Zvláštní školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
A co teda vlastně chceš?
Jasně že maturita by byla dobrá a hodila by se kvůli sirsimu uplatnění a nebo dalšímu vzdělávání třeba. Ale zrovna v kuchyni bych ji asi fakt nepotřeboval. Tak jsem to myslel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
A co teda vlastně chceš?
Měl jsem smůlu že jsem chodil do zvláštní a vcas neměl lepší přípravu pro střední skolu.ted už je pozdě něco dohanet ale nevadí jsem vyučenej a můžu dělat nějakej kurz nebo se nechat někde zaměstnat kde mě zaučí pokud se mi nechce dávat někde 20000kc za nějakej kurz.Diky za dobré rady protože v mnohém máte pravdu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jasně že maturita by byla dobrá a hodila by se kvůli sirsimu uplatnění a nebo dalšímu vzdělávání třeba. Ale zrovna v kuchyni bych ji asi fakt nepotřeboval. Tak jsem to myslel
Ale maturita na jaké škole? O jaké uplatnění máš zájem?
Práce v kuchyni přece není omezena na sezónu.
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Ale maturita na jaké škole? O jaké uplatnění máš zájem?
Práce v kuchyni přece není omezena na sezónu.
To je jedno na jaké škole. Proste hlavně maturita. A naučit se na stredni základy podnikání a vědět jak si otevřít nejake bistro nebo menší hospodu ale nerozumím účetnictví a ekonomice abych mohl podnikat. Vyhoda že bych nemusel vydělávat na zaměstnavatele a dělal sám na sebe.To jen k výhodám té maturity.To jen odpovídám na tvou otázku o jaké uplatnění bych měl zájem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga rád budu dělat nějaké řemeslo. Mluvil jsem jen o tom co bylo a že teď už je pozdě na nějaký vzdělávání a toho času tomu věnovat ne to už ne. Proste dostal jsem dost dobrých rad ohledně práce na který jsem se ptal na tomto portale a souhlasim že vydělat si lze i se základním vzdelanim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
To je jedno na jaké škole. Proste hlavně maturita. A naučit se na stredni základy podnikání a vědět jak si otevřít nejake bistro nebo menší hospodu ale nerozumím účetnictví a ekonomice abych mohl podnikat. Vyhoda že bych nemusel vydělávat na zaměstnavatele a dělal sám na sebe.To jen k výhodám té maturity.To jen odpovídám na tvou otázku o jaké uplatnění bych měl zájem
Nevím, jestli k podnikání potřebuješ maturitu. To by ti řekli na Živnostenském úřadě. Podle mě stačí vyučení a praxe, ale nevím to jistě.
K otevření vlastního podniku ale ZCELA JISTĚ potřebuješ kapitál (peníze do začátku na předplacené nájmu, nákup všeho potřebného vybavení, surovin, na první výplaty…). A samozřejmě ZKUŠENOSTI. Nejprve bych se snažila získat místo v podniku, který by byl podobný tomu, jak bych chtěla podnikat já. Tam bych se 2 až 3 roky hodně učila a přitom bych si třeba udělala kurz práce na PC. Na účetnictví stejně budeš někoho potřebovat, v gastronomii je to složité, tam si to nikdo nedělá sám.
Velké cíle jsou dobré, ale pak si musíš stanovit malé krůčky, jak se k nim dostat a postupně a důsledně je plnit.
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
A co teda vlastně chceš?
Trollit chce. To mu jde ukázkově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga Podnikání by na mě bylo moc slozity a ještě si někde půjčovat peníze atd.to ne to se radši vzdam tohoto cíle a budu radši zaměstnanej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Trollit chce. To mu jde ukázkově.
Ne trolit nechci a nebudu nebaví mě to a nemám na to čas. Dekuji za rady ohledně práce a uplatnění a nashle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Ne trolit nechci a nebudu nebaví mě to a nemám na to čas. Dekuji za rady ohledně práce a uplatnění a nashle
Je velký nedostatek šikovných řemeslníků, kteří umí. Jestli umíš nějaké řemeslo, tak se na tohle snaž zaměřit.
V řemeslu je dneska černá díra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
@Alriga Podnikání by na mě bylo moc slozity a ještě si někde půjčovat peníze atd.to ne to se radši vzdam tohoto cíle a budu radši zaměstnanej
Vždyť jsi psal, že by sis chtěl otevřít svoje bistro. Co teda chceš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze jako obvykle, mas velke cile, ale nehodlas udelat vubec nic pro to, abys jich dosahl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Vždyť jsi psal, že by sis chtěl otevřít svoje bistro. Co teda chceš?
Když jsem zjistil co všechno to obnáší za administrativu atd tak radši ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co teda vlastně chceš?