Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, máte někdo zkušenost s internetovým obchodem aliexpres?? Zda když jste objednali a zaplatili doředu, tak jestli přišlo a zboží bylo stejné jako na obrázku a jaká je jeho kvalita? Chtěla bych si objednat, ale v mém okolí nikdo z aliexpresu nenakupoval, tak nevím no. Děkuji
Znám. Já tam kupovala kryty na telefon a vždy přišlo to co bylo na obrázku. Pokud by zboží nepřišlo, nebo zboží přišlo poničené, tak ti aliexpress vrátí peníze
Ja objednavala cca uz 50 veci. Nekdy kvalita ok, nekdy je to horsi. S oblecenim zkusenosti nemam. Spise obaly, folie na telefon, zabky…
Kvalita nic moc, hlavně pokud vybereš tu z levnějších verzí ( všimni si toho ohromného rozmezí ceny u jednoho a toho samého výrobku )-
https://www.facebook.com/…411594661105?… mrkni sem, reálné fotky od nás co objednáváme
já jsem s většinou věcí spokojená, chce to dobře vybrat dle hodnocení prodejce a produktu
Objednávám všelijaké věci, tričko jsem objednala jen jedno, ale zato je mým nejoblíbenějším. Kamarádka si jednou zakoupila tričko a přišlo jí takové poloprůhledné, přitom tam o tom nebyla ani zmínka, jen, že je to bavlna.
@Karmeliona píše:
Ahojky, máte někdo zkušenost s internetovým obchodem aliexpres?? Zda když jste objednali a zaplatili doředu, tak jestli přišlo a zboží bylo stejné jako na obrázku a jaká je jeho kvalita? Chtěla bych si objednat, ale v mém okolí nikdo z aliexpresu nenakupoval, tak nevím no. Děkuji
je tady asi už 10 diskuzí na toto téma…jinak na ali objednáváme s manželem často. prodejci jsou většinou solidní a zboží z 98% vždy přijde. U něčeho je kvalita nic moc a u něčeho srovnatelná a nebo lepší než třeba tady v čr u značkových prodejen atd.
Je potřeba sledovat akce (vyplatí se), aby bylo poštovné zdarma, dobu dodání (bývá až třeba 3 měsíce) a kolik je minimální možný odběr…
Jinak dá se tam nakoupit opravdu zapakatel i kvalitní věci. Já třeba koupila manželovi obal na starý pracovní mobil za asi 0,70 dolaru včetně poštovného a vydržel daleko dýl než originál obal od Samsungu za 450,–…chce to hledat ale.
Objednávám, takové různé maličkosti za pár korun - obaly na telefony, náhradní baterie, kabely, karty, nějaké kosmetické pomůcky… Většinou jsem byla spokojená. Jsou tu o tom i diskuze.
@Karmeliona zaplatit dopredu musis vzdy. Aliexpress ty penize pak drzi, ty cekas na zbozi, zbozi dorazi, potvrdis zes ho dostala nebo otevres spor ze jsi nespokojena a podle toho Aliexpress posle penize prodejci ci ne. Je to to same jak ebay, jen tam funguje placeni jinak. Kazdopadne musis pocitat ze kdyz objednavas treba hodne levne obleceni tak kvalita nebude top. Objednavam odtamtud i z Ebaye i obleceni a pecka. Mam odtamtud krasne troje pinup saty, jedny cca 500 a maximalni kvalita ![]()
Chápu tedy dobře že jedna stejná věc může mít více cen? Že aliexspres je jen sprostředkovatel?
@Anna Ada To možná bylo, já zadala do vyhledávače aliexpres a vyjel mi jen jeden odkaz na diskuzi..
@Karmeliona píše:
Chápu tedy dobře že jedna stejná věc může mít více cen? Že aliexspres je jen sprostředkovatel?
ano přesně, je to jen portál a sprostředkovatel a řešitel případných sporů mezi prodejcem a zákazníkem. Proto je podle mě spolehlivější než aukro atd. Hlavně u 90% věcí prodávají obchodníci-velkosklady nikoliv jednotlivci či malé firmy. A pro mnoho čínských atd prodejců je to jediný způsob obživy, takže i při koupi věci za 1 dolar včetně poštovného jsou k Vám uctivý a řeší reklamace atd…
Pozor i na podmínky prodeje u různých věcí…jako množství a poštovné zdarma-jinak chtějí za poštovné hrozné pálky.
Taky pozor na dph a clo-vždy si vše spočítat aby jste byla pod hranicí…
@Karmeliona píše:
@Anna Ada To možná bylo, já zadala do vyhledávače aliexpres a vyjel mi jen jeden odkaz na diskuzi..
tedka? já to hodím jen tady na emiminu a vyjede mi toho dost…
Ahoj, objednávám a vždycky v pohodě. Jen u něterých věcí, a to mě zklamalo, nešlo vybrat, který vzor, např. u šátečků na krk pro mimi, v nabídce je jich hodně, ale vygenerují náhodný výběr
, ale mimo to, vždycky super, objenávala jsem i pro sebe šaty apod a vždy v pohpdě, kvalita většinou úměrná ceně, ale mnohdy jsem byla i mile překvapená ![]()