Zvláštní školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2705
23.8.21 15:51
@matkabagristy píše:
No vim, co se probira na specialnich skolach. Jsou to dokumenty, ktere publikuje msmt na svych strankach. Jmenuje se to ramcovy vzdelavaci program, driv to byly osnovy.
V soucasne dobe v ramci inkluze vzdelavam zaka, jemuz bylo doporuceno prejit na specialni skolu, uci se to, co by mel specce, jen je na normalni zakladce.
Ony se ty osnovy/rvp obnovuji, ale ten zaklad zustava stejny.

Vím, že teď to tak je, ale bylo to tak i před 20lety? Podle mě dřív byly ve zvláštních školách i děti bez sníženého IQ, což teď nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65905
23.8.21 15:55
@Blue2 píše:
Vím, že teď to tak je, ale bylo to tak i před 20lety? Podle mě dřív byly ve zvláštních školách i děti bez sníženého IQ, což teď nelze.

je jedno, jaké dítě mělo IQ. Určitě mělo nějaké problémy, jinak by se tam nedostalo. Ale nedokážu si představit, že dítě ve škole probere sotva půlku učiva základní školy a samo se to úplně v pohodě doučí. Navíc je dané, na jaké školy se můžeš hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
23.8.21 15:55
@Blue2 píše:
Vím, že teď to tak je, ale bylo to tak i před 20lety? Podle mě dřív byly ve zvláštních školách i děti bez sníženého IQ, což teď nelze.

je to v podstate porad stejne. Ucim 27 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22469
23.8.21 16:11

Minulý týden jsme měli doma řemeslníka, chlap měl tak k padesáti rokům, říkal, že absolvoval zvláštní školu.
Byl nejen šikovný řemeslník, ale i vtipný, pohotový s obrovskou slovní zásobou a měl všeobecný přehled.
Dnešní absolventi zvláštních škol mají problém se podepsat. Zažila jsem několikrát.

Takže uznávám, že kdo je na zvláštní škole, tak asi nebude studijní typ, který se jen tak doučí sám kvanta učiva. Pokud by měl takový potenciál, tak jej z té zvláštní školy v průběhu přeřadí do klasické, stejně, jako neprospivajícího žáka přeřadí z běžné zš do zvlaštní.

Zažila jsem, už dřív, jednu matku, která trvala pro dítě na zvláštní škole, protože ji absolvovali všechny její starší děti, nikdo na ni, ani na děti neměl žádné nároky a dostávaly svačiny a obědy zdarma, tolerovalo se tam nevychováni a mizerná docházka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
23.8.21 18:45

@matkabagristy a to sem si myslel že dítě ze zvláštní když má výši IQ může se doučit chybějící učivo v pohode.Ale kdyby měli výšsi IQ tak by ho nedali do zvláštní. Ikdyz někdo může IQ projevit v pozdějším věku treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
23.8.21 18:53
@Roman18 píše:
@matkabagristy a to sem si myslel že dítě ze zvláštní když má výši IQ může se doučit chybějící učivo v pohode.Ale kdyby měli výšsi IQ tak by ho nedali do zvláštní. Ikdyz někdo může IQ projevit v pozdějším věku treba

porovnej si ta uciva z matiky, co jsem tu dala. Takove dite by se samo doma muselo samo naucit ucivo od 5. tridy zs. To by muselo mit vysoce nadprumerne IQ a peclive to skryvat pred svym okolim. Nadane decko poznam i ja, natoz specialni pedagog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
8.9.21 21:40
@matkabagristy píše:
porovnej si ta uciva z matiky, co jsem tu dala. Takove dite by se samo doma muselo samo naucit ucivo od 5. tridy zs. To by muselo mit vysoce nadprumerne IQ a peclive to skryvat pred svym okolim. Nadane decko poznam i ja, natoz specialni pedagog.

Já když jsem si dodělával kurz základního vzdělání tak sem se musel taky doučit hodně látky s předmětů ale měl jsem to sice lehčí ty osnovy ale musel sem si na to udělat čas abych to zvládnul ten kurz, sice pár čtyřek ale kurz mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
8.9.21 21:49
@Roman18 píše:
Já když jsem si dodělával kurz základního vzdělání tak sem se musel taky doučit hodně látky s předmětů ale měl jsem to sice lehčí ty osnovy ale musel sem si na to udělat čas abych to zvládnul ten kurz, sice pár čtyřek ale kurz mám

a zvladl jsi prijimacky na ss? Mas maturitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
8.9.21 21:54
@matkabagristy píše:
a zvladl jsi prijimacky na ss? Mas maturitu?

Nemám ale to stím moc nesouvisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
8.9.21 22:02
@Roman18 píše:
Nemám ale to stím moc nesouvisi

Diskuze se vyvinula smerem, ze absolvent specialni skoly je schopen se pripravit na prijimacky a uspesne odmaturovat. Ty jsi prikladem, ze nelze. Gratuluji ke slozeni kurzu zs vzdelani, asi jsi byl hodny, kdyz ti ty ctyrky dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65905
8.9.21 22:07
@matkabagristy píše:
Diskuze se vyvinula smerem, ze absolvent specialni skoly je schopen se pripravit na prijimacky a uspesne odmaturovat. Ty jsi prikladem, ze nelze. Gratuluji ke slozeni kurzu zs vzdelani, asi jsi byl hodny, kdyz ti ty ctyrky dali.

Nema cenu s nim vubec diskutivat. Jede si porad to svoje, jak nedopatrenim chodil na zvlastku, kdyz by mohl z fleku udelat gympl. Za chvili založí dalsi podobnou diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
8.9.21 22:13
@vokishka píše:
Nema cenu s nim vubec diskutivat. Jede si porad to svoje, jak nedopatrenim chodil na zvlastku, kdyz by mohl z fleku udelat gympl. Za chvili založí dalsi podobnou diskusi.

To se pleteš nebudu žádnou podobnou diskuzi zakládat. clanku bylo tady už hodne mě se akorát líbilo jak každej z toho gymplu nadela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
9.9.21 07:33
@Roman18 píše:
To se pleteš nebudu žádnou podobnou diskuzi zakládat. clanku bylo tady už hodne mě se akorát líbilo jak každej z toho gymplu nadela

Protože gympl jednoduchý není. Ty fakt žiješ úplně mimo realitu. Já ti přeju že jsi ten kurz zvládl, ale pořád to bylo s odřenýma ušima. Takže si ani nedokážeš představit úroveň, co se očekává na gymplech.

• Citovat
  • Upravit
1677
9.9.21 18:12
@Parninas píše:
Protože gympl jednoduchý není. Ty fakt žiješ úplně mimo realitu. Já ti přeju že jsi ten kurz zvládl, ale pořád to bylo s odřenýma ušima. Takže si ani nedokážeš představit úroveň, co se očekává na gymplech.

Ale to neznamená že když jsem měl čtyřky že bych musel hned souhlasit s tvým názorem ono taky existuje doucovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65905
9.9.21 19:10
@Roman18 píše:
Ale to neznamená že když jsem měl čtyřky že bych musel hned souhlasit s tvým názorem ono taky existuje doucovani

Znas přísloví Komu neni shury dano, v apatyce nekoupi? Tak nejak to funguje i s doucovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze