Zůstala jsem sama s miminem - co dal?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.20 23:09
@martina.se píše:
O nic.. Práce a nazdar.. Neumím natahovat ruku. Makala jsem i při dětech od narození, takže rodicak a do toho 2 práce, takové, aby šli dělat s dětmi..Pokud myslíš ofiko, tak soud o aliky, pokud se nedohodnete, do 2 let věku dítěte máš nárok i na výživné na sebe.. Pak dle všech tehc to částek případně přispěvek na bydlení a přídavek má dítě.

Gratuluji k nezavislosti. Pro me penize nejsou vsechno. Chci si uzit sve dite, dokud je male a muzu. Ten cas s nim mi nikdo nevrati. Pracovala jsem poctive pred nastupem na materskou 5 let v kuse, a po materske me to ceka zas az do konce zivota. Nejsem zadna vyzirka statu, ale pomoct si teda v tomhle pripade necham rada, pokud mam v teto nelehke situaci na nejaky prispevek narok. Nemyslim si, ze je tohle vhodna situace hrat si na hrdinku, kterak to vse zvladnu sama na ukor casu s vlastnim ditetem, ale tak. Kazdej to mame nastavene jinak. :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
132
24.4.20 00:06

100% bych ty alimenty řešila přes soud..Nikdy nevis, co se muze stat v budoucnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
24.4.20 11:43

Nejprve soudne vyresit alimenty a od te castky se pak odviji pripadny prispevek danovych poplatniku. Takze pokud dle tabulek bys mela dost pro syna aj sebe, tak bys zadne davky nedostala a naopak. Takze uplne prvni vec jsou alimenty + myslim take na matku do 2 let ditete, ale vse povi na urade :palec:

• Citovat
  • Upravit
5571
24.4.20 11:58

Na příspěvek na bydlení a na dítě by stačilo, kdybyste měli sepsanou dohodu o alimentech spolu, ale musíte tam mít ověřené podpisy. Ale rozhodně bych dohodu nenechala jenom jako ústní. To že dnes ti chce platit neznamená, že zítra bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
24.4.20 12:05

Rad se ti tady dostalo, ale tou nejpodstatnější, a to nechat si alimenty potvrdit soudně, to ti radím i já. Nevíš dne ani hodiny, kdy si přítel najde novou ženskou co do něj začne hučet, proč ti posílá tolik a kdesi cosi. Pak ti 2× nepošle nic a ty skončíš i s dítětem na dlažbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
24.4.20 12:13

Boze ty chlapy to je hrozne co jsou zac udelat zene dite pak ji nechat samotnou a jeste aby si hledala bydleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.20 12:40
@Anonymní píše:
Gratuluji k nezavislosti. Pro me penize nejsou vsechno. Chci si uzit sve dite, dokud je male a muzu. Ten cas s nim mi nikdo nevrati. Pracovala jsem poctive pred nastupem na materskou 5 let v kuse, a po materske me to ceka zas az do konce zivota. Nejsem zadna vyzirka statu, ale pomoct si teda v tomhle pripade necham rada, pokud mam v teto nelehke situaci na nejaky prispevek narok. Nemyslim si, ze je tohle vhodna situace hrat si na hrdinku, kterak to vse zvladnu sama na ukor casu s vlastnim ditetem, ale tak. Kazdej to mame nastavene jinak. :-) :kytka:

5 let, no to se máš čin chlubit.. Představ si, že já si děti užívám stále, mám práci, při které můžu být doma atd.. Jen nejsem vyzirka jako ty.. Plácat po rameni tě nebudu, neumíš se uživit, to je pro mě ubohost si naflakat děti a natáhnout ruku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.4.20 12:50
@martina.se píše:
5 let, no to se máš čin chlubit.. Představ si, že já si děti užívám stále, mám práci, při které můžu být doma atd.. Jen nejsem vyzirka jako ty.. Plácat po rameni tě nebudu, neumíš se uživit, to je pro mě ubohost si naflakat děti a natáhnout ruku..

jsi kapku mimo misu, by me zajimalo, kolik uzivatelek pred ditetem pracovalo 5 let, :-))) co tu ctu, tak maji sotva dodalanou skolu. to ze jsi ty uprednostnila karieru pred detma a pracujes od porodu ci mas moznost prace z doma, tak to je vec jina. autorka se dostala do svizele a potrebuje v zacatku pomoci. na rozdil od tebe ma jen jedno dite. ntb. kolik zen s 10ti mesicnim ditetem pracuje :zed: takze, nez se tu zacnes rozohnovat nad vyzirkou, precti si poradne uvodni prispevek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.20 12:58
@markytka3 píše:
jsi kapku mimo misu, by me zajimalo, kolik uzivatelek pred ditetem pracovalo 5 let, :-))) co tu ctu, tak maji sotva dodalanou skolu. to ze jsi ty uprednostnila karieru pred detma a pracujes od porodu ci mas moznost prace z doma, tak to je vec jina. autorka se dostala do svizele a potrebuje v zacatku pomoci. na rozdil od tebe ma jen jedno dite. ntb. kolik zen s 10ti mesicnim ditetem pracuje :zed: takze, nez se tu zacnes rozohnovat nad vyzirkou, precti si poradne uvodni prispevek :mavam:

Autorka nemá vyřešené základní věci, ale natahuje ručičku.. Mmchdm, hned v úvodu jsem ji napsala, alimenty, přídavek na dítě, případně příspěvek na bydlení.. Ty stupidity kolem si můžeš odpustit, stačí umět číst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.4.20 13:08
@martina.se píše:
Autorka nemá vyřešené základní věci, ale natahuje ručičku.. Mmchdm, hned v úvodu jsem ji napsala, alimenty, přídavek na dítě, případně příspěvek na bydlení.. Ty stupidity kolem si můžeš odpustit, stačí umět číst..

ma vyresene zakladni veci??? co jsem cetla ja, tak se zatim jen ustne dohodli… to ze muze otec ditete behem par dnu otocit (a myslim, ze se tak stane), je vec jina. stupidy plne urazek o vyzirkach a jinych tu pises akorat ty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.20 13:23
@markytka3 píše:
ma vyresene zakladni veci??? co jsem cetla ja, tak se zatim jen ustne dohodli… to ze muze otec ditete behem par dnu otocit (a myslim, ze se tak stane), je vec jina. stupidy plne urazek o vyzirkach a jinych tu pises akorat ty :mavam:

Však říkám, nemá vyřešené nic.. Neví, kam půjde, nemá aliky.. Ústní dohoda je na houby.. A je vyzirka, má ji živit otec dítěte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.4.20 16:16
@martina.se píše:
Však říkám, nemá vyřešené nic.. Neví, kam půjde, nemá aliky.. Ústní dohoda je na houby.. A je vyzirka, má ji živit otec dítěte..

kolik samozivitelek zivi otec ditete? :zed: jinak se vsim, co jsi psala, souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.20 13:11
@martina.se píše:
5 let, no to se máš čin chlubit.. Představ si, že já si děti užívám stále, mám práci, při které můžu být doma atd.. Jen nejsem vyzirka jako ty.. Plácat po rameni tě nebudu, neumíš se uživit, to je pro mě ubohost si naflakat děti a natáhnout ruku..

Ze se nemam cim chlubit? No zacala jsem pracovat hned po maturite a pracovala poctive az do nastupu na materskou, jsem mlada, takze nechapu tenhle Vas utok, nemam se za co stydet, neudelala jsem si dite abych nemusela pracovat jako jine, jen resim situaci ktera vznikla, nemyslim si, ze tohle je sen a cil kazde zeny, zustat sama a ocitnout se na dne. Ano zustala jsem s ditetem sama a tak se ptam, jake moznosti mam, a rada prijmu financni pomoc statu je-li to mozne, nemam nikoho, jsem jen ja a moje dite, nemam rodinu na hlidani a holt do nemocnice abych mohla vykonavat svou praci si dite tezko vezmu. Jestli chcete rypat, posluste si, ja uz Vam odpovidat nebudu, ja mam sve svedomi ciste. Pracuji dele nez moje kamaradky, ktere teprve konci vysoke skoly a nastupuji na materske, nemaji odpracovano nic, takze si myslim, ze ty Vase reci nejsou na miste.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.20 13:12

Jinak vsem ostatnim dekuji za rady. Zaridila jsem se podle nich a i byvaly souhlasil. Domluvili jsme se, ze alimenty nechame urcit soudne a na zaklade toho si pak najdu bydleni abych na nej mela prostredky. Nejak bylo, nejak bude. Zvladneme to. Jeste jednou dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9.5.20 20:40

Musíte na tom najít něco pozitivního a pak to bude dobrý. Vše má svůj důvod. Já jsem byla sama s 3 dětmi z toho dvojčata 4 roky(už 9 let) a a dcera 7 let ( už 12 let) a teť k tomu mám ještě syna 2 roky mám přítele a jsme šťastní. Kdyby odemne tenkrát přítel neodešel tak bych tet nebyla šťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí