Ztrácíte taky mateřské mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
knopi
13.8.11 22:10
Tera:)1 píše:
knopi píše:
Pocit měkkých prsou o ničem nevypovídá, jsou maminky s nadměrnou tvorbou mléka, kterým to mléko samovolně vytéká ještě po 6měsících, ale spíše se tvorba mléka prostě ustálí, vyrovná. Prsa nejsou cisterny :lol:
tak já mám asi ty cisterny :mrgreen: i po 6ti měsících mléko nejen vytéká ale někdy i stříká (samo že ne pořád že :-) )

No já to tak měla u prvního dítěte taky, krabka vložek do podprsenky na 3dny. S každým dalším dítětem se to ustálilo, teď z nich zbyly kokršpaněláky :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
6326
13.8.11 22:14
knopi píše:
knopi píše:
Pocit měkkých prsou o ničem nevypovídá, jsou maminky s nadměrnou tvorbou mléka, kterým to mléko samovolně vytéká ještě po 6měsících, ale spíše se tvorba mléka prostě ustálí, vyrovná. Prsa nejsou cisterny :lol:
tak já mám asi ty cisterny :mrgreen: i po 6ti měsících mléko nejen vytéká ale někdy i stříká (samo že ne pořád že :-) )
No já to tak měla u prvního dítěte taky, krabka vložek do podprsenky na 3dny. S každým dalším dítětem se to ustálilo, teď z nich zbyly kokršpaněláky :think: :lol:

tak ještě že nemáš basetky :lol: ty čekají beztak mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.8.11 22:18
knopi píše:
knopi píše:
No já to tak měla u prvního dítěte taky, krabka vložek do podprsenky na 3dny. S každým dalším dítětem se to ustálilo, teď z nich zbyly kokršpaněláky :think: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:

U prvniho ditete jsem nekojila vubec, byla jsem bez mleka do par tydnu po porodu, ale ted jsem si tak strasne prala kojit, ze jsem se uz na to pripravovala pred porodem a pila jsem stale kojo caje. No a mala je jeste neskutecne silny savec, ona vydrzela sat prvni den v porodnici neuveritelnych 6 hodin vkuse 8-o 8-o me bolely bradavky, sla jsem pro prikrm, sestry rekly nic nebude a prikladejte dal :zed: :mrgreen: no a treti den se to spustilo a me stacilo, kdyz jsem se jen sehla a takovych 100 ml mi v ten okamzik vyteklo ven 8-o :mrgreen: Ted si o tom muzu nechat zdat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
13.8.11 23:44
vodaziva píše:
knopi píše:
knopi píše:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:U prvniho ditete jsem nekojila vubec, byla jsem bez mleka do par tydnu po porodu, ale ted jsem si tak strasne prala kojit, ze jsem se uz na to pripravovala pred porodem a pila jsem stale kojo caje. No a mala je jeste neskutecne silny savec, ona vydrzela sat prvni den v porodnici neuveritelnych 6 hodin vkuse 8-o 8-o me bolely bradavky, sla jsem pro prikrm, sestry rekly nic nebude a prikladejte dal :zed: :mrgreen: no a treti den se to spustilo a me stacilo, kdyz jsem se jen sehla a takovych 100 ml mi v ten okamzik vyteklo ven 8-o :mrgreen: Ted si o tom muzu nechat zdat :nevim:

Vodo těžko takhle říct na dálku, v čem je příčina, pokud bylo na začátku vše ok, někde se ten proces narušil, nepátrej kde. Osobně bych ještě zkusila ten suplementor, tam můžeš miminku dávat i UM. Je to systém 2hadiček, které si nalepíš na bradavky, miminko tak stimuluje tvoje prsa, zároveň mu to ale teče i z té hadičky z nádobky, kterou máš na krku zavěšenou s mlékem. Postupně se snižuje otvor, cílem je rozpít miminko. Dají se tak ošálit miminka, která jsou líná sát, nebo z nějakého jiného důvodu nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
9918
14.8.11 09:30

No ja nad tim dost v noci premyslela po tom co mi tady pises a tak pred tremi tydny jsem se hrozne vylekala, ale silene, snad jako nikdy. Malem jsem se po… :mrgreen: Rika se, ze tohle je taky impuls k zastave mleka, ale nevim :think: me fakt nic jineho nenapada, snad geneticka zalezitost, moje mamka taky dlouho nekojila, ale kdysi se zase nevedelo o spurtech a o tom, ze ma maminka vydrzet. Pak taky me napadlo, ze tyden predtim jsem male zacala davat cajik pres savicku, ale koupila jsem si tu specialni od Medely - Calma, nemelo by to narusovat sani. Prave proto, ze byla hrozne neklidna, jsem si myslela, ze jestli nema zizen :nevim: Ona ten caj pila ve velkem, ale to uz asi spis mela velky hlad :roll: Taky proto jsem ji ten caj dala jen trikrat, at mi nenarusi vyrobu mleka tim, ze se „doji“ cajem.

Ja v tech prsou vazne ale vazne nic nemam…proste malou kojim a ji nic netece, takze to prso zacne plivat. Jedina doba kdy saje je noc, ale taky ji nic netece, takze si ho zuzla rozespala a cela nervozni 20minut, pak ma hlad, tak ji dam druhe, zase zuzla 20minut a pak ma hlad a place, takze vstavam a jdu delat UM :nevim: Tohle rozkojit by byla uz takova prace, ze se mi uz ani do toho uprimne nechce. Mozna kdybych detekovala problem driv jako ztratu UM a hned zareagovala, tak bych celou situaci zachranila.

Ale prijde mi zvlastni, jak spoustu plne kojicich maminek a laktacnich poradkyn rika, ze kojeni je prirozene a ze je v podstate nemozne o mleko prijit a pritom tolik zen o mleko prichazi a pritom by opravdu z celeho srdce rady kojily. Tak ted nevim kde je ten rozkol tvrzeni, jestli v tom, ze pozitivni zkusenost kojicich matek a poradkyn mylne ovlivnuje jejich usudek a nebo se matky, ktere prichazeji o mleko malo snazi? neprijdou na problem vcas? :think: jen takova uvaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.8.11 09:40
vodaziva píše:
Ale prijde mi zvlastni, jak spoustu plne kojicich maminek a laktacnich poradkyn rika, ze kojeni je prirozene a ze je v podstate nemozne o mleko prijit a pritom tolik zen o mleko prichazi a pritom by opravdu z celeho srdce rady kojily. Tak ted nevim kde je ten rozkol tvrzeni, jestli v tom, ze pozitivni zkusenost kojicich matek a poradkyn mylne ovlivnuje jejich usudek a nebo se matky, ktere prichazeji o mleko malo snazi? neprijdou na problem vcas? :think: jen takova uvaha

Když mně osobně přijde, že se snaží až moc :nevim: Nejlepší je nad kojením vůbec nepřemýšlet. Mám tedy pouze vlastní zkušenost, případně zkušenosti kamarádek. Ale právě ty, které pořád přemýšlí, kdy dítě pilo naposled, kolik vypilo a kolik váží, tak moc nekojí.
Ty které nepřemýšlí a jednoduše šupnou dítěti prso, většinou kojí dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
14.8.11 10:07
chuanitka píše:
vodaziva píše:
Ale prijde mi zvlastni, jak spoustu plne kojicich maminek a laktacnich poradkyn rika, ze kojeni je prirozene a ze je v podstate nemozne o mleko prijit a pritom tolik zen o mleko prichazi a pritom by opravdu z celeho srdce rady kojily. Tak ted nevim kde je ten rozkol tvrzeni, jestli v tom, ze pozitivni zkusenost kojicich matek a poradkyn mylne ovlivnuje jejich usudek a nebo se matky, ktere prichazeji o mleko malo snazi? neprijdou na problem vcas? :think: jen takova uvaha
Když mně osobně přijde, že se snaží až moc :nevim: Nejlepší je nad kojením vůbec nepřemýšlet. Mám tedy pouze vlastní zkušenost, případně zkušenosti kamarádek. Ale právě ty, které pořád přemýšlí, kdy dítě pilo naposled, kolik vypilo a kolik váží, tak moc nekojí.
Ty které nepřemýšlí a jednoduše šupnou dítěti prso, většinou kojí dlouho :think:

Tak to musim rict za sebe, ze to taky neplati, protoze ja kojeni taky neresila. Od doby, kdy jsem mela mleka fakt hodne po porodu jsem vedela, ze budu kojit a budu kojit nejlepe do roku a klidne i dele. A bylo naprosto famozni jit na celodenni prochazku ven a jen tak si drepnout do travy a vytahnout prso a uzivat si krasneho pocasi nekde na louce a tak, tohle jsem na tom milovala a tohle moc s UM nejde, v termosce tepla voda nevydrzi cely den. Spurty jsem prechazela levou zadni, proste jsem se oblozila jidlem a valely jsme se v posteli skoro cely den a prikladala jsem k prsu jak jen chtela a mleko teklo a nikdy mi nechybelo :palec: A ted z cista jasna.....nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
14.8.11 10:57
vodaziva píše:
No ja nad tim dost v noci premyslela po tom co mi tady pises a tak pred tremi tydny jsem se hrozne vylekala, ale silene, snad jako nikdy. Malem jsem se po… :mrgreen: Rika se, ze tohle je taky impuls k zastave mleka, ale nevim :think: me fakt nic jineho nenapada, snad geneticka zalezitost, moje mamka taky dlouho nekojila, ale kdysi se zase nevedelo o spurtech a o tom, ze ma maminka vydrzet. Pak taky me napadlo, ze tyden predtim jsem male zacala davat cajik pres savicku, ale koupila jsem si tu specialni od Medely - Calma, nemelo by to narusovat sani. Prave proto, ze byla hrozne neklidna, jsem si myslela, ze jestli nema zizen :nevim: Ona ten caj pila ve velkem, ale to uz asi spis mela velky hlad :roll: Taky proto jsem ji ten caj dala jen trikrat, at mi nenarusi vyrobu mleka tim, ze se „doji“ cajem.

Ja v tech prsou vazne ale vazne nic nemam…proste malou kojim a ji nic netece, takze to prso zacne plivat. Jedina doba kdy saje je noc, ale taky ji nic netece, takze si ho zuzla rozespala a cela nervozni 20minut, pak ma hlad, tak ji dam druhe, zase zuzla 20minut a pak ma hlad a place, takze vstavam a jdu delat UM :nevim: Tohle rozkojit by byla uz takova prace, ze se mi uz ani do toho uprimne nechce. Mozna kdybych detekovala problem driv jako ztratu UM a hned zareagovala, tak bych celou situaci zachranila.

Já si nemyslím, že je nemožné o mléko přijít. Děje se to docela často a příčiny jsou různé, i ta psychika, stres blokuje spouštění mléka. Kojení je přirozené, ale to neznamená, že to není bez práce a že to je snadná záležitost. Je to záležitost matky a dítěte a pokud se to dítě rozhodne nespolupracovat, začne preferovat jedno prso před druhým apod. problém může být na cestě. Problém je ten, že generace našich maminek a babiček nekojily, ne že by nemohly, ale neměly k tomu podmínky, nikdo je to neučil, tvrdilo se dokonce, že sunar je lepší než UM. Takže my nemáme takovou tu přirozenou oporu od své rodiny, maminky nás to nenaučí. Věřím, že tohle je záležitost generace, naše dcery to budou mít už snažší.

• Citovat
  • Upravit
ajaa
14.8.11 11:28

Souhlasim s Knopi, stres je velky blokator, mam to vyzkouseno na sobe, kdyz byla nejmladsi dost nemocna, nechtela pit, protoze ji nebylo dobre, ja se cim dal tim vic stresovala, ze nechce pit … uplne se mi zablokoval spousteci reflex. Jak pises ty, zuzlala prso a neteklo a neteklo, ona pak vzteky bojkotovala…nakonec se mi teda podarilo vzdycky nejak uklidnit a po par dnech jsem to ustala, ale sama jsem na sobe pozorovala, ze cim vic jsem ve stresu, tim hur se mleko spousti, ne ze by nebylo, ale trvalo dlouho, nez se spustilo.
Jinak muj osobni nazor je, ze kazda flaska muze narusit kojeni. Mozna me laktacni poradkyne opravi, ja chodila do skoly jednou za cas a krmil tatinek, jedno krmeni z lahve, moc se ji pak z prsa nechtelo. Myslim, ze kdyby bylo vic jak jedno krmeni, za chvili by se mi na prso vykaslala uplne. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9918
15.8.11 07:22

Holky jeste jednou vsem dekuji za odpovedi a za cas a Knopi tobe obzvlast :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
15.8.11 11:21

Tak holky, ja jsem stastna jako blecha, dneska jsem malou nakojila, prisala se v pohode a hlavne jsem pak jeste po kojeni odsala 50ml a krasne syteho, zadnou vodu 8-o 8-o jupiiiiiiiiii :pankac: :pankac: :pankac: tak tohle jdu rozkojit na sto procent :srdce: :dance: :palec:

Drzte mi palce, at to s malou spolu zvladnem, ale verim si, tohle mi dodalo nadeji :palec: :srdce:

Knopi a jestli muzu mit teda jeste jeden dotaz, jak jsi psala ohledne toho, ze dite preferuje vice jedno prso nez druhe, tak to mam u male, ale nijak me to neznepokojovalo, protoze dite se da odkojit i na jednom prsu a navic to druhe-spatne, proste tece mene, mam tam mene tekoucich kanalku. S tim se tedy ma taky neco delat? ma to nejake reseni? Dekuji :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
15.8.11 11:31
vodaziva píše:
Tak holky, ja jsem stastna jako blecha, dneska jsem malou nakojila, prisala se v pohode a hlavne jsem pak jeste po kojeni odsala 50ml a krasne syteho, zadnou vodu 8-o 8-o jupiiiiiiiiii :pankac: :pankac: :pankac: tak tohle jdu rozkojit na sto procent :srdce: :dance: :palec:

Drzte mi palce, at to s malou spolu zvladnem, ale verim si, tohle mi dodalo nadeji :palec: :srdce:

Knopi a jestli muzu mit teda jeste jeden dotaz, jak jsi psala ohledne toho, ze dite preferuje vice jedno prso nez druhe, tak to mam u male, ale nijak me to neznepokojovalo, protoze dite se da odkojit i na jednom prsu a navic to druhe-spatne, proste tece mene, mam tam mene tekoucich kanalku. S tim se tedy ma taky neco delat? ma to nejake reseni? Dekuji :hug: :kytka:

vodo super! :kytka: ohl toho horšího prsa, nic s tím dělat nemusíš, žádná žena nemá prsa úplně souměrná a stejná. Holčičku bych k tomu prsu ale i přesto přikládala, alespoň dokud se nerozkojíš úplně, nejlépe nejdřív k tomu horšímu, aby měla větší tendenci z něj sát, pak k tomu lepšímu, ale kdyby to mělo dělat problém a holčička kvůli tomu odmítat pít, tak pořadí změň. Dej vědět, jak to pokračuje.

• Citovat
  • Upravit
9918
15.8.11 11:33

Diky :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :kytka: Urcite pak dam vedet, jak jsme dopadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
15.8.11 11:47

Vodo - super :palec: já myslím že pokud si věříš tak to zvládneš :wink: budu ti držet palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.8.11 22:16
vodaziva píše:

Knopi a jestli muzu mit teda jeste jeden dotaz, jak jsi psala ohledne toho, ze dite preferuje vice jedno prso nez druhe, tak to mam u male, ale nijak me to neznepokojovalo, protoze dite se da odkojit i na jednom prsu a navic to druhe-spatne, proste tece mene, mam tam mene tekoucich kanalku. S tim se tedy ma taky neco delat? ma to nejake reseni? Dekuji :hug: :kytka:

Moc gratuluju a informuj nás :-D
K tomu jednomu prsu… budeš mít jedno víc vytahané :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí