Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím vás, jak je to s tím pověrečným zvedáním rukou v těhotenství? Jsem v 9. týdnů a tchýně mě varovala, že prý se to nemá (ani věšet prádlo). Kdesi jsem četla, že se to zakazuje spíš ve vyšším stupni těhotenství kvůli prasknutí plodové vody, ona ale říká, že spíš na začátku kvůli omotání pupeční šňůry kolem krku. Chodívala jsem do břišních tanců - byly tam taky těhulky a ty tancovaly i s rukama nahoře. A v noci taky spím s rukama nad hlavou…tak je to podle mně hloupost, ne? Nebo je nějaká spojitost spíš s napínáním břišních svalů?
ahojky,
něco jsem taky zaslechla ale spíš až se to týka té pupečníkové šňůry ale až někdy kolem 8 měsíce. Na začátku těhotenství určitě ne / okolo čeho bys tu šňůru chtěla motat?
/
ahojky, to by mně taky zajímalo jako to je. Myslela jsem, že oběsit na pupeční šňůře se mimčo teoreticky může až když je veliké, teda v pozdním těhu.
Já si taky myslím, že teď ještě ani krk nemá, taky jsem to tchýni řekla ![]()
hlavně se zbytečně nestraš tolik holek je na světě těhotných a proč teda zrovna ten tvůj tvoreček by si měl omotat šňůřu kolem krku? ![]()
Ahoj, tak mě to přijde zase jako jedna z úžasných pověr
Ale řekla bych, že se to vztahuje spíš až na konec těhotenství, ale i tak si myslím, že je to kravina ![]()
Hodím sem pár odkazů
Schválně jsem zagooglila ![]()
http://www.porodnice.cz/node/30451
http://www.porodnice.cz/node/19978
Sakryš, zase budu muset prádlo věšet sama až do konce těhotenství
![]()
Příspěvek upraven 20.07.10 v 09:38
Je to další z babských rad a pověr, nic takového nefunguje, pokud si mimi otočí pupeční šňůru kolem krku, otočí si jí samo..Ty na to vliv nemáš.
Mimochodem, když ti tchýně ještě radí takto, určo si ještě vyslechneš, jak se pozná pohlaví podle tvaru bříška, jak holka ubírá ženě krásu atd atd…Tak těm taky nevěř ![]()
Taky my říkali,když jsem byla těhotná,že se konci nemá věšet prádlo.Ať žijí pověry. ![]()
xangel87 píše:
Mimochodem, když ti tchýně ještě radí takto, určo si ještě vyslechneš, jak se pozná pohlaví podle tvaru bříška, jak holka ubírá ženě krásu atd atd…Tak těm taky nevěř
Já myslela, že má spíš Tesska tchýni poprosit, jestli by jí to prádlo nemohla vždycky přijít pověsit
![]()
fragola píše:xangel87 píše:Já myslela, že má spíš Tesska tchýni poprosit, jestli by jí to prádlo nemohla vždycky přijít pověsit
Mimochodem, když ti tchýně ještě radí takto, určo si ještě vyslechneš, jak se pozná pohlaví podle tvaru bříška, jak holka ubírá ženě krásu atd atd…Tak těm taky nevěř![]()
![]()
Nebo tak, využij nevědomosti tchýňky ![]()
xangel87 píše:fragola píše:Nebo tak, využij nevědomosti tchýňkyxangel87 píše:Já myslela, že má spíš Tesska tchýni poprosit, jestli by jí to prádlo nemohla vždycky přijít pověsit
Mimochodem, když ti tchýně ještě radí takto, určo si ještě vyslechneš, jak se pozná pohlaví podle tvaru bříška, jak holka ubírá ženě krásu atd atd…Tak těm taky nevěř![]()
![]()
A když už bude tchýňka akční, rovnou ji pošli umýt okna, to by se taky nemělo
![]()
Podle mě je to blbost, já jsem ke konci těhu nevytírala, nevěšela prádlo, netancovala a malý měl pupeční šňůru omotanou kolem krku dvakrát ![]()
To bys nemohla dělat nic, jen polehávat ![]()
krásná pověra
já jsem na začátku těhu zůstala doma na rizikovém - bylo chřipkové bdobí, tak abych něco nechytla (loni jsem si prodělala zamlklé těhu). no a tak jsem vygruntovala celý byt včetně mytí oken a praní a věšení záclon
![]()
ale jak radí holky, využila bych toho a tchýni zapojila - ať ti jezdí věšet a sbírat prádlo, vytírat a luxovat a také žehlit
myslím, že ji to rychle přestane bavit…
jo taky e říká že se nemá chodit pod prádelníma šňůrama a když tě pálí žáha tak je vlasatý atd ![]()
Kdepak tyhle pověry, samozřjemě na sebe musíš víc dávat pozor ale zvedat ruce určitě můžeš, jak to asi dělají maminky které mají dvě děti za sebou ![]()
A co se šnůry týče tak se na to má dávat pozor opravdu v tom vyšším stupni těhotenství a hlavně ty to neovlivníš jestli si jí miminko omotá tak si to udělá samo tím jak tam sebou mele, ptala jsem se na to doktora protože mně taky pořád zahlcovali pověrama
Taky mýt okna a věšet záclony se nedoporučuje pro to aby se ti nezamotala hlava a nespadla si ne z těch pověr ![]()
Užívej si těhu a pověrám se vysměj ![]()