Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Já vím, ale nevím, proč v těch dvou příspěvcích někdo motá, že umělé je JEN pro nemocné
A proč se dobrovolně nechat stimulovat, odebírat vajíčka, podstupovat umělé, když stačí normální sex v rozumnou dobu, ne až po čtyřicítce. A ještě sázet desetitisíce doktorům na ruku ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, ale nevím, proč v těch dvou příspěvcích někdo motá, že umělé je JEN pro nemocné
Protože zdravý člověk to běžně podstupovat nebude? Přečti si o rizicích velkých dávek hormonů.
@jenny.fields píše:
Protože zdravý člověk to běžně podstupovat nebude? Přečti si o rizicích velkých dávek hormonů.
No oni to psali stylem, že pokud nebudeme nemocní nejde to
tak krátká diskuze a takový problém se čtením ![]()
@Russet píše:
Jo. Prej Olga Lounová to udělala. Pro mě zbytečný. Pokud se necítím na druhé ve 35, ve 40 by to nebylo lepší. Umělé jen v případě problémů, ne u zdravého páru.
Ještě jednou.. Co mi tedy chtěl básník říci?
![]()
@Anonymní píše:
Ještě jednou.. Co mi tedy chtěl básník říci?![]()
Ty se tady certis, ale ani me nejde do hlavy, proc chce zdravy a stabilni par vicemene na hranici plodneho veku jeste vice odsouvat rodičovství a zvysovat dale rizika
nikdo nema pravo te soudit, jsou to tve vejce a tve telo, ale zvenci to uz vypada jako rozcapenost, sorry
Nedělala bych to předvším ze zdravotních obav
Stimulace a odběr samotných vajíček je výkon pro tělo dost náročný, s určitými riziky
Plus finanční náklady
A nemyslím si, že bys ve 40ti byla v lepší kondici pro těhotenství a porod než v 35 ![]()
Prubla bych to ted, stejně si to piplání „odtrpět“ musíš, chceš - li další dítě ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ty se tady certis, ale ani me nejde do hlavy, proc chce zdravy a stabilni par vicemene na hranici plodneho veku jeste vice odsouvat rodičovství a zvysovat dale rizikanikdo nema pravo te soudit, jsou to tve vejce a tve telo, ale zvenci to uz vypada jako rozcapenost, sorry
Neměla jsem o tom sajna. Myslela jsem, že prostě zaplatíš třeba 50 tisíc, odeberou ti pět vajíček a když tě ve 40 stihne panika (free333 mluvila o hranici magické 40),tak mladší vajíčka, menší pravděpodobnost geneticky zátěže (to je tu taky furt, 35 léta má 50 procent zdravých vajíček, 40 léta 5 procent). No na druhou stranu jsou tu i diskuze třeba s lenka hal, co jsou maminkou ve 42 a v pohodě. Tak třeba se rozhoupu v 38 a ty peníze investuju do genetických testů. Ale dvě stimulace a nejasný výsledek, 100 tisíc třeba, vím, že se tím už nemám zabývat a uvidíme, co život přinese. A čertim se ne za „odsuzování“, ale za první dva příspěvky, které tvrdí, že umělé oplodnění u zdravého páru nejde. Pokud někdo našel, že to mrazení kliniky nabízí, tak jistě na konci následuje umělé oplodnění. A nebo mají pravdu a ta klinika použije mladší vajíčka pouze za předpokladu nemocného páru a to by zas byl relevantní argument.
@pe-terka píše:
Nedělala bych to předvším ze zdravotních obavStimulace a odběr samotných vajíček je výkon pro tělo dost náročný, s určitými riziky
Plus finanční náklady
A nemyslím si, že bys ve 40ti byla v lepší kondici pro těhotenství a porod než v 35
Prubla bych to ted, stejně si to piplání „odtrpět“ musíš, chceš - li další dítě
Jo jo, nesedí mi to. Myslela jsem si, že stimulace u jinak zdravé ženy není potřeba a zavádění spíš něco jako forma IUI.
Mám doma maličké miminko, takže nějaký první návrhy, nápady čekám až tak za rok, dva.. No nebo právě ne a pak zase jo
však uvidíme, co vůbec bude.
Vajíčka se mrazí blbě, je to dost velká buňka a při rozmrazování je náchylná k poškození. Centra to nabízí ale je to víceméně jen marketing. Stimulace je třeba, aby dozrálo víc vajíček a víc se jich odebralo, což je nutné k tomu aby aspoň jedno přežilo proces rozmrazování
@Mango_Lassi píše:
Vajíčka se mrazí blbě, je to dost velká buňka a při rozmrazování je náchylná k poškození. Centra to nabízí ale je to víceméně jen marketing. Stimulace je třeba, aby dozrálo víc vajíček a víc se jich odebralo, což je nutné k tomu aby aspoň jedno přežilo proces rozmrazování
Teď byl i článek, že mrazí už nevím co, nebo dělají nějaký štěp dělohy
no zkrátka, že ženská nemá vůbec přechod a vlastně i rodit může. To už je taky šílenost.
@Anonymní píše:
Teď byl i článek, že mrazí už nevím co, nebo dělají nějaký štěp dělohyno zkrátka, že ženská nemá vůbec přechod a vlastně i rodit může. To už je taky šílenost.
Zkus si o tom zjistit víc. Do reklamních článků ti napíšou, že můžeš rodit klidně do 100, jen aby ti to prodali.
@Anonymní píše:
Jo jo, nesedí mi to. Myslela jsem si, že stimulace u jinak zdravé ženy není potřeba a zavádění spíš něco jako forma IUI.
bez stimulace ti odeberou pouze jedno vajíčko a těžko říct, přežilo - li by rozmrazování a úspěšně se vyvíjelo po oplodnění
Je potřeba jich získat víc, což je pro ženu náročné a riskantní ![]()
Zaplať si radši testy na hladinu AMH z krve, je to prý údaj, podle kterého jde zjistit zásoba vajíček.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.