Zuby moudrosti - můžou růst na pokračování?

536
16.6.20 03:20

Zuby moudrosti - můžou růst na pokračování?

Ahoj holky,

stalo se některé z vás, že jim jeden zub moudrosti nevylezl hned úplně celý a ozval se najednou třeba za rok, za dva? Mám už 3 moudráky, ale všechny jsou vylezlé tak jakoby napůl a doteď jsem s nima neměla problém. Ale asi měsíc na zpátek mě v noci jeden moudrák jakoby zabolel, otekla mi kolem něj dáseň, nicméně během dne to samo přešlo. Teď se mi to ale stalo znova, akorát je bolest silnější, dáseň kolem zubu je trochu oteklá a na jedné straně je vidět trocha krve. Dá se nadzvednout a pod ní vidím pokračování toho zubu, tak mám pocit, jestli se mi nedoprořezává. Chci počkat, jak to bude vypadat zítra, kdyžtak bych teda jela k zubaři. Ale na druhou stranu nechci hned plašit, tak budu ráda za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
16.6.20 05:10

Moudráky mi postupně rostly a bolely několik let. Krev mi teda nikdy netekla a ty si jako nadzvedneš dáseň? S tím bych asi k zubaři už jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
16.6.20 06:01

@Gabiiinka teď min. Tyden mi vyrezavali jeden takovy, co nebyl uplne venku.
Zalehalo mi z nej uz ucho a mohl mi i prasknout sedmičku.
8 jsou na nic, jen delaji problemy. Ja uz mam kon3 všechny venku, 3 normalne a tenhle musel vyrezat z kosti, ale dobry, nic nebolelo.
Radsi se objednej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42693
16.6.20 06:17

Moje zuby moudrosti si na svůj růst vzpomněly jen v období těhotenství :jazyk: Zato ale dost neodbytne. :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
16.6.20 06:49

Jeden mi rostl několik let a měla jsem přes něj taky kousek dásně, pořád ho překrývala až se nakonec proklubal celý. Ale fakt to trvalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.6.20 07:49

Jeden mi roste už asi 4 roky, sem tam se mi odchlipne dasen… Zubar rekl že jak jednou začne, už to nepřestane dokud se nevyklube, popřípadě nevyrizne.. Většinou se ozývají při změně pocasi, stresy, hormony apod…

• Citovat
  • Upravit
21091
16.6.20 08:09

Ano rostly mně na přeskáčku asi celý gympl. Bylo to o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
16.6.20 08:13

Mně začly růst osmičky někdy ve 20. Od té doby rostou průběžně už nějakých 16 let :lol:

Loni jsem si taky „užila“ s jednou osmičkou - dáseň nateklá od osmičky až po šestku a bolavé ucho k tomu. Pomohlo zajít k zubaři, který mi dal k zubu drén a po necelém týdnu bylo po bolesti (na drenáž jsem byla dvakrát - první drén vypadl následující den a ten druhý, který jsem schválně nechala co nejdéle, po 3 dnech). Kdyby to nepomohlo, tak mi zubař hrozil vytržením zubu, ale zub se nakonec „umoudřil“, povyrostl a přestal zlobit.

Přeju, ať je Vám brzo lépe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
16.6.20 08:23

@Gabiiinka ano, je to zcela normální a většinou dost nepříjemné. 3ks mám venku a 4. bych už taky chtěla nechat odstranit. Mám malou pusu a křiví mi ostatní zuby a tím jak dlouho roste a hlavně na etapy je to pěkný opruz a taky ho sem tam cítím. Je mi přes 40 let a rostou mi snad půl života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.20 08:36

Joo taky už mě pár let trápí a přes obě dolní mám dáseň, často mi z toho teče tolik krve že ji i plivu :D a bolesti teda nesnesitelný co ten zub může způsobit.. kolikrát mě bolí celá půlka obličeje, hlavy i krku a oko mi slzí, bez prášku to pak nejde. Být tebou zajedu k zubaři a uvažuju o vytrhnutí jinak tě s nimi čekají samy starosti. Oni se ozývají třeba jen jednou za čas ale člověku to za to nestojí, radši hned ven ať je po starostech :lol: mně to teď zakazujou kvůli rizikáči takže dost trpím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
16.6.20 09:05

Ano, můžou růst dlouho, raději včas vytáhnout. Mně se hodně silně ozvaly na levé straně, když sem ještě kojila dceru. Ven to ale muselo. Teď jdu rodit druhé dítě a pravá strana se ozvala v 1. trimestru, takže celkem nepříjemné období. Zůstala mi jen horní pravá 8, tu mi pak škubne moje paní zubařka. Jinak obě spodní 8 dělaly neplechu a jsou vyřezávané na stomchir.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.