Zvláštní školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
9.9.21 21:29
@Parninas píše:
A známkovaný by byl za snahu viď?

nechtej vedet, jak jsou znamkovani. U nas mam od vedeni volnou ruku, fakt nic nechteji vedet, dolozit…Maji to stejne jako romca za to, ze jsou hodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.9.21 21:37

A co jsou „osnovi“?

• Citovat
  • Upravit
1677
9.9.21 21:41
@Alriga píše:
A co jsou „osnovi“?

To byl překlep. osnovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 22:31
@Parninas píše:
A známkovaný by byl za snahu viď?

Nevím asi jo já tomu moc nerozumím. rekl jsem svůj názor co jsem si o tom zrovna myslel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
10.9.21 23:15

A vaše názory mi jsou už u zadku a co se týče zvláštních škol tak země je dobře že jsou inkluze a to že je inkluze tak z nějakého důvodu to asi je někdo je proti někdo je pro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
10.9.21 23:30
@Roman18 píše:
A vaše názory mi jsou už u zadku a co se týče zvláštních škol tak země je dobře že jsou inkluze a to že je inkluze tak z nějakého důvodu to asi je někdo je proti někdo je pro

Romane já bych ti fakt doporučila se smířit s tím co ti život dal a jít dál. Tím, že se budeš donekonečna užírat tímhle tématem, si akorát škodíš. To v životě nemáš nic hezčího, že se pořád musíš točit kolem tohohle komplexu? Když sám sebe přijmeš, tak ti bude mnohem líp.

• Citovat
  • Upravit
749
11.9.21 00:10
@Roman18 píše:
Aha ale ten žák si asi furt připadá líp v tom vašem prostředí nes kdyby byl na zvláštce i když má jiný osnovy než ostatní a jiný ucebnice ale má asi i přesto větší sebevědomí než kdyby byl na zvláštce když bych to bral podle sebe.to já kdybych si mohl vybrat tak radši inkluzi na základní škole než být ve zvláštní škole kde i to sebevědomí pak je nizsi když bych to bral podle sebe

Nepřipadá si lépe, protože na zvláštní škole, by na tom byl hodně podobně, jako ostatní spolužáci. Všichni by se učili totéž. Zatímco na základce jsou tito pomalejší žáci hrozně pozadu od ostatních a vnímají to. Já teda učím na škole, kde je v každé třídě žáků se SVP několik, takže je to určitě pro ně přijatelnější, než kdyby byl jeden, ale i tak. Není to vždy takto růžové. Známkuji je za snahu, aktivitu a chování. Když se snaží, dostávají dvojky a i když se z nich snažím vykřesat co nejvíce, mnohdy se nedostaneme dál, než k malé násobilce. Mají učebnice a pracovní listy pro pátý ročník. Chtít po nich například kvadratické rovnice, to je prostě nemožné. Svědomí mi nedovolí je nějak trápit, nemělo by to stejně cenu, takže známky absolutně neodpovídají realitě. Jenže pak je tu další problém a to soudnost těchto žáků. Občas dá hroznou práci citlivě vysvětlit nejen žákům, ale i rodičům, že Honzík opravdu nemá na studium na střední škole a je absolutně mimo mísu se tam hlásit. Jako další problém vidím závist těch, kteří nemají žádné úlevy a dostanou čtyřku, protože na to kašlou. Neustále chtějí vysvětlení, proč mají čtyřku, když umí mnohem více, než ti se SVP. Takže propast vzniká tak jako tak. Já neříkám rvát každého pomalejšího žáka do zvláštní školy, za mě je inkluze v něčem fajn, ale všeho s mírou. Tak jak to funguje nyní, bohužel nepovažuji za nejšťastnější řešení.

Příspěvek upraven 11.09.21 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.9.21 10:35
@Roman18 píše:
to já kdybych si mohl vybrat tak radši inkluzi na základní škole než být ve zvláštní škole kde i to sebevědomí pak je nizsi když bych to bral podle sebe

jako fakt bys měl větší sebevědomí na základní škole, kde bys neměl šanci děti ve znalostech dohnat a byl bys naprosto mimo? když bys viděl, jak ostatní spolužáci zvládají věci, na které ty koukáš jak sůva z nudlí, protože absolutně netušíš, o čem je řeč? kde bys v podstatě ani pořádně neměl kamaráda, protože nejpozději na druhém stupni už byste asi obtížněji hledali společná témata, protože každý byste byl někde jinde? alespoň co si vzpomínám na vlastní základku. já byla takový ten člověk, co mu nevadí bavit se s třídními „odpadlíky“, co se je klidně o přestávkách snaží doučit látku, co jim dá opsat, co s nimi prohodí pár slov, když už se bavit chtějí… ale bylo to přesně o tom „nevadí“. neměli jsme si co říct, do kroužků jsme spolu nechodili, ven jsme spolu nechodili… a vím o spolužačkách, které je přehlížely jak širé lány a nějaké doučování by považovaly za ztrátu času. a to byli ti, kteří ty osnovy základky zvládali, učili se to samé, co my ostatní, neměli úlevy, ale dalo jim to sakra práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.9.21 00:05

@sagina Ale když je třeba zak ve zvláštní škole nedopatrenim a nemá tam co dělat a daly ho tam třeba omylem což se před rokem 89 stávat asi mohlo a nebo i v současné době může psycholog udělat chybu a dát omylem dítě do inkluze tak to proste znamená že není hloupej a pro takovýho žáka by inkluze pak byla lepší protože by mel šanci probírat i bezne normální ucivo co ostatni když se bavím o chytrých žácích u kterých akorát psycholog udal chybu z nějakého důvodu že dal žáka do zvláštní dřív a nebo do inkluze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.9.21 00:19

@Ja-rekk prostě já si myslím že inkluze je dobrá v tom že když psycholog udělá chybu a špatně dítě ohodnotí před vstupem do první třídy a řekne o něm že je pomalý tak by ho dal původně do zvláštní ale v současné době zvláštní školy nejsou a jsou místo nich inkluze a v inkluzi chytrý žák má šanci navázat na učivo běžné školy a zvýšit si tak sebevědomí zatímco ve zvláštní by neměl na co navazovat akorát plnit daný program a pak možné nízké sebevědomí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65682
12.9.21 07:13
@Roman18 píše:
@sagina Ale když je třeba zak ve zvláštní škole nedopatrenim a nemá tam co dělat a daly ho tam třeba omylem což se před rokem 89 stávat asi mohlo a nebo i v současné době může psycholog udělat chybu a dát omylem dítě do inkluze tak to proste znamená že není hloupej a pro takovýho žáka by inkluze pak byla lepší protože by mel šanci probírat i bezne normální ucivo co ostatni když se bavím o chytrých žácích u kterých akorát psycholog udal chybu z nějakého důvodu že dal žáka do zvláštní dřív a nebo do inkluze

Dostat v současné dobe dite na zvláštní skolu fakt neni jen tak, rozhodně ne omylem. A co si představuješ pod pojmem omylem do inkluze. Pokud je v bezne škole a zvlada běžné ucivo, tak i kdyby byl v kolonce s podporou, tak je to uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.9.21 07:27
@vokishka píše:
Dostat v současné dobe dite na zvláštní skolu fakt neni jen tak, rozhodně ne omylem. A co si představuješ pod pojmem omylem do inkluze. Pokud je v bezne škole a zvlada běžné ucivo, tak i kdyby byl v kolonce s podporou, tak je to uplne jedno.

To nevím jak v současné době ale před rokem 89 se to třeba stávat mohlo dávat nějaký decka do zvláštní omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.9.21 08:02

@Roman18 a ty si myslíš, že jsi byl na zvláštní školu dán omylem?

• Citovat
  • Upravit
66852
12.9.21 08:05
@Parninas píše:

omylem se nedostal na gympl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.9.21 08:10
@Parninas píše:

Nevím myslím si že asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko