Zvětšené cavum septum pellucidum

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
24.11.23 17:55

Tuším, že zmiňovali Dandy Walker syndrom. Ale v tom 28-30tt se pak můžou ukázat jiné poruchy mozku :( které do té doby nebyly vidět, jde o to, že to mohou najít i u do té doby zdravých miminek, ale my na ten UZ už půjdeme se strachem a nálezem jiné vady a budeme se modlit, aby se nepřidalo něco dalšího :( jsem zvedava, co vám v gennetu v pondělí řeknou, přece jen vy máte CSP zvětšené a nám chybí, tak to mate asi lepší variantu. A na odběr plodové vody byste šla? Já jsem byla tak vydesena, že bych šla na vše ten den, ani jsem nad tím neuvažovala, ani to nebolelo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
24.11.23 18:10

@MichaelaPap. To mě mrzi, ale musíme věřit ze to bude vše dobrý, ikdyz vím jak těžký to je. Určitě dam vědět co nám řeknou, já věřím ze ta hodnota není zas tak mimo tabulku a třeba se to do pondělí ještě zmenší. Na odběr plodové vody asi uvidíme co nám řeknou a doporučí, moc se mi na nej nechce, protoze co jsem si tak četla, tak ty vady by neměly byt tak závažný na to, abych premyslela nad ukončením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.11.23 18:32

Určitě dej vedet :srdce: nikdy by mě nenapadlo, že se nám objeví problém, byla jsem v nervech do 20tt a pak jak už bylo bříško velké, tak jsem si žádné vady nepripoustela :( tu naši vadu mají 2-3 děti ze 100 000 :( nejhorší je, že pořád říkají to samé, že neví, jaky vliv to v budoucnu bude mít, může být ok a pak je malé procento že ne :,( možná kdybyste šla na ten odběr plodovky, měly bychom ty výsledky ve stejný den, myslím že to testují 1× týdne ve středu :srdce: a ja tam byla ve středu až pozdě odpoledne tak to nestihli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
24.11.23 18:40

@mterka vcera uz se mi nezobrazili zpravy, co jste psala. Verim, ze to u Vas bude v poradku, jelikoz to vypada, ze to mate jeste mensi nez my. Nas take nejdriv poslali do gennetu prave kvuli podezreni, ze nam CSP uplne chybi. Pani doktorka Smetanova navic meri uplne stejne jako magneticka rezonance, takze vas na lepsi misto poslat nemohli.

@MichaelaPap. Drzim palecky, aby plodovka dopadla dobre, alespon mate jeste cas dostat vysledky. U nas uz bylo pozde na plodovku. Tak Vam preji at to dobre dopadne.

Jsem rada, ze se konverzace trosku rozjela, kdyz jsem hledala nejake informace tak jsem nemohla nic najit. Treba do budoucna pomuze i nejake dalsi mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
24.11.23 18:52

@MichaelaPap. Chápu, také jsme si už nic nepřipouštěli 🙈 Uvidíme pokud nám ten odběr doporučí, tak určitě půjdeme. Jedeme tam v pondělí a hned v to pondělí by nám ji kdyžtak odebírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.11.23 19:10

Je o tom hrozně málo informací, děti s touto vadou nikdo po porodu nesleduje, málo kdy se na ty vady i přijde. V dnešní době se opravdu sleduje vše důkladně, to dříve nebylo, dříve neznaly ženy ani pohlavi :D někdy je vědět víc vlastně na škodu. :roll: Četla jsem o případech, kdy to maminkám zjistily až v 28-32 tt, kdy už miminka musely odnosit a tuším že všechny měly štěstí na zdravé drobecky :srdce: ja se dříve hodně bala porodu, ale tím strachem, že bych o něj přišla se už nebojím ničeho, jen chci aby byl už se mnou a byl zdravý a spokojeny :hug: :srdce:
Taky jsem ráda, ze se ta problematika začne více řešit, a že to do budoucna někomu pomůže a snad ho to uklidní :srdce:
Nám prvně hrozilo, že nemáme corpus callosum, tkáň která propojuje hemisfery, ale to MR vyvtratila, což je zázrak, protože ho na UZ neviděla ani paní doktorka a ani pan doktor z gennetu. A tam by ty vady byly opravdu vážnější a v případě této vady jsme uvažovali o ukončení tehu, takže jsme dneska po výsledcích MR dostali zase naději :hug: není to sice bez nálezu ale daleko menší problem :* :srdce: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
24.11.23 19:21

Uplne Vas chapu. Nez se na tohle prislo chtela jsem jeste cestovat a uzivat si cas ve dvou bez miminka. Ted jen myslim na to, aby bylo tady s nami a bylo zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.11.23 20:01

Ja jsem měla chuť vše chystat, nakupovat, zařizovat, teď ležím jako prkno a mam strach… když bych tehu ukončila, bojím se těch šílených výčitek, co když by byl zdravý, co když to na mě bude mít velký psychicky vliv a ja se s tím nikdy nesrovnam, co když už neotehotnim mam 33let A jsme po ivf, co když druhé dítě bude mít také vadu…a pak je tu Strach z toho, že si ho nechám a bude mít vady a bude vyžadovat speciální celodenní péči, strach kdo se o něj postara až tady nebudeme :,( :,( a tyhle dvě věci se ve mě bijí, být mlada a zdravá asi by to bylo snazši. Moc se omlouvám, že to tady na vás tak sypu, ty svoje myslenkove pochody :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
24.11.23 20:29

Naprosto to chápu, já zas mám už skoro vše nakoupené a nedokážu si představit ze by to teď nedopadlo, a všechny obavy pro i proti rozebíráme také horem dolem a nejhorší je ze nikdo vám nedokáže říct nic určitého, nikde nejsou zprávy o podobných případech, je to hrozne těžké 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.11.23 20:40

Vidím, že jsme na tom všechny stejně :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: navic vánoční svátky před námi. Já jsem celé těhotenství pracovala, ale od středy mám neschopenku, po té plodové vodě říkala paní doktorka 3 dny absolutní klid a pak 7 dní ještě klidový režim, jen nevím jestli se zvládnu do práce vrátit, nic mi fyzicky není, jen ta psychika hapruje :zed:
Te chybějící CSP se tolik nebojím spíše toho, zda je s tím něco spojeno.
@verundulinek ty už máš po tom 30tt? Po UZ a přidružené vady nenašly? :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.11.23 09:17

Ultrazvuk me ceka az za 2 tydny a to uz budu snad v 32. Tydnu, ale byla jsem minuly tyden na ultrazvuku na gynekologii a tam rikali, ze je miminko v poradku podle nich. Tak uvidime jeste po dalsi kontrole v Gennetu, ale uz jsem docela v klidu, jelikoz vsechno ostatni se vyviji v poradku a tak verim, ze budeme mit zdrave miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.11.23 10:21

@verundulinek ja myslím, že kdyby byl problém tak by ho už našli :hug: :hug: :hug: držím nám všem palce ať máme krásné, zdravé děti, ať dáme naději maminkám, co to budou řešit po nás :srdce:
@mterka dej prosím v pondělí vědět jak jsi dopadla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.11.23 10:25

@verundulinek to vám moc přeji, včera mi můj gynekolog řekl, ať se nebojím, ze to bude určitě dobré, ze měl pacientky s podobným nálezem a všem se narodila zdravá miminka, tak mě trochu uklidnil i vaše zprávy tady, abych se do pondělí nezbláznila 🙏🏼
@MichaelaPap. Určitě dam vědět 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.11.23 10:30

@mterka muj gynekolog mi rekl to same, ze driv se tohle nevysetrovalo a mohli jsme to mit s parnerem taky akorat se o tom nevedelo.

@MichaelaPap. To me moc mrzi, ze jste si prosla pres IVF a ted si prochazite timto. Takhle to bylo pro nas smutne a neumim si predstavit jak tezke to musi byt pro Vas kdyz uz jste si prosla takovymi problemy, ale me je 30 tak nejsem o moc mladsi. Jste jeste mlada maminka a verim, ze i pozdeji se vam podari mit dalsi zdrava miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
25.11.23 21:02

@MichaelaPap. Já myslím, že ten nález je obdobný tomu zvětšenému CSP. Pokud nemáte i agenezi SP, tak se tam ještě ta dutina může objevit. Věřím, že jste všechny jen případy izolovaných abnormalit bez zdravotních projevů. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí