Zmrazení vajíček věk 35+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
22.10.19 17:44
@Anonymní píše:
Já vím, ale nevím, proč v těch dvou příspěvcích někdo motá, že umělé je JEN pro nemocné :P

A proč se dobrovolně nechat stimulovat, odebírat vajíčka, podstupovat umělé, když stačí normální sex v rozumnou dobu, ne až po čtyřicítce. A ještě sázet desetitisíce doktorům na ruku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.10.19 12:46
@Anonymní píše:
Já vím, ale nevím, proč v těch dvou příspěvcích někdo motá, že umělé je JEN pro nemocné :P

Protože zdravý člověk to běžně podstupovat nebude? Přečti si o rizicích velkých dávek hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 14:20
@jenny.fields píše:
Protože zdravý člověk to běžně podstupovat nebude? Přečti si o rizicích velkých dávek hormonů.

No oni to psali stylem, že pokud nebudeme nemocní nejde to :nevim: tak krátká diskuze a takový problém se čtením :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.19 14:21
@Russet píše:
Jo. Prej Olga Lounová to udělala. Pro mě zbytečný. Pokud se necítím na druhé ve 35, ve 40 by to nebylo lepší. Umělé jen v případě problémů, ne u zdravého páru.

Ještě jednou.. Co mi tedy chtěl básník říci? :think: :P

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
23.10.19 14:51
@Anonymní píše:
Ještě jednou.. Co mi tedy chtěl básník říci? :think: :P

Ty se tady certis, ale ani me nejde do hlavy, proc chce zdravy a stabilni par vicemene na hranici plodneho veku jeste vice odsouvat rodičovství a zvysovat dale rizika :think: nikdo nema pravo te soudit, jsou to tve vejce a tve telo, ale zvenci to uz vypada jako rozcapenost, sorry

• Citovat
  • Upravit
25179
23.10.19 15:00

Nedělala bych to předvším ze zdravotních obav :think: Stimulace a odběr samotných vajíček je výkon pro tělo dost náročný, s určitými riziky :think: Plus finanční náklady :think: A nemyslím si, že bys ve 40ti byla v lepší kondici pro těhotenství a porod než v 35 :think:
Prubla bych to ted, stejně si to piplání „odtrpět“ musíš, chceš - li další dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 15:05
@PaníKadrnožková píše:
Ty se tady certis, ale ani me nejde do hlavy, proc chce zdravy a stabilni par vicemene na hranici plodneho veku jeste vice odsouvat rodičovství a zvysovat dale rizika :think: nikdo nema pravo te soudit, jsou to tve vejce a tve telo, ale zvenci to uz vypada jako rozcapenost, sorry

Neměla jsem o tom sajna. Myslela jsem, že prostě zaplatíš třeba 50 tisíc, odeberou ti pět vajíček a když tě ve 40 stihne panika (free333 mluvila o hranici magické 40),tak mladší vajíčka, menší pravděpodobnost geneticky zátěže (to je tu taky furt, 35 léta má 50 procent zdravých vajíček, 40 léta 5 procent). No na druhou stranu jsou tu i diskuze třeba s lenka hal, co jsou maminkou ve 42 a v pohodě. Tak třeba se rozhoupu v 38 a ty peníze investuju do genetických testů. Ale dvě stimulace a nejasný výsledek, 100 tisíc třeba, vím, že se tím už nemám zabývat a uvidíme, co život přinese. A čertim se ne za „odsuzování“, ale za první dva příspěvky, které tvrdí, že umělé oplodnění u zdravého páru nejde. Pokud někdo našel, že to mrazení kliniky nabízí, tak jistě na konci následuje umělé oplodnění. A nebo mají pravdu a ta klinika použije mladší vajíčka pouze za předpokladu nemocného páru a to by zas byl relevantní argument.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.19 15:07
@pe-terka píše:
Nedělala bych to předvším ze zdravotních obav :think: Stimulace a odběr samotných vajíček je výkon pro tělo dost náročný, s určitými riziky :think: Plus finanční náklady :think: A nemyslím si, že bys ve 40ti byla v lepší kondici pro těhotenství a porod než v 35 :think:
Prubla bych to ted, stejně si to piplání „odtrpět“ musíš, chceš - li další dítě :think:

Jo jo, nesedí mi to. Myslela jsem si, že stimulace u jinak zdravé ženy není potřeba a zavádění spíš něco jako forma IUI.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.19 15:09

Mám doma maličké miminko, takže nějaký první návrhy, nápady čekám až tak za rok, dva.. No nebo právě ne a pak zase jo :mrgreen: však uvidíme, co vůbec bude.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
23.10.19 15:12

Vajíčka se mrazí blbě, je to dost velká buňka a při rozmrazování je náchylná k poškození. Centra to nabízí ale je to víceméně jen marketing. Stimulace je třeba, aby dozrálo víc vajíček a víc se jich odebralo, což je nutné k tomu aby aspoň jedno přežilo proces rozmrazování

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.19 15:18
@Mango_Lassi píše:
Vajíčka se mrazí blbě, je to dost velká buňka a při rozmrazování je náchylná k poškození. Centra to nabízí ale je to víceméně jen marketing. Stimulace je třeba, aby dozrálo víc vajíček a víc se jich odebralo, což je nutné k tomu aby aspoň jedno přežilo proces rozmrazování

Teď byl i článek, že mrazí už nevím co, nebo dělají nějaký štěp dělohy :think: no zkrátka, že ženská nemá vůbec přechod a vlastně i rodit může. To už je taky šílenost.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
23.10.19 15:22
@Anonymní píše:
Teď byl i článek, že mrazí už nevím co, nebo dělají nějaký štěp dělohy :think: no zkrátka, že ženská nemá vůbec přechod a vlastně i rodit může. To už je taky šílenost.

Zkus si o tom zjistit víc. Do reklamních článků ti napíšou, že můžeš rodit klidně do 100, jen aby ti to prodali.

• Citovat
  • Upravit
25179
23.10.19 15:23
@Anonymní píše:
Jo jo, nesedí mi to. Myslela jsem si, že stimulace u jinak zdravé ženy není potřeba a zavádění spíš něco jako forma IUI.

bez stimulace ti odeberou pouze jedno vajíčko a těžko říct, přežilo - li by rozmrazování a úspěšně se vyvíjelo po oplodnění :think: Je potřeba jich získat víc, což je pro ženu náročné a riskantní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
23.10.19 15:27

Zaplať si radši testy na hladinu AMH z krve, je to prý údaj, podle kterého jde zjistit zásoba vajíček.

• Citovat
  • Upravit
1192
23.10.19 15:35

Proč by měla? Je to zdravá mladá ženská. Tohle já nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.