Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Capelucia píše: Více
Dobrá rada nad zlato. Myslíš, že to bude fungovat i na starší? Vyzkouším ráda ![]()
@unuděná píše: Více
Já též, vždy jsem nad dcerou stála a nevěděla, jestli si mám zoufalstvím vyškubat vlasy, brečet nebo se jít vyblejt. A pak vše znova se dvěma.. Uff. Nechci zlehčovat situaci s jedním dítětem, ale když je mi nejhůř, pouštím si videa jedné matky s trojčaty a je mi hned líp ![]()
@unuděná už nebylo cesty zpatky 😂 já si teď říkám no možná jedináčky není až tak špatný nápad 🙈
@Lojzísek hoavne já proste nechápu jak to děla ten můj chlap ze proste malého vezme obejme a je ticho já ho kolikrát držím až násilím, zpívám uklidnuju a on se propina jeci kope proste nechce u mě být a zas nechat ho a koukat jak jeci to mi nedá nervy z toho mám na pochodu…. Každopádně se dvěma tohle období klobouk dolu to bych se asi schovávala na záchod 😂 😂
Měla jsem dvojčata a ještě malé starší děti, tak jsem přizpůsobila prostředí tak, abych nemusela dvojčata pořád napomínat. Kolem pohovky a postelí, kam lezla a po hlavě padala dolů, jsem rozložila peřiny. Židle jsem položila pod stůl a zvedla jen tu, na které se sedělo. Záslepky na zásuvkách, sporák vypnutý. V dosahu nebylo nic, co by kdo mohl rozbít. Kdyby se mi na něčem chtěly děti houpat a bylo by to stálým zdrojem konfliktu, dala bych to z pokoje pryč. A byl klid. Ono to období, kdy těm dětem mozek velí, aby všude lezly a všechno bezhlavě zkoušely, časem skončí. Pak už stačí říct něco jednou, dvakrát a to dítě poslechne. V roce a půl poslechne jen některé, jiné bys musela umlátit, aby se přestalo houpat nebo někam nelezlo.
@Masina naprosto souhlasím - taky upravit prostředí. Eliminovat zbytečné napomínání jak to jen jde.
@Anikaa02 píše: Více
Taky vidíš, že by bylo dobré něco změnit. Možná z něj necítí nervozitu a z tebe jo? U nás taky chlácholí dítě ten, co ještě má emocionální výdrž. V noci si to někdy i pár krát prohodíme
.
Jinak holky, pro mě je tohle tak kouzelné období
. Jedenapůl ročný miláček se nám začíná hezky vylupovat - projevuje vůli, záliby, nespokojenost a já se pomalu dozvídám, koho že jsem to porodila
. Začínají mluvit svými skomolenými slovy, jsou neobratné jak štěňátka a stejně vše pořád zkouší. Dá se už s nimi domluvit, hezky komunikovat. Já nevím, prostě když už chodí a ještě úplně nemluví, pro mě je moc krásné moct je pozorovat.
Bordel u stolu mi naprosto nevadí (u nás má každé dítě svůj malý stoleček a jí tam) - hlavně, že to začalo být samostatnější a nemusím to už krmit. Než se to popasuje se svou miskou, dám si v klídku jídlo nebo kafe - a uklizené pak to je hned. Časová náročnost je bez porovnání s půlhodinovým krmením a to včetně případného převlékání. ![]()
@Capelucia píše: Více
Já takhle přemýšlela jak převést na pozitivní pokyn, ať dcera na nic nesahá na veřejných záchodech. Takže tam chodí s rukama na hlavě
Je to pro ní hra a na nic nesahne (většinou
) ![]()
Dej si sluchátka ![]()
Dcera v záchvatu nesnese nic, ani sebelehčí dotek, ale sama zas taky být nesnese. Takže si jen doběhnu pro sluchátka, a sednu si vedle ní, dokud nechce sama obejmout. Neboj, dítě uslyšíš i tak, ale není to tak intenzivní řev, nevystřelí to tak strašně adrenalin ![]()
@Masina píše: VíceŽidle na zemi jsme měli taky, vypadalo to tu jak po útoku poltergeista
@Buba mara píše: Více
Vyzkoušej a dej vědět. U nás taky funguje na 3 leťáka. Většinou
.
@Liberalissima joooo dneska zase scéna na procházce já už jsem ten řev nedala a proste jsme šli za šíleného řevu zpátky domu a teď sedíme každý na jiné straně místnosti ale je aspoň ticho 🙈
Zblázním se do toho manžel včera přijel z práce po 19 a o víkendu je pryč takže nevím ják to přežiju 🙈
@Capelucia no tak to ti závidím já tohle období nevnimam vůbec pozitivně, místo
Toho aby jedl hodí všechno jídlo vždycky jako první na zem… dozvídáme se ze jsem poradila satana co když mu něco nejde hází vecma a mlátí se do hlavy 😂 láska k pohledání 🙈
Kočko neboj, za pár let se tomu skutečně zasměješ, i když to je teď slabá útěcha
Nám v tomto období nejvíc pomáhalo být někde na návštěvě, u babiček, kamarádek, nebo i v hernách apod., protože tam byl jako mávnutím kouzelného proutku úplný zlatíčko. Tak já nabrala vždycky síly a pak měla víc energie ho ignorovat při scénách doma a venku ![]()