Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, včera jsem byla na pravidelné zubní prohlídce a tam mi sdělili, že mám zvětšnou uzlinu a podle bolestivosti vedle nosu to vypadá na zánět dutiny. Takže jsem dnes ráno vyrazila na ORL a tam mi řekli, že dutiny jsou OK, ale mám zvětšnou štítnou žlázu. No co na to říct, docela mě to vyděsilo. Nic mi k tomu neřekli, vypsali mi žádanku na sono a nazdar bazar. Mám pak s výsledkem dojít k nim. Jdu až 18.7. takže do té doby zešedivím. CHci se zeptat, kdo s tím má zkušenosti, co mě čeká a podobně. Vím, že se to léčí na endikronologii, tak mě překvapuje to ORL, ale na netu jsem četla, že se to v případě nutnosti operuje právě na ORL.
Jsem 5 měsíců po porodu, během těhotneství mi nikdo nic neříkal a krev byla taky v pořádku. Takže vůbec nevím, jak dlouho už to mám
? Může mi prosím někdo co mě čeká? Mám docela fakt strach a taky jako správná hysterka, mám děs, že budou děti bez mámy.
Díky za odpovědi. ![]()
Ahoj, bud v klidu
Zvetsena stitna zlaza (struma) je celkem neskodna zalezitost. Vic treba tady: http://www.ordinace.cz/…eji-choroby/?…
Ziju s touto diagnozou uz spoustu let a jeste mam spoustu dlouhodobych planu ![]()
Mezi 3. a 6. mesicem po porodu to neni neobvykla zalezitost. Behem tehotenstvi mas potlacenou imjnitu, aby telo neohrozovalo plod, ktery je z poloviny cizi organizmus. Po porodu je imunita jeste cca tri mesice slabsi, ve trech mesicich nastava radikalni promena a imunita je naopak prehnana a nekdy prave utoci na stitnou zlazu. Do normy se vse vraci az po cca sestem mesici. Samozrejme, ze tvuj pripad muze byt jiny, zavery bych vsak delala az po tom pul roce. Linda