Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Minulý týden ve čtvrtek mi tříletý syn dobral antibiotika na angínu. V sobotu, teplota 38,2. Neděle, zvýšená teplota včetně večera. Letěla jsem v pondělí k doktorce, angína se nevrátila, v podstatě prý jen vir nějaký. Nic jiného mu není. Méně ji, ale v tomhle vedru nevím, zda z nemoci nebo tepla. Ven s ním nechodím a je to týden, co přes den dobrý a večer 37,1-37,5. Jinak je živý, hravý, spí normálně… Co by jste s tím dělaly? Jít zase k doktorce?
Taky řešíme něco podobného, dcera má antibiotika teda teprve teď od pondělí, na streptokoka. V krku ji přestalo bolet hned po druhé dávce, ale pořád má zvýšenou teplotu. Nevím, jestli z horka nebo je pořád problém s nemocí.
@vokishka píše:
Taky řešíme něco podobného, dcera má antibiotika teda teprve teď od pondělí, na streptokoka. V krku ji přestalo bolet hned po druhé dávce, ale pořád má zvýšenou teplotu. Nevím, jestli z horka nebo je pořád problém s nemocí.
On byl po antibiotikach úplně bez teplot. A právě v pondělí jsem letěla k doktorce, jestli se nedejbože nevrátila angína. Tu vyloučila.
Tříletá dcera má taky už druhý den zvýšenou teplotu, zatím předpokládám (a doufám), že z vedra. Jinak jí nic není.
@andelinka1 píše:
Tříletá dcera má taky už druhý den zvýšenou teplotu, zatím předpokládám (a doufám), že z vedra. Jinak jí nic není.
Budu držet palce… Já si to první dny také myslela… Jen u nás už mi to přijde dlouhé nějaké ![]()
Nevím jestli ti to pomůže, ale náš roční syn byl včera večer protivný, tak jsem ho zkusila změřit a měl v konečníku po odečtu 37.3, málem mě kleplo, že bude zas marodit, ale pak jsem si říkala že je to třeba jen z horka. Tak jsem zkusila změřit i staršího syna (který je určitě zdravý) a měl taky 37.3. Takže, nemůže to být z horka???
A měří teploměr dobře? Několikrát se mi stalo, že docházela baterka a měřil špatně - digitál.
@stazka píše:
A měří teploměr dobře? Několikrát se mi stalo, že docházela baterka a měřil špatně - digitál.
Myslím že ano ale zkusím je vyměnit.
@Anny2148 píše:
Nevím jestli ti to pomůže, ale náš roční syn byl včera večer protivný, tak jsem ho zkusila změřit a měl v konečníku po odečtu 37.3, málem mě kleplo, že bude zas marodit, ale pak jsem si říkala že je to třeba jen z horka. Tak jsem zkusila změřit i staršího syna (který je určitě zdravý) a měl taky 37.3. Takže, nemůže to být z horka???
Já bych tak doufala, že by to bylo jrnom horkem… Ale týden? ![]()
A blba otázka odecitas? No popravdě si neumím představit 3letymu měřit takto teplotu. Podle me muže. Záleží kolik máte v byte.
@EvaG píše:
A blba otázka odecitas? No popravdě si neumím představit 3letymu měřit takto teplotu. Podle me muže. Záleží kolik máte v byte.
Ano, odecitam. Samozřejmě mohu zkusit normálně změřit. V podpaží myslím.
Nevím po týdnu už by se něco rozjelo. Takže to klidne muže z tepla být.