Ztráty věcí - došla mi trpělivost - potrestat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.4.18 19:48

@Rezii Je ještě malá, věci musíš v tomhle věku hlídat ty. U nás je to podobný, syn, 5 let, stále ztrácí autíčka nebo něco někam odloží a neví, kam. Zlepší se to určitě věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
19.4.18 19:57

@Rezii - nevím, jak je to s velikostí, ale tahle kšitovka má taky uv filtr.. https://www.decathlon.cz/…8493255.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
19.4.18 20:03

Tak asi jsem mimoň, ale pětileté dítě mně tak malé nepřijde. Mám v tom věku syna a neztratil nikdy nic a kupodivu je schopen udržet myšlenku, že si někam něco vzal a vzít to zpět domů. 8o A to do školky tahá i autíčka HW.
Roztržitá je dcera a za tu dobu ztratila/zapomněla jen čepici na ŠvP, kde jsem fakt nebyla, abych hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
19.4.18 20:06

Můžete mi někdo vysvětlit, k čemu jsou dobre ty věci s UV? Já ani dcera se tedy přes normální oblečení neopalime, a to máme hodně světlou pokožku, která se na slunci bez krému okamžitě spali. :nevim:

Jinak si myslím ze holcicka je fakt mala, věci by měli ještě hlídat rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.4.18 20:20

Já myslím, že v tomhle je každé dítě jiné.. já ztrácela úplně všechno celou základku, nějak v pubertě už jsem přestala. Ale to byli klíče dvakrát týdně minimálně, úkoly, později telefon, oblečení, mamka už na to neměla nervy, tak jen říkala, že jednou ztratím hlavu. Holt jsem několikrát do měsíce seděla před dveřmi baráku a čekala, bmnez přijdou rodiče z práce a otevřou mi. :lol: A vyrostla jsem z toho. Brácha třeba neztratil nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
19.4.18 20:56
@veria píše:
Můžete mi někdo vysvětlit, k čemu jsou dobre ty věci s UV? Já ani dcera se tedy přes normální oblečení neopalime, a to máme hodně světlou pokožku, která se na slunci bez krému okamžitě spali. :nevim:Jinak si myslím ze holcicka je fakt mala, věci by měli ještě hlídat rodiče.

Jde o to, že normálním oblečením prochází škodlivé UV záření (nevím teď přesně, který druh), a tohle záření nemá vliv na spálení, ale dlouhodobě je škodlivé. Takto mi to vysvětlovala kožní lékařka a říkala, že za poslední dobu eviduje obrovský nárůst rakoviny kůže u dospělých a bohužel i u dětí. My letos k moři malému synovi kupujeme takové ty komplety na pláž právě s UV filtrem. Leckdo namítá, že vyrostl bez toho a taky žije, jenže si lidé neuvědomí, že dřív byl prostě ozon v cajku, což teď není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.4.18 21:45

Taky myslim ze je jeste mala…muj syn minule leto ( bylo mu 5 a pul)ztratil par ksiltovek a mikin(taky mu kupuji drazsi- UV a kvuli poceni), letos uz si dava pozor a hlasi okamzite kdyz neco zapomene :think:
ja ztracela cele detstvi neco, destniky, bryle, obleceni, nasi byli nestastni :oops: vyrostla jsem z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
19.4.18 23:34

Manželovi jr 42 a vecne něco nemá… naposled to byl mobil starej 2m. No tak uz druhej mesic jede s krapkou, ted na novej neni :nevim: stejne by ho zas ztratil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
20.4.18 06:22
@xsaleen píše:
Manželovi jr 42 a vecne něco nemá… naposled to byl mobil starej 2m. No tak uz druhej mesic jede s krapkou, ted na novej neni :nevim: stejne by ho zas ztratil

Tak tedy pokračuji z 1. strany: Občanský průkaz, peněženku s pětkou, papíry na auto, PAPÍRY NA HLAVU, pláču jako malé děcko. Hm, ale o mobilu ani slovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.18 20:56

Tresty nepomůžou. Některé děti jsou roztržité. Dcera (6 let), neztrácí a nezapomíná prakticky nic a už od školky si na svoje věci dávala pozor. Syn (3. třída) někde jednou asi ztratí hlavu. Zapomíná, ztrácí… nepomohlo vyhrožování, tresty, vysvětlování…nic. Vyřešili jsme to tak, že svoje ztráty řeší sám - ztatil sis pero, jdi si ho koupit, ztratil jsi čip na oběd - jdi si do kanceláře jídelny zařídit nový. Jednak se ztráty omezily, druhak ho to naučilo se vypořádat s problémy a vypadá to, že z něj roste sice roztržitý, ale samostatný člověk, který je schopný se vypořádat se svými průšvihy.

• Citovat
  • Upravit
9414
22.4.18 20:56
@mrav píše:
Tak tedy pokračuji z 1. strany: Občanský průkaz, peněženku s pětkou, papíry na auto, PAPÍRY NA HLAVU, pláču jako malé děcko. Hm, ale o mobilu ani slovo…

Á vtipálek Mládek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect