Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
malému bude devět měsíců a pomalu přemýšlíme o druhém mimču. Ale malého pořád kojím, v podstatě žádné jiné tekutiny nechce přijmout. Tak by mě zajímalo, jestli jde normálně kojit dál a do toho být těhotná. Může se mi mléko ztratit při těhotenství? Není to moc velký zápřah na tělo? Ke všemu mám Leidenskou mutaci, takže těhotenství samo o sobě bude náročné-injekce… Děkuju za vaše zkušenosti
Zápřah na tělo to určitě je, ale ztratit by se nemělo. Záleží na tvém organismu, to ti nikdo dopředu neřekne. Dřív měly jedno dítě za druhém, kojily takřka pořád a taky to šlo. ![]()
Tak určitě to jde, znám holky, co se prokojily těhotenstvím až k tandemovému kojení. Ale já otěhotněla při kojení 2× a doktorka mi pokaždé říkala, že kojení zvyšuje riziko potratu a že doporučuje starší dítko odstavit. Zápřah na tělo je to veliký, těhotenství, do toho kojení. Tvoje tělo to zvládnout může, nebo nemusí a tu záruku ti nikdo dopředu nedá. Proto doktoři většinou dopručují odstavit. Ale je to na tobě, co budeš ochotná risknout…
Taky se ti může starší dítko při kojení odstavit samo. Mlíčko může změnit chuť, stejně jako při ms. Zkus pokoukat na netu na „tandemové kojení“ ![]()
Ja tandemove kojila, ale starsiho v dobe tehu uz jen na vecer pred spanim.Po narozeni druheho az asi do 2 let taky jen na vecer, v pripade nemoci i pred den dostal, ale vzdy az se najel mladsi. Budes si to ale stejne rozmyslet sama - nekdo rika, ze se da (jako ja
) nekdo kojeni ukoncit… Ja to brala tak, ze kdyz nemam zadne zdravotni problemy, netvrdlo mi bricho, nebyla jsem vycerpana, tak to proste slo. A myslim, ze jestli umis naslochat svemu telu, tak to sama poznas. Ja jsem treba vypozorovala, ze mi po otehotneni ubylo mlika, takze jsem se UM stejne nevyhla. Ovsem po prekonani krize v tom 7-9 mesici stylu nechci prso ani videt, jsem ho po tom 2 roce pro zmenu s velkym revem chci prso odstavovala
Mladsi se mi tak nejak odstavil uplne sam kolem 1 roku.
Ahoj, já jsem otěhotněla, když malému bylo 7.měsíců
Musím říct, že mi ty první tři měsíce bylo pořád špatně a do toho malému rostly zuby plus je úplný prsomil, jiné tekutiny přijímat nechce, tak jsem toho měla plné kecky. Ted jsem ve čtvrtém měsíci, kojím pořád 3× denně a mléko se rozhodně neztrácí a malého apetit taky ne
A já jsem vždycky chtěla děti blízko sebe
Sice je fakt, že to druhé těhotenství si moc neužívám nebo spíš často zapomínám, že vůbec těhotná jsem ![]()
Já jsem s malým zrovna v 9m přešla na Sunar, (de facto se odstavil sám), a na prso už si ani nevzpomněl.
Jiné tekutiny začal pít až po jednom roce. Toho bys se nebála, a radši přestala kojit. ![]()
Jakmile jsem otehotnela se tretim prckem tak tehdy 15timesicni syn se odstavil sam.