Zvláštní školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se může žák zvláštní školy jednou vůbec lépe uplatnit teda by mě zajímalo kdys nemůže ji na střední normální skolu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jak se může žák zvláštní školy jednou vůbec lépe uplatnit teda by mě zajímalo kdys nemůže ji na střední normální skolu
Nejlépe tak, že se vyučí řemeslu. V blízkém městečku je speciální učiliště, kde mají více oborů, například pomocný kuchař, čalouník apod.
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Nejlépe tak, že se vyučí řemeslu. V blízkém městečku je speciální učiliště, kde mají více oborů, například pomocný kuchař, čalouník apod.
Jo to vím. Oboru nabízí hodne.Ale ucnak už mám zasebou jsem vyucenej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jo to vím. Oboru nabízí hodne.Ale ucnak už mám zasebou jsem vyucenej
Tak buď rád a věnuj se svému řemeslu. Má zlaté dno.
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Tak buď rád a věnuj se svému řemeslu. Má zlaté dno.
Nevím jestli zlaté dno ale jsem rad ze mam nějaké vyučení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Nevím jestli zlaté dno ale jsem rad ze mam nějaké vyučení
no a čím jsi vyučenej?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Kuchař kuchařské práce
Tak co třeba střední hotelnickou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Kuchař kuchařské práce
hmm, tak to je blbý, to asi jako samostatnej obor pro podnikání moc frčet nebude a co covid napáchal v restauracích, to netřeba zmiňovat ![]()
když máš problém s maturitou, nedá se úsilí zaměřit spíš směrem k nějakým „zdokonalovacím kurzům“ pro kuchaře? jestli existují?
anebo si znova udělat učňák, ale třeba něco, v čem máš lepší předpoklad uplatnit se samostatně (pokud jsem dobře pochopila, že se v práci cítíš nedoceněný… ale tak to v zaměstnáních bývá, že zaměstnanci vydělávají na zaměstnavatele… mně to třeba vyhovuje, ale můj drahý bejvalý přesně z toho důvodu radši podniká, má vše ve svých rukou a necítí se tak omezován zaměstnavatelem). elektrikář, truhlář? co mne překvapilo, můj brácha je třeba kovář, brala jsem to jako archaické povolání (jasně - kovář je ten, kdo přitlouká koním na kopyta podkovy a koně už prakticky vymřeli, protože v Praze přece máme metro a tramvaje
) a ono prd, frčí to furt
i na výučáky lze studovat zkráceně, pokud už máš výuční list, i když přesné podmínky jsem si nikdy nezjišťovala, takže netuším, jestli tam nejsou nějaká omezení pro tvůj původní obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sgina Šikovný podkovář je dnes placený zlatem. Pokud navíc zvládá ortopedické kování, tak! Ovšem je to příšerná dřina, záda fakt v p…
Když umí jazyk, v Rakousku v Německu, Irsku… Zlatý důl!
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše: @sgina Šikovný podkovář je dnes placený zlatem. Pokud navíc zvládá ortopedické kování, tak! Ovšem je to příšerná dřina, záda fakt v p…
Když umí jazyk, v Rakousku v Německu, Irsku… Zlatý důl!
no, brácha není podkovář, on vyrábí (mimo jiné, ale asi hlavně) meče. v dnešní době
před covidem zakázky i do zahraničí, teď to tedy vázne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Kucharinou se dá něco vydělat ale je to práce taková nepravidelná a sezoni. Napadlo mě že bych mohl zkusit si udělat řemeslný kurz roční. Ale stojí to kolem 20000kc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Tak co třeba střední hotelnickou?
Střední hotelnicka by asi byla ztráta času když už mám vyucak v oboru což je to hlavni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Střední hotelnicka by asi byla ztráta času když už mám vyucak v oboru což je to hlavni
Já myslela, že chceš papír. Ty chceš maturitu teda v jakým oboru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Já myslela, že chceš papír. Ty chceš maturitu teda v jakým oboru?
Já si myslím že ten papír v tomto oboru bych moc asi stejnak nevyužil i kdybych maturitu udal protože by se po mě chtěla asi stejná práce jako s vyucakem v té kuchyni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit