Znovunavázání vztahu

Anonymní
23.1.23 00:53

Znovunavázání vztahu

Dobrý den,

je to přes dva roky, co se mnou rozešla moje bývalá přítelkyně. Byl to vztah, který trval zhruba rok s tím, že poslední dva měsíce byly spíše toxické. Bohužel jsem však zjistil úplnou náhodou, že bývalka randí s někým jiným, informoval jsem jí o tom, že to vím, ona toho okamžitě litovala s tím, že už je konec atd, ale to není teď úplně podstatné. Pár dní jsme se neviděli a pak jsme se sešli a promluvili si. Já jsem tenkrát udělal chybu, že jsem to dokázal skousnout, jelikož ten vztah už zkrátka nebyl takový jaký byl před tím a právě po těch dvou měsících to šlo do kopru. Problém byl v tom, že já jsem se ke všemu snažil stavět s nadhledem, snažil se to řešit, mluvit o tom a pracovat na problémech, bohužel to jsem ten iniciátor byl primárně já. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak jsme to ukončili asi oba, ona řekla, že chce být sama, jelikož se nedokáže vyrovnat s tím, jak se ke mně zachovala a já jsem už taky cítil, že už z toho potřebuji pryč. Nutno říct, že jí bylo v té době dvacet a já jsem o něco starší.
Od té doby jsme se občas kontaktovali, občas viděli, ale nebylo to dobré, dokonce jsme se i trochu rozhádali, až jsme se nakonec přestali bavit uplně. Měl jsem období, které trvalo tak rok/rok a půl, kdy jsem se od ní absolutně distancoval po všech směrech, Občas mi psala jak se mám nebo mi psala k narozeninám a svátkům. To samé jsem dělal i já, ale opravdu jsem se držel při zemi a byl jsem jen slušný. Letos v létě jsem si uvědomil, že už ten odpor k ní je pryč, uvědomil jsem si, že už nemám potřebu se jí vyhýbat, blokovat si jí atd, celkově to už za tu dobu vyšumělo. Na konci léta se mi z ničeho nic ozvala, že se chce jen zeptat, jak se mám a jak se mi žije. Ze zpráv to znělo, jako by se až trápila. Nic méně jsme si celkem fajn pokecali a nic víc. Na podzim mě kontaktovala opět, aby mně popřála. Bylo to hezké, pokacali jsme a já jsem se jen přesvědčoval, že k ní absolutně necítím odpor. Je to až náhoda, máme několik společných přátel, ale neviděli jsem se dva roky. Napsala mi, že jí nebaví si psát nekonečné odstavce, tak jsem jí pozval na pivo. Ještě ten samý večer, co jsem to napsal, jsme po takové době viděli. Byl jsem lehce nervozní, ale zhruba po 10 minutách, co jsem se střetli to opadlo. Rozebrali jsem všechny ty blbosti, co se staly. Otevřela se, že za tu dobu, co spolu nejsme pořádně s nikým jiným nic vážného neměla a začala mi říkat, že jí to hrozně mrzí, jak to mezi námi dopadlo, jak na to pořád myslí, jak mě chtěla viděl, ale bála se, že jí pošlu do háje atd. Upřímně jsem nečekal, že je to pro ní pořád takové téma. Z celého toho večera jsem měl pocit, že nesedím s tou nestabilní holkou, která nevěděla co chce, ale s ženou. Další den, co jsem spal asi jen čtyři hodiny, jelikož jsem přišel asi ve dvě ráno jsme si hned od rána psali. Psali jsme si snad každý den, občas jsme si i volali. Pořád jsem si říkal, jestli je to dobrý nápad, ale nedalo mi to, protože jsem si s ní opravdu rozuměl a ona rozuměla a chtěla rozumět mně. Druhá a to podstatnější věc je, že odjíždí na 5 měsíců do zahraničí, tudíž to opravdu není vhodná doba si začínat s bývalkou. No nebudu to prodlužovat… Setkali jsme se opět, dali jsme si drink, pak procházka a pak pár piv v jedné hospodě, pak jedna pusa, druhá čtyřicátá a najednou, jestli nepojedeme ke mně a bylo vymalováno. Chvíli jsme v tomhle pokračovali, pořád jsme si volali, asi dvakrát jsme se ještě viděli se vším všudy. Bohužel jsem ale domrvil trochu jednu věc. Na nový rok jsem se opil a několikrát jsem jí volal opilej, jak se baví atd. Vesměs jsem to myslel dobře, jen jsem chtěl popřát a zeptat se, jakou tam má se svými kamarády atmosféru, ale zapomněl jsem, že mám trochu upito, takže si to téměř nepamatuji, prý jsem něco hulákal do telefonu, že mi pokládá telefon a nechce se se mnou ani chvíli bavit. Když jsme se k sobě začali mít, tak jsem si uvědomoval, že jede pryč, že není dobré spolu být, dokonce jsme se o tom i bavili, že se nám to líbí, ale že je lepší to nechat otevřené a že pak uvidíme. Řekla mi, že chce rozhodně být v kontaktu, a že pokud chci, tak jí mohu navštívit (jede daleko). Nastal ale zlom. Ještě asi dva dny po tom mém hulákání do telefonu jsme si trochu psali, já jsem pak zavolal a chtěl jsem to ještě probrat. Omluvil jsem se (opět) a ona mi odpustila, ale bylo cítiti, že jsem jí asi fakt namíchl. Nic méně mi řekla, že když mě má jako na telefnou, tak mi chce řict, že to vypadá, jako bychom spolu byli, ale tak to rozhodně nechce, že jede pryč a že to chce nechat otevřené, tak jsem řekl, že jsem se o tom snad už bavili, tak mi řekla že ano, ale že má teď prostě jiné priority. Z toho hovoru jsem měl pocit, jako že mě chce prostě poslat někam, což jsem vůbec nechápal. Čtyři dny zpět u mě spala, bylo to skvělé a najednou otáčí, přitom celou tu dobu jsem byl přesvědčený, že je to vzájemné. Chvíli jsem nad tím při tom telefonátu přemýšlel a řekl jsem, jestli jako přemýšlela nad tím, jestli je dobré, abych za ní jezdil. Ona mi pohotově řekla, že tam nezvala jen mě, ale i své kamarády. Až na pár nepodstatných zpráv jsme si nenapsali, několikátý týden jsme úplně bez kontaktu, psal jsem jí jen kvůli zkouškám, ale spíše mi přišlo, že se nechce moc bavit a co já se v podstatě nezeptala. Nechci, abychom si padli do náruče a byli spolu a ona hned odjela, jen jsem nečekal, že jestli se někdy znovu setkáme, což se stalo, dopadne to tak, že spolu budeme měsíc v kontaktu a randit a najednou si to zase rozmyslí. Celá ta situace mě mrzí. S kýmkoliv to řeším, tak nechápe o co jde a co se stalo. Přemýšlím, jestli se jí ozvat a říct, že to prostě nechápu, že takhle otočila, ale upřímně se bojím v tom rýpat, protože za dva týdny jede pryč a sama má hlavu asi jinde. Jen jsem prostě nechtěl, aby to takhle dopadlo, ona odjela a já měl v hlavě velkej otazník. Dokážete si nějak vysvětlit, jak člověk může takhle z ničeho nic otočit? Jeden týden každý den hovory, zprávy, osobní kontakt a další týden,,Mám jiné priorit…". Nechci dělat z komára velblouda, jsou jiné holky a taky určitě fajn. Měl jsem i jiné vztahy kratší či delší, ale tenhle vztah a tahle slečna pro mě vždy byla prostě jiná.

Děkuji

Zlatou medaili za nejdelší odstavec roku mi nechte na vrátnici.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.1.23 01:32

Myšlení mladých holek je holt enigma. Nikdo ti neřekne, jak to či ono myslela - ani ona sama nejspíš ne. Nepíšeš, kolik je tobě, ale třeba dojdeš brzy do stadia v životě, kdy toxické lidi ze svého života vystříháš a svou pozornost, snahu a péči zaměříš zdravým směrem. Tím myslím lidem, kteří si to budou cenit a budou ti plácet stejnou mincí. Sám vidíš, jak dopadla druhá srážka se stejnou žábou a tak nějak si nemyslím, že třetí by někam vedla.

Doporučuji ji nekontaktovat, zablokovat, sejde z očí, sejde z mysli. Pokud jsi na situaci schopný alespoň zčásti vidět z nadhledu, tak prostě musíš vidět, že neví, co chce. A ty tomu buď můžeš přihlížet (proč by sis tím měl zahlcovat mozek), participovat na tom (se značně nejistým koncem - pravděpodobně srdce v mixéru) anebo tuto kapitolu uzavřít s pokrčením ramen, vstříc zářným zítřkům.

P. S. Kontaktovat ji nyní je čiré zoufalství. Zdravě sebevědomý muž by to neměl zapotřebí, nechat se sebou ometat zem. Ale… ty píšeš na fórum pro maminky. V jednu ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
23.1.23 04:18
@Anonymní píše:
Dobrý den,

je to přes dva roky, co se mnou rozešla moje bývalá přítelkyně. Byl to vztah, který trval zhruba rok s tím, že poslední dva měsíce byly spíše toxické. Bohužel jsem však zjistil úplnou náhodou, že bývalka randí s někým jiným, informoval jsem jí o tom, že to vím, ona toho okamžitě litovala s tím, že už je konec atd, ale to není teď úplně podstatné. Pár dní jsme se neviděli a pak jsme se sešli a promluvili si. Já jsem tenkrát udělal chybu, že jsem to dokázal skousnout, jelikož ten vztah už zkrátka nebyl takový jaký byl před tím a právě po těch dvou měsících to šlo do kopru. Problém byl v tom, že já jsem se ke všemu snažil stavět s nadhledem, snažil se to řešit, mluvit o tom a pracovat na problémech, bohužel to jsem ten iniciátor byl primárně já. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak jsme to ukončili asi oba, ona řekla, že chce být sama, jelikož se nedokáže vyrovnat s tím, jak se ke mně zachovala a já jsem už taky cítil, že už z toho potřebuji pryč. Nutno říct, že jí bylo v té době dvacet a já jsem o něco starší.
Od té doby jsme se občas kontaktovali, občas viděli, ale nebylo to dobré, dokonce jsme se i trochu rozhádali, až jsme se nakonec přestali bavit uplně. Měl jsem období, které trvalo tak rok/rok a půl, kdy jsem se od ní absolutně distancoval po všech směrech, Občas mi psala jak se mám nebo mi psala k narozeninám a svátkům. To samé jsem dělal i já, ale opravdu jsem se držel při zemi a byl jsem jen slušný. Letos v létě jsem si uvědomil, že už ten odpor k ní je pryč, uvědomil jsem si, že už nemám potřebu se jí vyhýbat, blokovat si jí atd, celkově to už za tu dobu vyšumělo. Na konci léta se mi z ničeho nic ozvala, že se chce jen zeptat, jak se mám a jak se mi žije. Ze zpráv to znělo, jako by se až trápila. Nic méně jsme si celkem fajn pokecali a nic víc. Na podzim mě kontaktovala opět, aby mně popřála. Bylo to hezké, pokacali jsme a já jsem se jen přesvědčoval, že k ní absolutně necítím odpor. Je to až náhoda, máme několik společných přátel, ale neviděli jsem se dva roky. Napsala mi, že jí nebaví si psát nekonečné odstavce, tak jsem jí pozval na pivo. Ještě ten samý večer, co jsem to napsal, jsme po takové době viděli. Byl jsem lehce nervozní, ale zhruba po 10 minutách, co jsem se střetli to opadlo. Rozebrali jsem všechny ty blbosti, co se staly. Otevřela se, že za tu dobu, co spolu nejsme pořádně s nikým jiným nic vážného neměla a začala mi říkat, že jí to hrozně mrzí, jak to mezi námi dopadlo, jak na to pořád myslí, jak mě chtěla viděl, ale bála se, že jí pošlu do háje atd. Upřímně jsem nečekal, že je to pro ní pořád takové téma. Z celého toho večera jsem měl pocit, že nesedím s tou nestabilní holkou, která nevěděla co chce, ale s ženou. Další den, co jsem spal asi jen čtyři hodiny, jelikož jsem přišel asi ve dvě ráno jsme si hned od rána psali. Psali jsme si snad každý den, občas jsme si i volali. Pořád jsem si říkal, jestli je to dobrý nápad, ale nedalo mi to, protože jsem si s ní opravdu rozuměl a ona rozuměla a chtěla rozumět mně. Druhá a to podstatnější věc je, že odjíždí na 5 měsíců do zahraničí, tudíž to opravdu není vhodná doba si začínat s bývalkou. No nebudu to prodlužovat… Setkali jsme se opět, dali jsme si drink, pak procházka a pak pár piv v jedné hospodě, pak jedna pusa, druhá čtyřicátá a najednou, jestli nepojedeme ke mně a bylo vymalováno. Chvíli jsme v tomhle pokračovali, pořád jsme si volali, asi dvakrát jsme se ještě viděli se vším všudy. Bohužel jsem ale domrvil trochu jednu věc. Na nový rok jsem se opil a několikrát jsem jí volal opilej, jak se baví atd. Vesměs jsem to myslel dobře, jen jsem chtěl popřát a zeptat se, jakou tam má se svými kamarády atmosféru, ale zapomněl jsem, že mám trochu upito, takže si to téměř nepamatuji, prý jsem něco hulákal do telefonu, že mi pokládá telefon a nechce se se mnou ani chvíli bavit. Když jsme se k sobě začali mít, tak jsem si uvědomoval, že jede pryč, že není dobré spolu být, dokonce  jsme se o tom i bavili, že se nám to líbí, ale že je lepší to nechat otevřené a že pak uvidíme.  Řekla mi, že chce rozhodně být v kontaktu, a že pokud chci, tak jí mohu navštívit (jede daleko).  Nastal ale zlom.  Ještě asi dva dny po tom mém hulákání do telefonu jsme si trochu psali, já jsem pak zavolal a chtěl jsem to ještě probrat. Omluvil jsem se (opět) a ona mi odpustila, ale bylo cítiti, že jsem jí asi fakt namíchl. Nic méně mi řekla , že když mě má jako na telefnou, tak mi chce řict,  že to vypadá, jako bychom spolu byli, ale tak to rozhodně nechce, že jede pryč a že to chce nechat otevřené,  tak jsem řekl, že jsem se o tom snad už bavili, tak mi řekla že ano, ale že má teď prostě jiné priority. Z toho hovoru jsem měl pocit, jako že mě chce prostě poslat někam, což jsem vůbec nechápal. Čtyři dny zpět u mě spala, bylo to skvělé a najednou otáčí, přitom celou tu dobu jsem byl přesvědčený, že je to vzájemné. Chvíli jsem nad tím při tom telefonátu přemýšlel a řekl jsem, jestli jako přemýšlela nad tím, jestli je dobré, abych za ní jezdil. Ona mi pohotově řekla, že tam nezvala jen mě, ale i své kamarády. Až na pár nepodstatných zpráv jsme si nenapsali, několikátý týden jsme úplně bez kontaktu, psal jsem jí jen kvůli zkouškám, ale spíše mi přišlo, že se nechce moc bavit a co já se v podstatě nezeptala. Nechci, abychom si padli do náruče a byli spolu a ona hned odjela, jen jsem nečekal, že jestli se někdy znovu setkáme, což se stalo, dopadne to tak, že spolu budeme měsíc v kontaktu a randit a najednou si to zase rozmyslí. Celá ta situace mě mrzí. S kýmkoliv to řeším, tak nechápe o co jde a co se stalo. Přemýšlím, jestli se jí ozvat a říct, že to prostě nechápu, že takhle otočila, ale upřímně se bojím v tom rýpat, protože za dva týdny jede pryč a sama má hlavu asi jinde. Jen jsem prostě nechtěl, aby to takhle dopadlo, ona odjela a já měl v hlavě velkej otazník. Dokážete si nějak vysvětlit, jak člověk může takhle z ničeho nic otočit? Jeden týden každý den hovory, zprávy, osobní kontakt a další týden,,Mám jiné priorit…". Nechci dělat z komára velblouda, jsou jiné holky a taky určitě fajn. Měl jsem i jiné vztahy kratší či delší, ale tenhle vztah a tahle slečna pro mě vždy byla prostě jiná.

Děkuji

Zlatou medaili za nejdelší odstavec roku mi nechte na vrátnici.

Přítelkyně mě podváděla. Já jí to odpustil a za dva měsíce jsme se stejně rozešli.
Teď po dvou letech jsme si asi měsíc intenzivně psali a párkrát jsme se spolu vyspali…

Letos (2022) ti poprvé  řekla, že to necháte zatím otevřené a u toho jste si intenzivně psali.
A podruhé ti řekla to samé, že spolu nechodíte a jak to bude v budoucnu to necháte otevřené, ale téměř utnula veškerou komunikaci.

Snad chápeš, že pokud potká někoho nového,  nebude se bránit s ním randit a vytvořit vztah.

Proč ze dne na den v podstatě utnula komunikaci s tebou?
Podle mě si i kvůli tomu telefonátu znovu uvědomila proč tě tehdy začala podvádět a proč jste se rozešli, přestože jsi jí odpustil nevěru. Prostě jí na tobě něco vadí.

🔹Pepa jako kámoš? Dobrý ✔️

🔹Pepa na sex? Dobrý ✔️

🔹Pepa na vztah?🤔 Zatím hledám někoho lepšího, ale pokud se mi to nepovede, tak si u něho raději nechám otevřená zadní vrátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
23.1.23 06:58

Chtela se jen ujistit, ze te ma porad omotanyho. Nemuluje te, chce mit jen jistotu, ze te ma v zaloze, pokud se neobjevi nekdo lepsi. Vyuzij tech 5 mesicu, co bude pryc, a odpoutej se od ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
23.1.23 07:01

Byla jsem statečná, dočetla až do konce. Na mě je to moc složitý elaborát v podstatě o ničem. Zkus to shrnout do 10 vět.
@Pajka2020 :palec:.
Jinak souhlas, znova jí po něčem naskočilo, že zaobírat se tebou byla ztráta času. Prostě si uvědomila, že to, co jí vadilo, je tam furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.1.23 21:38

Měl bys na Googlu vyhledávat, kdo je Simp, co znamená simping atak. Jako bez urážky ona tě nemiluje, proč se tak snažíš? Vím, že to je těžké ale určitě si zasloužíš někoho lepšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová