Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja se ptala na urade, pani mi rekla, ze se to tyka jen toho, kdo porodi po tom 1.lednu, jinak ne… Tyka se me to, protoze mam termin 1.1.2020 ![]()
@Miluska13 píše:
Ja se ptala na urade, pani mi rekla, ze se to tyka jen toho, kdo porodi po tom 1.lednu, jinak ne… Tyka se me to, protoze mam termin 1.1.2020
Tak opatrně, abys neporodila o den dříve, to už by se tě to týkat nemuselo
![]()
@Miluska13 píše:
Ja se ptala na urade, pani mi rekla, ze se to tyka jen toho, kdo porodi po tom 1.lednu, jinak ne… Tyka se me to, protoze mam termin 1.1.2020
Což je blbost, protože není schválené ještě vůbec nic. Jinak to, že máš termín 1 neznamená, že neporodíš dřív
@Miluska13 pani na urade nema tohle vubec co vykladat, ma pouze pracovat v ramci platnych a aktualnich zakonu
@Cenarius píše:
Ale tak se uklidnimeta vlada co je, tak stale funguje a vy uz tady resite, ze je jina, to za prve. A za druhe, VELMI podstatna vec je ta, ze pro tento navrh je kompletne cela opozice. Takze by me zajimalo konkretne kdo by to chtel stopnout. Navic volby za rohem a rychle by se jim to vratilo.
nevěřím, že je pro to celá opozice, možná navenek. A další parlamentky jsou za dlouho a to se vždycky nějak obhájí, navíc je to velice malá voličská skupina, aby se kvůli ní někdo stresoval.
@Cenarius píše:
@Miluska13 pani na urade nema tohle vubec co vykladat, ma pouze pracovat v ramci platnych a aktualnich zakonu
to je celkem přeceňování paní na úřadě ![]()
@debra.morgan píše:
Z emimina ani ne, ale vídám dost dotazů, které sem někdo dá pak v různých mamynkovskych skupinách na fb a fb už zmanipuloval kdekoho, obzvlášť co se týče sahani na peníze na které „ony přece nárok mají“
tak to je neuklidním, když řeknu, že hnutí ANO před nějakou dobou chtělo zkrátit mateřskou. Nevím, jak jsou daleko s tímto návrhem. ![]()
@P4ja píše:
Což je blbost, protože není schválené ještě vůbec nic. Jinak to, že máš termín 1 neznamená, že neporodíš dřív
To ja dobre vim, ale takhle mi to pani dnes rekla, ze by bylo dobre abych porodila po 1.lednu.
Nemusi padnout vlada. Staci, ze odejdou ministri za cssd. Vse se pak prodlouzi a zakon se nestihne… Ženský, nespolehejte na to, at ztoho zas neni takove halooo az to bude jinak
@Miluska13 píše:
To ja dobre vim, ale takhle mi to pani dnes rekla, ze by bylo dobre abych porodila po 1.lednu.
A proč? To už ses nezeptala že?
@debra.morgan píše:
tvl, až se tohohle ujme nějaka vyplašena mamyna, co nevyjde za měsic s penezi, tak to obleti FB a udělá to takovou paniku, to si ani nedokážeš představit, mamyny by byly schopny vyjít do ulic i na zakladě tohoto…takova super fake news, ale bacha na důsledky
![]()
![]()
To bude deti odlozenych v babyboxu.
@P4ja píše:
A proč? To už ses nezeptala že?
Jako co proc? Ptala jsem se, jestli jako lidem co uz ted treba prispevek berou, tak jestli se nezvedne a ona mi rekla, ze ne, ze vylozene az u deti narozenych po tom 1.lednu… Taky jsem to docela nechapala
@Miluska13 píše:
Jako co proc? Ptala jsem se, jestli jako lidem co uz ted treba prispevek berou, tak jestli se nezvedne a ona mi rekla, ze ne, ze vylozene az u deti narozenych po tom 1.lednu… Taky jsem to docela nechapala
No vidíš a proto jsem se ptala. Fakt nechápu, jak to něco takového mohla říct, když to zatím stoprocentně dané není. A naopak se spíš očekává to, že to dostanou všichni, kteří v tu dobu budou pobírat RP. Prostě si paní hrála na chytrou a ukázalo se, že je to blbka. Správně by ti měla říct, že se to ještě neví. Ano, možná budeš mít výhodu a nebo taky ne. A nebo nebude nic, protože to neschválí nebo spíš nestihnou.
Jak to dnes dopadlo? Měli jsme odstávku elektřiny, nemohla jsem se dívat.
@PaníBovaryová myslim, že nijak, vubec se k tomu pry nedostali. ale nevim, jestli mam uplne info.