Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JancaS84 píše: Číst umím moc dobře. Hlad není o tom kolik toho člověk sni, ale JAKÝ potraviny sni chápeš to? Když budeš jíst nesmysly a rychlý cukry a tuky tak je jasný, že budeš mít pořád pocit hladu. Ale vyvracet ti to nebudu, když je pro tebe jednodušší jít na operaci než na sobě makat. Až si ten žaludek zase roztahnes tak půjdeš znovu?
protože dušená brokolice jsou rychlé cukry…prosím tě už se nevyjadřuj
@Anonymní píše:
mám..
celý život boj
165cm..
nejméně na sš 69kg, nejvíce někdy po čtyříctce 115kg..
všechny diety světa
vše kolem toho..
nakonec Tubu
nejlepší rozhodnutí mého života
už dva roky mám do 80kg a super
dá se to vylítat na pojišťov nu, při tvém bmi ti to vyjde
běž na fcb do skupinky Kafemlýnky
tam je o tom Vše
nic jiného mi nepomohlo.
Nenech se odradit komenty lidí, co o tom nic neví.
ahoj,
děkuji… a nějaké další info, třeba jak to probíhalo? Ty máš na pojišťovnu?
Vím o jednom případu - má bývalá spolužačka. Má za sebou přesně tuhle operaci na pojišťovnu. Byla někde na Moravě (Břeclav, Brno…?). Pojišťovnu si vyběhala celkem snadno i při menší váze než máš ty (k podobné výšce měla asi 100 kg), uhrála to na zdravotní potíže (bolest zad). Operaci měla asi před 4 roky, během možná půl roku fakt hodně a hlavně strašně rychle zhubla, může mít teď mezi 55 a 60 kg. Čeká ji teď ještě operace kvůli odstranění přebytečné kůže, při té rychlosti hubnutí na ni zůstalo všechno viset. Ona sama říká, že je moc spokojená a že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí jejího života. Já to ze své nezaujaté perspektivy vidím výrazně kritičtěji, vnímám u ni strašně moc omezení, která by mě osobně hodně vadila. Jsou jídla, která si nedá. Například rýži, semínka, ořechy - po těchto věcech s malými kousíčky je jí zle. Ty pidi porcičky, které jí, ji nedokážou pokrýt skutečnou potřebu všech živin. Takže neustálé rozbory a suplementace. A i přes to už 2× skončila v nemocnici s kritickým nedostatkem nějakých minerálů…stačilo, aby si dala víkendový výlet na kole. Za sebe vidím tyhle bariatrické operace opravdu jako poslední možnost.
Hlad může být i psychického rázu. Pokud myslíš pořád na jídlo, operace Tě nezachrání, bude to furt stejné, akorát Ti ještě k tomu bude blbě.
Jakou máš denní náplň? Jaký pohyb máš a jak často?
Nikdo neříká, že Tě má zasytit jogurt, ale když si dáš velkou mísu salátu a k tomu 200 g masa a 300 g brambor, tak se necítíš sytá a máš pak hned hlad?
Zkoušela sis zapsat jídlo do tabulek? Jaký je Tvůj reálný jídelníček?
@Freeandwild píše:
Hlad může být i psychického rázu. Pokud myslíš pořád na jídlo, operace Tě nezachrání, bude to furt stejné, akorát Ti ještě k tomu bude blbě.
Jakou máš denní náplň? Jaký pohyb máš a jak často?
Nikdo neříká, že Tě má zasytit jogurt, ale když si dáš velkou mísu salátu a k tomu 200 g masa a 300 g brambor, tak se necítíš sytá a máš pak hned hlad?
Zkoušela sis zapsat jídlo do tabulek? Jaký je Tvůj reálný jídelníček?
to je zase žblept….. četla si vůbec co jsem psala? asi ne že…
@Anonymní píše:
No četla jsem, že jsi zkoušela nějaké nesmyslné sáčkové diety, vyházela desítky tisíc za poradce, co byl v televizi, a všichni ostatní jsou blázni, jenom Ty jsi letadlo, a chceš, aby Tě od toho spasil nevratný lékařský zákrok, kterým si ve své touze zhubnout bez jakéhokoliv úsilí můžeš přivodit spoustu zdravotních problémů, aniž by to ten Tvůj hlavní problém vůbec vyřešilo.
Ale komu není rady, tomu není pomoci.
Svagrova byla pred 4roky. Vážila 135kg na nějakých 167cm. Mela to přes pojišťovnu. Do roka zhubla na cca 100kg. Ted ma nějakých 150kg. Proste si to zase vyzrala. Operace neni samospasna. Jo a výmluvy měla přesně jako ty. Takže když tu píšeš, že jis zdravě ale jídelníček psát nebudeš, myslím si svoje, uz proto, ze jsem to viděla a vidím v rodině.
Anonym informace v rodině
@Anonymní píše:
Jako opravdu? 200g masa, 300g brambor a velkou misku salátu a mas hlad?
@Anonymní píše:
jídelníček psát nebudu, ale nekdřív jsem hubla sama, pak sem měla nutriční terapeutku, ale tam mě přišlo, že prostě je přesvědčená že se v noci láduju čokoládou a že prostě zdravá starva mě nic neříká, tak jsem byla ve stobu, ale tam taky mě to nevyhovovalo a tak jsem přemýšlela co dál a pak mě přítel dal peníze k vánocum a já šla k Havlíčkovi už s tím, že vím co jíst a jak, cvičit nemám problém s disciplínou, ale prostě hlad.
Byla jsem na vyšetřeních a přizpusobil mě plán, aby se mě začal žaludek vracet do normálu… dodržovala jsem vše co jsem měla ale ten hlad je prostě šílený, tam jsem zhubla nejvíce… ale bohužel postupně ten hlad se nezmenšoval no![]()
Samoozřejmě fígle jako jíst pomalu, napít se, dát si nejdřív trošku salátu a pak se najíst znám… ovoce mě tolik nechutná, ale miluju zeleninu a hlavně salaty, ale prost´ě mmistička mě nestačí…je mě to i trapné na veřejnosti, většina lidí nevidí že se snažím a že kolikrát jím lépe jak běžný člověk, ale prostě hlad no… když se držím malých porcí mám hlad nonstop a vlastně ani jídlo co dojím mě nezasytí byt dejme tomu pocitově uspokojí, ale nezasytí…
Zkoušela jsem i dělat že už mám po bándaži a jíst množství jídla co se vejde do malého hrníčku nebo kelímku od jogurtu (tak se pak totiž má jíst) a nemám problém vydržet, ale mám problém s hladem…
Ten Havlíček byl taková moje poslední naděje, ale hlad to prostě nevyřešilo…
Nevím ale myslím, že tím že jsem nějakých 25 let jedla všelijak a hlavně velké porce že se prostě ani za ty 3 roky kdy se fakt hodně snažím se nepodařilo zmenšit žaludek tak, aby mě stačil sníst jogurt a mít dost…
Ale zeleniny a salátu můžeš sníst kolik chceš. Pokud teda zeleninový salát nemáš zalitý majonézou, vypecenou slaninou a nakrajenyho půl prasete v něm.
Segra se vyzrala v prvni praci, nesedly ji dvanactky a smeny. Zkousela hubnout, bohuzel se dostala do Iscare, kde ji uvrtali do plikace zaludku. Slo to na pojistovnu, zhubla hezky, dostala se na nejakych 70 kilo. Pak se rozesla s chlapem, krize sem, krize tam a po patnacti letech se do jejich kalhot vejdu dvakrat. A to nejsem zadna vychrtlina.
Operace nic nevyresi, zasadni je tvoje hlava a pevna vule.
Je to v pohybu a hlavě…najít si jinou „zábavu“ a když už teda hlad, tak se nacpat jablky a mrkví ![]()
@irisssss
No nevím teda, nacpat se jablky a mrkvi bude dost kaloricky vydatne. Spis tak okurka a rapikaty celer.
Chápu, že tady má většina problém s chápáním psaného slova… ale já se ptám na zkušenosti ne na bláboly o tom jak nejím nebo jím…díky za komentáře splachuju je do záchodu ![]()
na tu sem taky chodila