Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MichaelaPap. Pohyby jsou extremne nevyzpytatelne cele tehotenstvi. Strasne v tomto tydnu zalezi na poloze miminka. Jestli je ted zady k tvemu brichu, tak jich budes logicky citit min. Dulezite je, ze nejake jsou. Pockej za par tydnu, to zase budes resit jestli nejsou az moc intenzivni a caste
I ty miminka maji sve dny…
Moc děkuji za uklidnění holky
v pondělí nás čeká 3D Ultrazvuk, byly jste taky? ![]()
Ahoj děvčata :smiling_face_with3_hearts: jak se Vám daří?
já jsem pres svátky prodělala covid, měla jsem silnou rýmu jinak dobrý a zitra jdu na kontrolní UTZ. 3 screening nás čeká 18.1.🙏
@MichaelaPap. Ahoj, užívala jsem si nával energie a doma uklízela co se dalo, ještě 3 týdny a budu ve 30tt a začnu prát, žehlit a vše pomalu chystat
Moc se na to těším. Covid jsem také měla, ale musela jsem teda srážet i horečku paralenem 2 dny než se to nějak dalo zvládat. 5.1. jdu ke svému doktorovi a počítám, že mi napíše žádanku do Gennetu na screening ve 30tt. ![]()
Ja uz jsem v 36. Tydnu a ve ctvrtek jdu do Gennetu na posledni kontrolu, ale uz jen na premereni miminka, jelikoz jsem mela zajem. Ted uz na to vubec nemyslim. Mimco se hybe jako o zavod a i vim, ze slysi, ze vzdy kdyz je velky ruch tak o sobe dava vedet 😊 ted uz se jen pripravit na porod. Verim, ze budeme mit krasna zdrava zimni miminka!
@mterka My musíme ještě koupit skříň, do které ty dětské věcičky dáme
ale oblečení už mám celkem hodně nakoupeno, jsem se na začátku utrhla z řetězu
jsem zvedava, jak dlouho mi to žehlení věci vydrží ![]()
Nám dali v Gennetu na poslední kontrole i termín na 3 screening, že máme dojít zase k nim, že nás objednají ještě na tu magnetickou rezonanci
Přes svátky jsem na tu vadu úplně přestala myslet
a myslím si, že to byly zbytečné stresy, hlavně u vás je velká šance, že se vám to zmenší na optimální hodnoty
. Spise mě stresuje ta MR, čekání na výsledek a tak
ale prý by mu po narození MR museli dělat kvůli té vade a uspat ho, aby sebou při ní nešil, tak ať to má za sebou ještě v bříšku ![]()
Snad už pak bude v únoru klid.
@verundulinek tebe už to za chvíli čeká
určitě nám pak dej vědět jak se s miminkem máte až budeš mít sílu a chuť se podělit
budu držet palce ať je vše v pořádku a máš bezproblémový porod ![]()
Mě dnes doktor řekl, ať se objednám do Gennetu na kontrolu tedy v tom 30tt což je za 14 dni, v Gennetu mi řekli ze jim nejde systém, ať to zkusím v pondělí, ale ze uz asi nebudou mít volno a ze abych se kdyžtak objednala jinam 🙈 No uvidíme jak to v pondělí bude, když nebudou mít volno, objednam se k nám do nemocnice kde nastoupili dvě nove kapacity v oboru a doporučoval mi je i pan doktor se kterým jsem ještě konzultovala náš případ, tak bych se s nima aspoň před porodem seznámila.
@verundulinek Moc držím palce ať porod probíhá podle tvých představ ![]()
@MichaelaPap. Ja uz jen dokupuji drobnosti a snad mám tak nějak vše, ještě mě čeká predporodni a poporodni kurz, tak snad mi to tím trochu uteče do toho porodu, na který se překvapivě začínám těšit 😀
@mterka ja jsem byla v Gennetu vcera a nefunguji jim PC. Volala jsem tam jelikoz jsem si nebyla jista terminem. Mozna tam zkus zavolat znovu a rict, ze jsi termin mela 😀 evidentne jim to cele spadlo.
Jinak nam rekli, ze se CSP trosku zmensilo oproti minule a nezvetsuje se, takze to jde dobrym smerem.
Jaky predporodni kurz jsi si vybrala?
@verundulinek Uvidím v to pondělí co mi řeknou snad je kdyžtak nějak ukecám
Tak to je super, mluvila jsem ještě s jedním doktorem a říkal že nemusí do porodu zmizet, může klidně zmizet až po narození a možná taky ne a nic to nedělá, ale to už nikdo nezkoumá. Jdu na předporodní kurz do nemocnice, chci se hlavně seznámit s porodními asistentkami a jak to tam chodí, co si sbalit atd., a pak od Vandy Schreierové webinář o šestinedělí, kojení, péči o mimi, nošení a masírování. ![]()
@MichaelaPap. Ahoj, tak jak vám dopadlo vyšetření? Nás nakonec vzali na 24.1., tak jsem na to celkem zvědavá. Bylo to zase kompletní vyšetření, nebo to bylo zaměřeno jen na ten „problém“? ![]()
@mterka ahoj
byl to 3 screening a platilo se 900 Kč tím že jsme neměli zadanku. Merilo se a kontrolovalo vsechno, srdíčko, pupečník a tak. Malý se nám otočil hlavičkou dolů, ale je hoodne dole v panvi, paní doktorka měla ten UZ úplně dole v trislech.
neříkala že bych měla lezet nebo tak, ale zase jsem googlila
a holky tam psaly, že musely lezet kdyz měli mimca hlavy hodně nízko v panvi. Každopádně máme vše ok, jen na tu hlavicku úplně neviděla, protože tam byl stín, ale z toho co videla říkala, že to opravdu vypadá jen na chybeni CSP. Že žádnou jinou vadu nevidí a že je to tedy pozitivní zpráva, protože se bála, že se nějaká vada ještě objeví. Ale více nám řekne magnetická rezonance 1.2. Tam mu zkontroluji ty zrakové nervy a zda je vše správně propojene
doufám, že to bude dobré ![]()
Jinak mám za sebou předporodní kurz a ještě mě čeká kurz první pomoci pro novorozence, kurz přípravy porodních cest a poporodní kurz, ale mají každý jen 1h 30min a mam to u apolinare
Dneska stavíme skříně a chodím dost na procházky, v pondělí jdu ke svému gyndari tak uvidim, co rekne na tu hlavicku, protože před 2tydny ji měl dole, ale ne tak strasne nízko, tak snad mi nenakazou lezet, protože se jinak cítím dobře a do 18.2. mam chodit do práce. Ale asi už příští týden vše připravím na to, že bych musela ze dne na den na neschopenku, člověk nikdy neví.
A jak se daří vám holky? ![]()
@MichaelaPap. Tak to je super a MR dopadne určitě taky dobře
Já jdu do Gennetu zítra a sice žádanku od doktora mám, ale když jsem se objednávala, tak mi říkali ať si vezmu 900Kč. Naše malá je už taky hlavou dolů, tak jsem zvědavá jak na tom budeme. Zatím se cítím dobře akorát mám těhotenskou cukrovku, tak se musím hlídat, ale já bych tak jedla to je hrozný
Myslela jsem si jak je těhotenství pohodička, ale jsou to zatím pořád jen nějaké starosti. Dnes jdeme na první předporodní kurz do porodnice, doma máme vše nachystané a odpočítávám týdny ![]()
Ahoj, holky tak ja uz mam pry ocekavat mimco kazdou chvili. Nejspis se narodi pred terminem. Nakonec v porodnici vyhodnotili, ze jsem bezproblemova rodicka, a ze vsechny prohlidky vysly nakonec bez nalezu a mimco by melo byt v poradku 😊 moc na Vas myslim a nebojte se! Budeme mit brzo krasna a zdrava miminka!
@mterka tak možná ta zadanka pomůže a nebudete muset platit. Budu držet palce ať to dobře dopadne. Jsem zvědavá, jestli vás taky pošlou na MR, třeba se to CSP hezky zmenšuje
dej pak vědět.
Jinak včera jsem byla u svého gyndare a ten mi změřil i čípek, jsem o to poprosila a říkal, že na 31tt ho mám hezky dlouhý, tuším že 2,7cm, tak ležet nemusím.
Zrovna před chvílí jsem hodil první dupačky do pračky
uz máme skříně, tak to je konečně kam dávat ![]()
@verundulinek to je krásná zpráva
moc držím palečky, aby jsi měla hladký porod a byli jste všichni zdraví
![]()
Taky jsem myslela, že je těhotenství snazší, ale první 4 měsíce jsem zvracela, pak jsem měla hematom, pak ta vývojová vada, covid a teď už snad bude klid ![]()
Tak dejte obě vědět, jak jste na tom
![]()
@verundulinek Ahojky, no tak to je skvělá zpráva!
Držím palce ať porod běží jak si přeješ a ať jste oba zdravý ![]()