Zonky - kdo investuje?

653
24.5.19 16:07

Mam tam par tisic. Diverzifikuju. Ten vynos tam neni nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
527
24.5.19 18:39

Mám cca 1150 půjček, výnos kolem 4,5%. Na ratingy přes 7% jsem už zavřel. Jejich výsledky jsou rozpačité. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
24.5.19 19:58

@Pudloslava Ja investuji dva roky, mam tam cca 80 investic, zatim vsichni splaci, vynos cca 6,5 %. Takze za me celkem ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
24.5.19 23:34

Investování do P2P je dobré. Zonky má však jedny z nejhorších podmínek na našem trhu. Jak je ale vidět, masivní reklama má účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.5.19 13:12
@JTom píše:
Investování do P2P je dobré. Zonky má však jedny z nejhorších podmínek na našem trhu. Jak je ale vidět, masivní reklama má účinek.

A muzes tedy zkusit doporucit neco lepsiho? Diky.  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
25.5.19 13:45

Tady ne. Nechci dělat reklamu. Jsou to aukce půjček. Reálný výnos je podle zvoleného rizika 10-30% p. a. Existuje mnoho jiných. Např. jeden zprostředkovatel s cizím názvem nabízí půjčky zajištěné nemovitostí s úrokem 8-10%, kde se na jednu půjčku skládá více věřitelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.5.19 17:19

@JTom A můžu poprosit nějaké tipy do SZ? Opravdu mě to zajímá, fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.5.19 22:05

Investuji necelé 2 roky. Sem tam na začátek poslal pár desítek tisíc s tím že tam budu pravidelně posílat každý měsíc. Ale po pár měsících když jsem viděl ty prodlení se splácením a kolik si berou na poplatcích tak jsem zrušil trvalý příkaz. V tuto chvíli mi to ukazuje 5,2% předpokládaný výnos. To si myslím že je ještě velmi optimistické, budu rád když tam budou 4% a to za předpokladu že nepřijde krize. Takže podle mého názoru jsou Zonky dobré tak možná na hraní a dobrý pocit že někomu pomáháš, ale určitě né na to zhodnotit peníze. To už raději stavební spoření na všechny v rodině.
Pokud se rozhodneš riskovat s P2P tak vyzkoušej raději něco jiného. Sám sem toho vyzkoušel vícero a do některých stále investuji, ale nebudu psát do kterých, protože jsem za to byl minule smazán. V nejlepší mám výnos 12,31% a jsem tam už docela dlouho. Zonky jsou asi to nejhorší co jsem zatím vyzkoušel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.19 17:31

Můžu taky poprosit o nějaké ty lepší tipy na společnosti? Děkujii!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel