Změny názorů 2,5r

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10140
6.10.13 12:41

@Melody 4 taky jsme už měli, a ted máme repete..
@Angua tou ignorací samozřejmě myslím, abych ho nezavřela třeba někam do kouta, nebo mu nadala přes zadek.. :lol: jsem celkem nervák, a toto mě vytáčí do běla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
6.10.13 12:50

To je modelová situace jako u nás, jak vyšitá :lol: já se taky vždycky ptam chceš to chceš tamto, ale nebudu to už dělat, nejlepší je oznámit, že budem dělat to a to, žádný ptaní :lol: prostě jedeme k babičce tečka, jedeme domu tečka. Vybírat ho teď nechávam už tak akorát v tom jakou chce pustit pohádku a ušetří si tak člověk docela dost času :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
6.10.13 14:27

Presne, jak píší holky. Jak ho necháš měnit názor několikrát, akorát se v tom utápí - potřebuje v tobě mít oporu. Jak uz
tu někdo psal, co budeš dělat, až nebude chtít do školky? A budeš mít třeba doma druhé? 5× oblečeš a svlečeš mimino a stejně tím nedocílíš nic jiného, než že bude absolutně znejistělý. A pozor na to, je dobré ho to naučit včas. Já teď také poopravila náhled na vymáhání jeho manýrů. Chce ven s tátou se psem a pak zas ne. Houby s octem. Oblékla jsem ho a vynesla ven tátovi. A byl spokojený. :andel: Každý den kňourá, že nechce do školky a to mu budou skoro 4 a pak tam vpluje, ani se nerozloučí, pokud ho vede táta. Když já, tak řve, ale učitelky mě ubezpečují, že tam vypadá být naprosto spokojený. Odpo mi hlásí, že to tam bylo super a druhý den zas řve. To samé se cvičením, na které chodí.

Ve 2 letech chodil 1 dopol. do školky - hrozně se mu tam líbilo, nemohla jsem ho dostat domů. Pak se jednou zatvrdil, že už tam nechce. Prý ho druhý chlapeček bouchl, jsem se dozvěděla později. Pak byl hodně nemocný, tak jsem ho odhlásila. A když jsme tam pak jeli pro věci, slzy jako hráchy, že tam strašně chce! :cert:

Segry malej - nechce k 1 babičce, ale k 2. Mel smulu, jel k te 1. Druhy den ho mela hlidat druha babicka, ale chtel k te, kde byl vcera, dala mu dobry salamek!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
6.10.13 14:36
  • Chceš banánek?
  • Né, necí, necí banánek, éééé.
  • Tak jo, já ho sním.
  • Já cíííí banáááánéééééék, uááááá (přitom se na mě věší, sápe se po banánu jako by týden nejedl)

Tohle bambilionkrát jinak každý den, první dítě už z toho vyrostlo, druhý v tom teď tvrdě lítá.
U toho jídla nemám sílu, zkrátka počkám tu vteřinu či dvě, než bude chtít, co jsem nabídla, ale jinak neřeším, že se třeba nechce oblékat, jít ven, jít domů, to ho fyzicky překonám a je po mém :twisted:

• Citovat
  • Upravit
10140
6.10.13 14:48

Ted vstával, a hned chtěl mazlit, tak říkám vstaň a přijď.. nejdu., pak milion věcí abych tam šla prokládaných nejdu..
nešla jsem tam, pak začal že chce čůrat, říkám pojd a pujdem spolu.. nejdu.. řev asi 15m, nakonec přišel ale na ten záchod to měl fakt tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
6.10.13 17:15

No tak vidíš, zvládli jste to oba!!! :potlesk: Hele, i kdyby se počůral, tak co. Vypere se to. Náš začal chodit do školky (soukromé) ještě s plínami a učitelka řekla: Když ho odplenkujeme a zapojíme do převlíkání pokud se počůrá, garantuji, že bude do týdne bez plen. A také že jo! :pankac: (Chápu, že doma by to nešlo tak rychle, přeci jen učitelka je jiná autorita, ale prostě když se musí zapojit…) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
6.10.13 17:43

Ted jsme přišli z venku a to bylo maso… :cert: celou procházku ok, kousek před barákem jeho jdu ejdu, chci nechci, říkám pojd dám ti doma lízátko.. a už to jelo, jo, ne jo ne.. to dsamí s motorkou.. tak jsem se naštvala drapla jí a šla, malej skákal a nic..pak se sek před barákem, tak jsem ho vzala do náručí a v baráku peklo, že chce na zem… skončil až doma, když dostal dvě přes zadek.. :roll:pak opět lízátko, chci, nechci, chci.. řek jsi, že nechceš, nedostaneš.. řev… to už fakt nešlo, každopádně už je v koupelně a v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
6.10.13 18:28

@xsaleen souhlasím s @Angua… on to zkouší a ty mu musíš nastavit hranice. A to bohužel trvá dlouho, dloouuho… Ale na tobě je nepovolit a tím vlastně ty hranice tvoříš.
U nás je to to samé, např. odchod ze hřiště to je scéna vždy. Nepomůže „naposledy pohoupat“, prostě se vzteká, tak jdeme se scénou domů. Nebo se ho ptám na jídlo, on řekne, že nechce a vzápětí se otočí a chce. To mu teda povolím samozřejmě, ale víckrát už ne. Nebo je vzteklý a zahodí dudlík a okamžitě začne ječet, že ho chcéééé… Takže tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
6.10.13 20:31

Já mu jsem ochotná vyhovět ale pokud si vymyslí kravinu tak zkrátka ne vysvětlim mu proč to nejde a je to at si třeba zvencne. To kamáradka třeba dělá chybu u svýho kluka že mu vyhoví naprosto ve všem. V lednu je venku v holínkách protože on je chtěl, chodí v rošmajdaných sandálech protože on nechce ty nový to jedno že si ničí nohy, chce čokoládu za 100kč tak ji má, protože ji chce atd… A pak pořád chodí a je z něj neštastná jakej je že se jen vzteká a neposlouchá, dělá nachvály. No já bych to taky zkoušela když vím že si to nakonec vyvztekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.10.13 22:15
@Billi píše:
@Angua já to přečetla a batoletština ho vždycky jen nakrkla ještě víc :lol:

Já jsem ke své hrůze zjistila, že po 4 letech doma tak mluvím už celkem přirozeně :oops: :lol: Naštěstí jenom s tím batoletem :lol: Nedělám u toho teda grimasy, ale používám jednoduché slova z jejího slovníku. Kdesi jsemto už nedávno psala - prostě neřeknu „beruško, tam si nemůžeš sednout, protože pršelo a měla bys mokré tepláčky a nachladila se“, ale řeknu „hačí nene, mokré, studí“ :lol: ( :zed: :pocitac: :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.10.13 22:24

@xsaleen já když už bych je zabezdušila a nejsem vyloženě unavená nebo celodenně vynervená (to pak řvu), tak si zpívám :mrgreen:

Ad lízátko - to já říkám, že nevadí, že kdo chce, tak si může dát, když ne, tak že si ho dám sama :lol: Podle mě i pomůže, že on vidí, že tě to prostě neštve, že proti tomu není třeba klást odpor, protože ti je putna, jestli si to lízátko vezme, nebo ne :lol: Ale prostě půjde, s lízatkem, nebo bez. Pak se rozhodne. Taky se mi menší kolikrát šprajcne nebo prchá, tak ji nesu pod pažou, kolikrát jak kočka koťata a ona bezmocně třepe ručičkama a nožičkama :lol: A u toho vykládám, jak si já s bráchou dáme to lízátko, ale že kdo nechce, nemusí (příklad, spíš většinou lákám na nějakou aktivitu - pohádku na DVD nebo hračku, momentálně vláčky nebo fixy :lol: ), případně tatínka, babičku nebo kočku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
7.10.13 08:00

@Angua jáj já si zpívat, tak chytne amok a mami nezpívej.. :mrgreen: nemá to rád od malinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.10.13 13:07

@xsaleen malý mi za to taky nadává, menší se k němu solidárně přidává, ale mají smůlu, mají být hodní :mrgreen: (zpívám podle mě dobře, chodila jsem i do sboru - to jen tak pro pořádek :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
7.10.13 13:27

@Angua tak to já teda moc zpívat neumím, tak nechci prznit jeho dušičku.. :lol:
dneska u kámošky ok, ale při návratu domů ta stejná písnička.. :roll: ale fakt to asi bude tím, že byl hodně unavenej, protože jinak celou dobu až na malí výstup ok, ani o hračky se neprali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.10.13 13:47

@xsaleen tak při únavě je to normálka, to je protivný kde kdo :lol: Já taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí