Zvětšené cavum septum pellucidum

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
30.11.23 15:15

@MichaelaPap. Aha tak držím palce 🤞Dej pak vědět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
30.11.23 16:52

@mterka tak výsledky ještě nejsou :zed: snad zitra, ať máme klidný víkend konečně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.11.23 16:54

@MichaelaPap. Aha tak držím palce ať zítra už dorazí a to už budou tedy kompletní výsledky z te plodové vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
30.11.23 17:15

@mterka přesně tak, od pátku víme výsledky MR a těch 3 hlavnich genetických vad. A chybí nám výsledek těch zbylých genetických vad.
A jak ti je po odběru plodovky? Bříško neboli? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.11.23 17:18

@MichaelaPap. Aha a pak jdete také na kontrolu? Je mi dobře, trošku mě bolel podbřišek ten den po cestě domů, ale jinak nic. Akorát jsem se teda bála i při zvedání z postele, ale teď už je to dobré a zítra začnu pomalu fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
30.11.23 17:38

@mterka to já hned druhy den po plodové vodě musela jet na tu MR, tak mě pak vyděsilo, jak se všude psalo, že se má jen ležet a nehybat, ale nic mě nebolelo ani záda ani bříško. Vždycky když někdo mluvil o odběru plodovky, tak mi to přišlo jako horor a neuměla jsem si představit, ze bych na to šla…a buch bylo to ani nevím jak 8o

Občas si říkám, kdyby nebyly ty stroje na tak špičkové úrovni, tak jsem nemusela nic podstupovat a měla bych pohodové těhotenství.

Jojo kontrolu máme 6.12. Celkem to utíká, když nám dali ten termín, tak jsem si říkala, že je to za dlouho, ale je to vlastně už příští týden. Tak se to dá vydržet, navíc po té zkušenosti s 2 screeningem se tam ani moc nehrnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.11.23 17:42

@MichaelaPap. Jojo taky mě ani nenapadlo, ze bychom toto vše museli podstupovat 🙈 Naštěstí teď před těmi Vánocemi je stále co dělat, tak si taky myslím že to uteče 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.12.23 22:55

Tak ostatní geny mame také v pořádku :hug: :srdce: konečně si můžu oddechnout, kontaktovala jsem pár dětských neurologu a říkali, že chybění CSP, není nic strašného a většina dětí je zcela zdravá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
2.12.23 07:50

@MichaelaPap. Tak to je super! :dance: :srdce: Tak teď už si konečně zase užívat tehu a těšit se na krásne miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.12.23 15:29

@verundulinek Ahojky, tak jak vám dopadla kontrola v Gennetu? :) Já byla dnes u svého gynekologa a ten mi řekl, že nechápe jak mi vůbec mohl genetik navrhnout žádanku na ukončení těhotenství, když neměl v ruce ještě žádné výsledky, ani z plodové vody ani MRI. Opět mě uklidnil a já věřím, že už to bude v pořádku. Do Gennetu jdeme za týden, tak jsem zvědavá jestli se to CSP zmenšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
6.12.23 16:12

Ahoj, já byla na kontrole dneska. Paní doktorka se mě hned na úvod ptala, jak jsem se rozhodla s tím ukončením, tak jsem řekla, že budeme pokračovat. :srdce:
Až na to chybějící CSP, máme vše v pořádku. Jen teda ja jsem cítila pohyby od 18tt až do 21tt pravidelně, stačilo si lehnout na záda a malý se hned vrtel a často i kopal. Ale od toho 21tt se pohyby dost zmenšily, i když si lehnu na záda tak nic necítím, max zavlnění. Říkala jsem to paní doktorce, tak mě celkem vyděsila, že ta VV se týká centrální nervové soustavy a může ovlivnit pohyb dítěte :(
Nějak jsem cítila, když jsem tam dneska šla, že nepůjdu domu extra veselá. Malý se na UZ lehce hybal, tak snad je v pořádku. Jak to máte vy s pohyby? Placentu mam vzadu nahoře, ta pohyby netlumi. Jediná doba kdy kopal o život byla právě v době, kdy jsem byla ve stresu po tom nálezu vady a na rezonanci, ty 3 dny tancoval a kopal chudaček maličký o život…doslova :srdce:
Pan doktor na genetice byl fajn (minule jsem taky dostala tu zadanku na ukončení bez výsledků jako ty :( ), řekl, že je to příznivé, že je to lehčí vada, že bývají daleko horší. Tak mě uklidnil.
Paní doktorka říkala, že je to velmi speciální vada a skoro nikdo ji nemá, proto nejsou studie jak se děti vyvíjí. :(
Taky mi řekla, že mám přijít 30tt na screening a taky dostanu zadanku na další rezonanci, protože kdyby ji dělali malému po narození museli by ho uspat :( tak je lepší dělat ji v bříšku. Čekala jsem, že to dneska bude nic moc, hlavně ty pohyby mě děsí.
Příští pondělí jdeme na 3D ultrazvuk, driv jsem se na něj děsně těšila, ale teď jsem ze všeho taková přešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.12.23 16:20

@MichaelaPap. Ahoj, držím moc palce ať to nic neznamená, také jsme více méně rozhodnuti pokračovat, ikdyž ještě nemáme komplet výsledky. Já mám placentu také vzadu a dole, ale pohyby cítím tak nějak stejně, možná nějaký dny víc, ale moc se na to nechci soustředit, hlavně že je cítím a tedy i vidím na břiše. Já jsem teda zvědavá co řeknou příští týden nám a co nás do konce těhotenství bude tedy ještě čekat za kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.12.23 16:35

@mterka ja teda se asi spis podelim s tebou, jelikoz mame podobny problem. Zvetsene CSP. Byla jsem teda ted v 30. Tydnu na kontrole v Gennetu a rekli, ze se malicko opet zvetsili CSP, ale ze to je v souladu s vyvojem ditete, ktere je taky vetsi. Ted pani doktorka poradne prohlizela srdicko a bylo vsechno v poradku. Ja citim pohyby opravdu hodne, ale jsem uz v 30. Tydnu a mimco uz je proste vetsi. Tahle navsteva byla asi moje nejpozitivnejsi. Rekli, ze zvetsene CSP neni vada, a ze u nekoho vymizi az po porodu. Pani geneticka me vyradila. Rekla, ze muzu prijit po porodu, abychom vyloucili nejaky syndrom, ktery souvisi s nemocnym srdcem- coz u nas nehrozi, ale muze souviset i s onemocnenim stitne zlazy. Ja stitnou zlazu nemam vubec, takze je mozne, ze mimco muze mit poruchu. Jinak bych rekla, ze potom co na te magneticke nenasli nic vic krome toho zvetseneho CSP, takze uz to neresili. Na kontrolu pujdu jeste za mesic, ale to uz mi bylo nabidnuto, pokud mam zajem a rada toho vyuziju, kdyz mam moznost kontroly od tech nejlepsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.12.23 16:54

@verundulinek Také jsem se v některém článku dočetla, že to CSP může vymizet až po porodu a samostatně by to opravdu nemělo dělat žádné velké potíže. Tak držím palce a děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.12.23 22:17

@michaelapap jeste k tem pohybum. My jsme na zacatku cetli jednu knizku tam bylo, ze pres den kdyz se pohybujes tak miminko jako by kolibas a ono spinka a vecer, kdyz si lehnes tak to kolibani prestane a zacne se teprv pohybovat. A musim rict ze ze zacatku jsem ty pohyby citila hlavne kdyz jsem si lehla a v noci. Az pak kdyz vyrostlo tak me zacalo kopat i pres den. A ted taky porad nejvetsi kopani citim hlavne kdyz lezim. Ja si myslim, ze 21. Tyden je brzo na pohyby. Ja jsem si ze zacatku ani nebyla jista, zda jsou to pohyby nebo me jen boli bricho, protoze ta intenzita neni takova a preci jen je to pro nas neco uplne noveho 😊 kdyz jsme jeste zadny jiny deti nemeli. Priste si myslim, ze uz rozeznam lepe pohyby od boleni bricha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí