Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Janli tak tahle metoda by se mi libila:)) je to snad vecnost, co jsem nekde sedela. Ta nostalgie:)
@kacka.od.vedle jenže ty máš mléka, kolik mala vypije, nemáš ho málo. Ze nic neodsajes? Ja nic neodsala skoro od sestinedeli a kojili jsme do 20mes.
Můžeš ale navýšit objem mlika:
Začít hodne pít. To pomáhá
Homeopatika
Odsávání, přes den i, a častější přikládani
@KristynaTita tak to bude tim, ze asi dcera pije jen to snadno tekuty a to pozdejsi tucnejsi se ji nechce tahat. Budu muset vymyslet, jak ji u toho prsa udrzet
protoze malo cura i kdyz ma prilezitosti k piti dost. Zato v polospanku pije jedna radost
@KristynaTita to ale není pravda. Obě moje děti byly hladový, mlíko nebylo a bradavky mi žmoulaly pomalu do krve. Vážila jsem je, takže vím, kolik toho vypily. Častější přikládání nefungovalo. Některý ženský prostě dokážou vytvořit jen omezený množství mlíka.
@kacka.od.vedle nám v porodnici sestricky doporucily černé pivo. Spolubydlici na pokoji si ho hnedka nechala donést, a daly jsme si skleničku spolu ![]()
@kacka.od.vedle já bych řekla ,ze melo občas si skleničku dam k obědu ( 2deci) a cítím ze se prsa nalejou, za zkoušku dáš nanejvýš peníze za To pivo. Ublížit by To určite nemělo. A navíc Me fakt chutná. Můžeš vyzkoušet. A také se doporučuje nápoj z čekanky, prodava se ve zdravé výživě, ale osobní zkušenost nemam, ale prý funguje. ![]()
Jedno dítě jsem kojila přes 2 roky a druhé stále kojím, má přes rok. Spíš tady napíšu, co brání bohaté laktaci…stres, celý den se honit, chodit do cvičení (ale jóga nevadí), tahat těžké věci, nekvalitně a nepravidelně jíst, strava chudá na bílkoviny (jezte tvaroh skoro každý den, tvrdé sýry, maso), málo pít, atd… Tak tyto věci fakt moc nedělejte. Hlavně nepanikařte, nestresujte se, to laktaci neprospívá. Dokud dítě nestojí na váze nebo nejede pod váhu, tak bych se nestresovala. Jsou děti jedlíci a nejedlíci. Pravidelně kojte přes den a hlavně na stejném místě (to děti mají rády), v noci dítě berte z postýlky pokud nějak zabrečí, hned toho využívejte a dejte k prsu (časté noční kojení výrazně zvyšuje produkci na druhý den i po jediné prokojené noci) a navíc, máte pravdu, že při spaní toho dítě může hodně vypít, mám stejné zkušenosti. Moje první dítě milovalo mléko nejvíce, když jsem snědla denně celou tabulku kvalitní čokolády (stejně tak druhé dítě). Jinak, co se týká odsávání odsávačkou, tak to mi nikdy nešlo mléko. Ručně jen troška. Jsou prsa, kterým to jde a jsou prsa, kterým to moc nejde, takže tak rozhodně množství nezjistíte. Počůraných plen jsem měla od dětí do půl roku (než jsem začala dávat příkrmy) tak 6 za celý den (podle mých zápisků), ale byly i výjimky, kdy o jednu počůranou méně a někdy víc. Jednou jsem si dala na přípitek 2dc vína a malý to mléko po chvilce sání odmítl, nechutnalo mu, takže mám špatnou zkušenost. Držím pěsti, ať vám to co nejdéle vydrží!
Jak dlouho to trvá? Nemohl by to být třeba spurt? Zkusila bych si kdyžtak půjčit váhu, jestli opravdu málo pije. Odsávačka je k ničemu, z vlastní zkušenosti (kojím, malá pije jak drak ale nikdy jsem neodsála víc jak 10ml
) a nic to nevypovídá o množství mléka podle mě.
Vyhradit pár dní, nikde se nikam nehonit, svlíknout sebe do spoďárů, miminko do plenky a šup pod deku. Mazlit, kojit co to jde. To pivo není špatnej nápad, mě se po skleničce taky vždycky nalila prsa docela dost. A mamka mi tehdy radila taky ten tvaroh třeba s marmeládou, prostě hodně jídel bohatých na bílkoviny.
A mimochodem, ještě jedna zajímavá drobnost, u prvního dítěte jsem normálně střídala prsa, používala jsem obě.....ale druhé dítě od narození chce jen levé prso, takže jedno mám nalité-funkční a druhé je nefunkční a skoro nic se v něm netvoří od 6 měsíce. I takové zajímavé věci se můžou stát u kojení.
@Kikulele píše:
@kacka.od.vedle já bych řekla ,ze melo občas si skleničku dam k obědu ( 2deci) a cítím ze se prsa nalejou, za zkoušku dáš nanejvýš peníze za To pivo. Ublížit by To určite nemělo. A navíc Me fakt chutná. Můžeš vyzkoušet. A také se doporučuje nápoj z čekanky, prodava se ve zdravé výživě, ale osobní zkušenost nemam, ale prý funguje.
Dite dostane v mleku stejne alkoholu, jako mate v krvi.
@rozand nevím nám řekly sestry ze můžeme, ze je to Dobre na tvorbu mléka, a rodila jsem v Boskovicich. Spoléhám na to ze by nerikaly něco co by mohlo uskodit. ![]()
Holky dekuju, ja to ozkousim. Jen ten tvaroh bohuzel neprojde. Pediatricka naridila bezmlecnou dietu. Zkousim treti den, zatim celkem lituju, ze jsou vanoce. Ja zjistila, ze to mliko je snad vsude ![]()
@Kikulele Sestry bohuzel ohledne kojeni rikaji spoustu blbosti.
Decka červenýho vína nebo sklenička piva
. Už jsem přestala kojit kvůli nedostatku mlíka a tak jsem si dala červený víno. Ráno jsem měla prsa jak šutr a kojilo se dál. Když to zase začalo stagnovat, zopakovala jsem si to a aspoň na mě to fungovalo suprově. Kojočaje mi jen způsobovali průjem…