem rada, ze jsme do toho sli
Kdyby vas neco zajimalo, klidne napiste SZ