Ztráta telefonu - hlásí se na policii?

Anonymní
12.4.23 20:03

Ztráta telefonu - hlásí se na policii?

Dobrý večer, hlásí se ztráta mobilu na policii? Zdrejme mi vypadl z kapsy a když jsem se na místo vrátila už tam nebyl. Telefon stal asi 4000. Hlásí se to z bezpečnostních důvodu nebo to PČR nezajima? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12870
12.4.23 20:05

Nezajímá. Nestal se žádný trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 20:07

@mag když ho někdo potom lízl :mrgreen: nee jde mi spíš o bezpečnost myslela jsem, že bych byla nějak krytá..ale to asi nejde..

• Citovat
  • Upravit
37144
12.4.23 20:22

Nehlásí, je to tvoje blbost. Spis bych to hlásila třeba do banky, ať ti zablokujou apky jestli si je měla apod, odhlásila úcty, změnila si hesla na všem, na čem si tam byla přihlášena.

Příspěvek upraven 12.04.23 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36133
12.4.23 20:25

Vše si zablokuj a změn hesla. Zkus se za pár dní zeptat na úřadě jestli ho někdo nedal do nálezů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.4.23 20:28

Nahlásit to klidně můžeš. Ale nikdo se tím nebude zabývat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 21:26

@JancaS84 Takže byste to taky na PČR nehlásila? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
116485
12.4.23 21:31
@Anonymní píše:
@JancaS84 Takže byste to taky na PČR nehlásila? Děkuji.

Co přesně tam chceš hlásit? O jaký trestný čin jde? Máš podezření na krádež?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 21:35

@aiwwa no někdo ho určitě sebral že země a nevrátil..ale to se jako krádež asi nebere..jde mi o to aby nedošlo ke zneužití..fotek nebo něčeho..neměla jsem je zálohované. A měla jsem vyplou polohu Telefonu.

• Citovat
  • Upravit
116485
12.4.23 22:44
@Anonymní píše:
@aiwwa no někdo ho určitě sebral že země a nevrátil..ale to se jako krádež asi nebere..jde mi o to aby nedošlo ke zneužití..fotek nebo něčeho..neměla jsem je zálohované. A měla jsem vyplou polohu Telefonu.

A jak by tomu policie zabránila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
12.4.23 22:54

A co přesně by s tím policie dělala? Maximálně ti tam poradí změnit si všude hesla. Pokud jsi měla v mobilu bankovní aplikaci, nebo jsi tam měla nahranou kartu, tak to nahlásit v bance. To rozhodně udělej! No a to je tak vše. Jedině teda, že by jim ho tam zanesl nálezce. No záleží kdo ho našel.
Podstivej člověk ho možná na tu policii zanese. Puberťák se do něj pokusí dostat. Ale jestli ej zamčen tak se mu to možná nepovede. A nějaká existence se ho pokusí prodat v zastavárně. I když těžko říct, jestli mu ho vůbec vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
13.4.23 14:04

Před pár lety se mi stala podobná situace jako tobě. Šla jsem na policii, kde mi řekli, že je to zajímá jen v případě, že ten mobil někdo ukradl. Na to jsem jim řekla, že si nejsem jistá, jestli mi vypadl někde sám, nebo mi ho někdo ukradl, prostě jsem ho měla a během cesty na nádraží byl najednou pryč s tím, že celou trasu jsem pečlivě prošla, i poslední místo mého výskytu. Tak se mnou sepsali tzv. „Žádost o znemožnění“, což znamená, že ten mobil zablokují tak, že již nepůjde používat. Aspoň tak mi to bylo vysvětleno. A to bylo vše, mobil jsem samozřejmě již nenašla.

• Citovat
  • Upravit
65415
13.4.23 15:53
@Ledová káva píše:
Před pár lety se mi stala podobná situace jako tobě. Šla jsem na policii, kde mi řekli, že je to zajímá jen v případě, že ten mobil někdo ukradl. Na to jsem jim řekla, že si nejsem jistá, jestli mi vypadl někde sám, nebo mi ho někdo ukradl, prostě jsem ho měla a během cesty na nádraží byl najednou pryč s tím, že celou trasu jsem pečlivě prošla, i poslední místo mého výskytu. Tak se mnou sepsali tzv. „Žádost o znemožnění“, což znamená, že ten mobil zablokují tak, že již nepůjde používat. Aspoň tak mi to bylo vysvětleno. A to bylo vše, mobil jsem samozřejmě již nenašla.

Tak to ale znamená, ze ho ani nehleda. Dcera vyslocene podepsala, ze chce, aby ho hledali a za mesic ji ho nasli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
13.4.23 15:57
@vokishka píše:
Tak to ale znamená, ze ho ani nehleda. Dcera vyslocene podepsala, ze chce, aby ho hledali a za mesic ji ho nasli

Mně šlo hlavně o to, že já blbec jsem ten mobil neměla vůbec zaheslovanej a měla jsem tam všechno možný, tak jsem zkoušela udělat maximum co šlo no. A poučila jsem se z toho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1122
13.4.23 16:10

Mně takhle ukradli mobil, když mi bylo 15. Měli jsme rozlučku se základkou. Samozřejmě se pilo a nechala jsem ho volně ležet na stole. Že ho nemám jsem zjistila až ráno. Mamka mě pak za trest vytáhla z postele a jeli jsme na policii. Nečekala, že se najde, ale bylo to z výchovných důvodů, abych z toho nevyvázla tak lacino. No světe div se. za tři měsíce volá policie, že ten můj telefon našli. Našel se poté, co si ho pán koupil v bazaru, zapnul ho a začal používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová