Zvyšování platů pedagogů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26248
26.8.19 16:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.8.19 16:32
@neumisa píše:
@matkabagristydíky :kytka:

no, za ty roky už asi víš, jak se učitelům přidává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
26.8.19 16:34
@matkabagristy píše:
no, za ty roky už asi víš, jak se učitelům přidává

ale jo, vím… ale jsem masochistka, ráda si o tom počtu. Takže těch 10% z ledna byla vlastně jen 3%, protože zároveň stoupla i průměrná mzda, že? No nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
26.8.19 16:35

Co nedají do pevného tarifu, to učitel nikdy neuvidí. Jen dráždí lidi, že přidají 15 procent a to že skutečnost je někde jinde se lidem neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.8.19 16:43
@josta píše:
Co nedají do pevného tarifu, to učitel nikdy neuvidí. Jen dráždí lidi, že přidají 15 procent a to že skutečnost je někde jinde se lidem neřekne.

Přesně, jak to není pevné, tak smůla. Takhle už jsem zažila, že se přidalo dva tisíce do pevného a v tu ránu 2300 sebrali osobní. Bývá to tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.8.19 16:44
@matkabagristy píše:
@neumisa
https://www.ceskenoviny.cz/…telu/1757138
Již dříve uvedl, že by chtěl, aby se v příštím roce zvedly platy o 15 procent, a to půl na půl v tarifech a odměnách. Místopředsedkyně školských odborů Markéta Seidlová dnes na briefingu řekla, že odboráři budou požadovat minimálně dvě třetiny přidávaných peněz do pevných tarifů.

Tohle je ale až od 2020, teď v září nic ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.8.19 16:46
@jizvíková píše:
Tohle je ale až od 2020, teď v září nic ne?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 16:54

Učím ne zš/sš od roku 1995, pamatuju 12. a 13. plat, později „rozpuštěný“ do tarifů. První osobko byly 300, kolem roku 2005 jsem měla asi 2500. Za ministra, co zvyšoval plat učitelů o 5000, jsme všichni přišli o osobko, aby bylo na tarify pro začínající učitele. Od té doby jsem se zase dostala k osobku 1300 za vedení a správu.
Ještě srandovnější je příplatek za třídnictví, v 90. letech jsem měla 500, loni 600. Chtěla bych vidět profesi, kde se příplatky za 24 let nepohly, ale naopak šly dolů.
To k diskuzi k tomu, jak se přidává ve školství, když to nejde do tarifů.

• Citovat
  • Upravit
36504
26.8.19 17:04
@hanka.br. píše:
Máš špatné zkušenosti, ale to neznamená, že to tak platí obecně. To bys mě urazila, protože já jsem k dispozici pořád a individuální práce s dětmi pro mě problém není. Prostě je to tak, že ve školství je spousta nemotivovaných lidí - třeba i finančně - kteří nemají zapotřebí pracovat víc, než do výše svého platu. Dokud učitelství nebude prestižní záležitost, nebude to lepší. Ale aby do školství přišli mladí, schopní a kvalitní lidé, musí být náležitě odměněni. Jinak to lepší nebude.

nebude. Odeberte kantorům nesmyslné papírování a inkluzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.8.19 17:08
@Burj Chalifa píše:
nebude. Odeberte kantorům nesmyslné papírování a inkluzi.

To já jim odebrat bohužel nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
26.8.19 17:51
@tothova píše:
A situace na středních školách? Telocvikar jen protože má VŠ bude ucit děti dejepis, jen protože to mají jeden rok a není to maturitní obor, tak jim pustí dokumenty a bude za to brát takový prachy? Je to tak skoro všude a hrůza, děs.

Promiň, ale pro toho učitele je to dost stres, rozhodně si neužívá, že neučí „svůj“ předměs… co kdo bude učit určuje ředitel, a pokud to neblahá personální situace vyžaduje ( nikoho aprobovaného škola nemá a nemůže sehnat), tak je nutné " držet hubu a krok". Představ si, že ti v tvé práci přidělí na omezenou dobu činnost, kterou naprosto neovládáš. Vzdáš se dobrovolně části svého platu proto, že na danou práci nejsi kvalifikovaná? Asi ne, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.8.19 18:13
@SibyllaTrelawney píše:
Promiň, ale pro toho učitele je to dost stres, rozhodně si neužívá, že neučí „svůj“ předměs… co kdo bude učit určuje ředitel, a pokud to neblahá personální situace vyžaduje ( nikoho aprobovaného škola nemá a nemůže sehnat), tak je nutné " držet hubu a krok". Představ si, že ti v tvé práci přidělí na omezenou dobu činnost, kterou naprosto neovládáš. Vzdáš se dobrovolně části svého platu proto, že na danou práci nejsi kvalifikovaná? Asi ne, co?

Přesně, já takhle jednou vyfasovala hospodářský zeměpis, to bylo peklo, musela jsem se učit věci, co jsem absolutně neznala, příplatek samo nula, práce jak na kostele, dětem jsem rovnou řekla, že to není můj obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.8.19 19:03
@matkabagristy píše:
V médiích se uvádí 15%, při bližším prostudování je to 8% do tarifu, asi tak

A až v lednu, což je za čtyři měsíce, tak čekám, že to nakonec bude zase míň. :nevim: Hele, otevřela jsem diskusi a čekala, co bude. No a zase klasika, nic neděláme, nic neumíme a nemáme individuální přístup. :mavam: A pokud děláš, umíš a ten individuální přístup máš, tak zapomeň, platí a) a běda ti, jak chceš víc. :nevim:

Pokud se podle toho zařídím a na všechno se zvysoka vybodnu, hůř na tom alespoň po finanční stránce určitě nebudu. A budu mít veget. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.8.19 19:08
@Anonymní píše:
Učím ne zš/sš od roku 1995, pamatuju 12. a 13. plat, později „rozpuštěný“ do tarifů. První osobko byly 300, kolem roku 2005 jsem měla asi 2500. Za ministra, co zvyšoval plat učitelů o 5000, jsme všichni přišli o osobko, aby bylo na tarify pro začínající učitele. Od té doby jsem se zase dostala k osobku 1300 za vedení a správu.
Ještě srandovnější je příplatek za třídnictví, v 90. letech jsem měla 500, loni 600. Chtěla bych vidět profesi, kde se příplatky za 24 let nepohly, ale naopak šly dolů.
To k diskuzi k tomu, jak se přidává ve školství, když to nejde do tarifů.

Já měla loni v maturitním ročníku kolem 800-900 (musela bych se podívat) a bylo to pro mě tak motivační, že jsem letos třídnictví s velkými díky odmítla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
26.8.19 19:09

@jizvíková já takhle dostala hudebku a němčinu ( naštěstí pro mě začátečníky - mám úroveň tak A2 s bídou) 8o nejhorší školní rok mého života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat