Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Oren , zdravím tě z „února“.
Určitě v tom nejsi sama
Jsem sice trošičku za tebou, ale myslím že strach z toho mám úplně stejný. Už z toho docela šílím. Snažím se nic nečíst, ale na druhou stranu mám strach že mi něco unikne ![]()
Budeš-li chtít tuto diskusi „držet při životě“, budu ráda. Sama jsem neměla odvahu ji založit a hledala jsem jestli nějaká není. V „únoru“ se dost věcí probere, ale stejně si pořád připadám „jiná“.
Zuzka
Ahoj Zuziko,
přesně píšeš co já cítím… únor je super… jsem hrozně ráda, že je nás tam tolik… ale jak jsem serfovala na netu, nenašla jsem pořádně informace o těhotesntví s dvojčaty… no prostě nic.
Těhotná jsem poprvé a hned se dvěma… no mám hrozný strach!!!! Vůbec nevím, jak to unosím a bojím se že se narodí moc brzy.
Škoda, že se na tomto tématu nesešlo mnoho reakcí, asi bychom obě uvítaly nějaké zkušenosti, podněty … a tak… abychom se míň bály.
Nicméně mám novou známou, která má dvojčata - 2 roky. Tak se s ní už domlouvám na odkupu kočáru a dalších věcí. Zkusím z ní vytáhnout nějaké info, jak to prožívala a co dětičky
… abychom byly v klidu ![]()
Ahoj Oren,
pořád si říkám, že se nesmím stresovat - zrovna teď v prvním trimestru - ale ono to nějak nejde
Jsem těhotná taky poprvé a pár dní jsem tu informaci musel „strávit“. Teď už se těším, ale ty obavy… Na druhou stranu je spousta mamin, které dvojčata bez problémů donosila, zvládla…, prostě v pohodě, tak proč si připouštět komplikace. Ostatně ty mohou přijít i kdyby bylo mimi jedno.
Naši sousedi mají asi roční dvojčátka, ale my zatím jen okukujeme, protože to ještě nechceme roztrubovat (zatím jsem to řekli rodině a dvěma dobrým kamarádům).
Jak ti vůbec dopadla kontrola? Myslím, že jsi byla dneska, ne?
Ahoj Zuziku,
na kontrolu jdu zítra… už asi nedospím… měsíc jsem nebyla a za tu dobu se mohlo hodně změnit. No a taky dostanu konečně průkazku a udělají mi první testy z moči. Doufám, že bude všechno OK.
Dám určitě vědět, jak jsem dopadla.
![]()
Ahoj Oren,
určitě dej vědět jak jsi dopadla. Já jdu na kontrolu ve čtvrtek (po třech týdnech), tak jsem taky jako na trní
.
Držím pěsti. Měj se.
Z.
Ahojky,
tak se k Vám taky hlásím. Sice jsem už trošku dál, ale snad to nevadí.
Kdysi tu byl dvojčatový deníček, byl super, ale nějak zanikl. Je to škoda, holky by určitě rády poradily.
Nemějte strach, všechno bude v pořádku. Já jsem v tomto stádiu těhotenstí ještě nevěděla, že tam jsou dvě. Dozvěděla jsem se to až na UTZ ve 12tt. Do 20tt jsem chodila do práce (pouze 16. hod týdně), zvládla dovolenou pod stanem, balení a přesun do Čech (žili jsme skoro 2 roky v Anglii) a stále jsem relativně v pohodě. Sice je to celé náročné, ale zvládat se to všechno dá. Doufám, že si ještě v bříšku pobydou, zatím se zdá, že jim tam nic nechybí a hoví si tam.
Třeba se přidá někdo už s narozenými dvojčátky.
Opatrujte se.
Jana
Ahoj Lilo,
díky za tipy, některé jsem už objevila, některé ne… myslím, že se chytáme čehokoli, protože ono se to nezdá, ale zase tolik informací jako k „normálnímu“ těhu není (za výraz normální se omlouvám, nevím jak to napsat
- možná mono-
).
Díky.
Zuzka
Ahoj Jani,
tak to budeš naše oběť
očekávej přísud dotazů
![]()
Já do práce chodím a doufala jsem že budu chodit až do mateřské (teď už trošku pochybuju, ale mám problém se zastoupením… navíc to v práci samozřejmě ještě neví).
My máme dovolenou naplánovanou koncem srpna, ale to bude určitě ještě v pohodě.
Jen se tě prosím tě musím zeptat - kdy ti začalo růst, resp. se více objevovat, bříško? Bylo to dříve (někde jsem četla, že začne růst 1-2 týdny dříve než u jednoho mimi tj. tak někdy v 11tt)? Nerada bych aby to v práci odhalili dřív než to sama řeknu ![]()
Měj se krásně, jsem ráda, že ses tady ukázala ![]()
ahoj holky,
já bych se mezi vás přidala, ale už nejsem těhulka, tak nevím, jestli mě mezi sebe vezmete
.
Chvilku jsem chodila na Dvojčata i na Rodince, ale tam bylo každej den mraky příspěvků, a to jsem nějak nestíhala, takže jsem taky potřebný info sháněla různě po netu.
Kdybych mohla s něčím pomoct nebo poradit, tak se klidně ptejte. Hlavně se ničeho nebojte, taky jsem byla vystresovaná, ale žádnej horror se nekonal (ani po porodu), takže klííííd! ![]()
Xeng , to víš, že tě vezmeme
a velmi rády
Koukám, že máš dva klučíky, takže chlapi v rodině velí, ne?
![]()
Jsem ráda, že se holky přidáváte, Oren bude koukat
až sem nakoukne ![]()
Zuzi,
nene, žádní chlapi - to bysme teda dopadli …
. Vládnu já - a musím pevnou rukou!
![]()
Pročítám si těhulky se stejným měsícem porodu jako mám já. Nenašla jsem ale žádnou spolubojovnici s dvojčátky.

Bojím se, že je neunosím..... s kým bych si mohla popovídat?? Kdo mi poradí a psychicky pomůže??
Jo a všichni máte takové krásné schránky… poradíte jak si je také mohu vytvořit?
Abych zapadla?