Holky,poradte co byste delaly Vy prosim

13503
21.8.07 12:34

Holky,poradte co byste delaly Vy prosim

Ahoj holky
poradte mi co byste delaly vy na mem miste.

Rozhodli jsme se ze pojedem na vikend do Rakouska do termalek.Ja nasla na netu par penzionu a jeden NEZAVAZNE objednala.Jen jsem tam udala mou adresu-zadne osobni udaje jako cislo konta nebo cislo obcanky nebo pasu.
Pak jsme tam jeli a nasli si penzion ktery byl blize tech lazni.To bylo 9.6.2007.Dne 14.6.2007 mi dosel email z penzionu ktery jsem rezervovala ze musim zaplatit 145 euro,ponevadz jsem si objednala pokoj na 2 noci a do desiti dnu musim castku uhradit na nize uvedene cislo konta.Ja jsem si rekla ze nic platit nebudu protoze ta rezervace nebyla zavazna a nikde ani nic takoveho nebylo uvedeno a to jsem rekla i partnerovi.Ani jsem jim nic neodpovidala protoze tim by bylo jasne ze jsem to byla ja kdo si to zarezervoval..Rekla jsem partnerovi ze to muzeme udelat tak ze nekdo si udelal srandu a zarezervoval to na moje jmeno.On se spojil se znamym ktery je pravnik,vysvetlil mu o co jde a ten mu rekl ze nic platit nemame,ze mam pravdu-ze si opravdu nekdo mohl udelat jako srandu a ze on na nas(respektive na me) nic nema.Tak jsme to nechalo byt a dne 5.8. dosel dalsi email s tim ze bohuzel jeste neobdrzeli tech 145 euro a ze me zadaji o uhradu do 7 dnu..Dnes mi prisel dopis domu(nebyl doporuceny) kde mi pisou at okamzite uhradim castku 145 euro(je tam i sek) jinak ze jsou bohuzel nuceni to nechat vyresit soudnimi kroky.
Partner zavolal opet tomu znamemu pravnikovi,ktery mu rek ze nevi jak ten dotycny to chce resit,jestli chce najmout pravnika(coz je smesne kvuli 145 euro),ze to by se potom muselajeho kancelar spojit s nekym v Brne ale ze doslova rekl a to mam napsat cituji" ja ta a ta jsem si u vas nikdy nic neobjednala ani nevyuzivala vasch sluzeb tudiz nevim proc bych uvedenou castku mela uhradit"..

Schvalne jsem si najela na tu jejich stranku a divam se na rezervace a NIC tam neni napsano..
Jenom od kdy do kdy,adresa se jmenem,telefon a email a to je vse..pak prijde email o rezervaci na ktery ja jsem nereagovala(jsem ho nemusela dostat ze😉 stejne jako ten dopis).
V rezervaci nebyly zadne dalsi podminky jak je nekde pod carou co clovek ani necte,zadn storno poplatky,schvalne jsem si vcera zkusila udelat fixni rezervacku na fixni jmeno,email a adresu a normalne se to odeslalo.
Jinak je pravda ze treba ten pokoj mohli drzet ale my jsme schvalne se na ten penzion jeli podivat a bylo tam napsano „zimmer frei“ coz je volne pokoje..A je tam napsano ze ma clovek prijet do 18 hodin no a pokud jsme neprijeli tak to nemeli drzet,ne?
Jinak mam zkusenosti ze u „korektnich“ rezervaci a objednavek clovek musi uvest cislo uctu ze ktereho se strhne castka za prvni noc i v pripade ze clovek nedojede.

Co si o tom myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TAPTINKA
21.8.07 12:46

rezervace

Ahoj.. já bych také nic nezaplatila, ale přesto bych se jim ozvala - nejlépe dopisem (ať už doporučeně nebo na doručenku) s tím, že jsem nic nerezervovala atd. a právě z toho důvodu nehodlám nic platit. Už jen kvůli tomu, že přeci jen kdyby náhodou „něco na tom bylo“. Nevím jaké jsou v Rakousku zákony a třeba tam i takovouto rezervaci berou vážně ?

• Citovat
  • Upravit
17938
21.8.07 12:59

Taky bych nic neplatila a odepsala jim, že jde asi o omyl, neboť jsem si nic neobjednávala a dělala bych ještě děsně překvapenou, že to je penzion a tak.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.8.07 13:07

no ja jsem taky nad tim uvazovala ze bych jako delala desne prekvapenou a jeste mu pohrozila at uz necha toho vyhrozovani soudem atd nebo ze s tim neco udelam,jenze on ma moje tel.cislo,protoze ten den nez jsem si to tam rezervovala jsem mu volala a bavila se s nim..Takze nevim jak to zaonacit a kdyby nahodou se s tim neco delo co rict ohledne toho volani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
21.8.07 13:19

Ahoj Taminko,

kdyz jsi odesilala rezervaci bylo tam nekde napsano, ze je nezavazna? Ale soudim, ze kdyz ti poslali potvrzovaci email, uz bylo jasne, ze je rezervace zavazna. Proste si to mela zrusit a ne delat mrtveho brouka. Ber to taky z pohledu toho penzionu. Kdyby jim tohle delal kazdy a pak by neprijel, prisli by asi na mizinu.

Jinak si myslim, ze to zkouseji a k soudu by te nedali.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.8.07 13:25

Radulko

jenze ja jsem zadny potvrzovaci email od nich nedostala..Email jsem od nich dostala az po terminu o tom ze mam zaplatit ty penize..
Divala jsem se na hotely a dalsi ubytovaci zarizeni a vsude chteji cislo kreditni karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
21.8.07 14:28

Ahojky:O)
Já bych jim tedy nic neplatila, ale také bych se jim určitě ozvala. Asi bych ani nelhala v tom, že to asi poslal někdo mým jménem, prostě bych sdělila, že jsem si předběžně zarezervovala pokoj, že z jejich stránek je patrné, že je to předběžná rezervace, že jsi nedávala číslo účtu ani jiná osobní data… Taky bych se ale zřejmě omluvila za to, že jsem jim nedala vědět, že předběžnou rezervaci ruším - myslím si, že je to otázka slušnosti…
Jinak mám za to, že k soudu by Tě těžko vláčeli, zvlášť, když i dopisy chodí bez doručenky.
 Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
21.8.07 16:32

Co takhle napsat, žes udělala rezervačku, ale jelikož nepřišel potvrzovací e-mail a nebylo tedy patrné, že tam pro vás mají místo, nechtěli jste riskovat a ubytovali se někde jinde, protože jsem si prostě mysleli, že ubytování u nich nevyšlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
21.8.07 19:26

Ahoj,

napadlo mě přesně to, co Noggie přede mnou - zkrátka to jakoby obrátit, žes čekala na potvrzovací e-mail či telefon a když nic, sehnali jste si pokoj jinde… ? Určitě bych nic neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
21.8.07 19:42

Ahoj holky..

jestli muzu tak vam sem trosku zasahnu..

Taminko zahravas si s ohnem..shodou okolnosti jsem taky pracovala v jednom penzionu v Rakousku a muzu ti rovnou rict ze rakusaci jsou svine a potahnou te pred soud klidne i kvuli 5 eurum..
Pro ne jsou tohle zavazny rezervace..urcite bys to tam nekde vyhledala malinkym pismem v podminkach rezervace..to oni si hlidaji..
Zadala jsi tam svoje jmeno a adresu..v Rakousku maji stejnou databazi jako tady cechach a to ze si to jmeno nejdrive overi a tu adresu taky..navic jestli dobre chapu tak jsi jim i volala? pokud ano,tak to je dalsi problem..a za dalsi..kazdej pocitac ma nejaky cislo..a pokud se v tom zacne nekdo hodne stourat tak i prijde na to z jakyho pocitace ta rezervace byla odeslana..takze delat mrtvyho brouka nema cenu..
Radeji bych se jim ozvala a snazila to dat do poradku..oni ti jinak budou posilat takovyhle dopisy..i kdyz nejsou doporuceny..a pak bude ticho..treba rok nebo dva..a pak najednou prijede exekutor a rekne ti ze dluzis onomu penzionu treba i 50.000,– euro..
Takze niceho se neboj a smele do toho..radim ti z vlastni zkusenosti,protoze opravdu vim jak to tam chodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.8.07 14:20

Holky
moc vam dekuji za vase nazory.Velmi si toho cenim a stale premyslim nad tim jak to udelam.
Sandulko tobe jsem poslala SZ protoze jsem se te chtela zeptat na neco konkretniho tak pokud budes mit chvilku tak si to prosim te precti.

Jeste jednou holky diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.07 12:01

Tak já bych neplatila nic. Jaká je vymahatelnost zaplacení něčeho, co jsem nevyužila? Jak mi prokážou, že jsem tam nezavolala a rezervaci nezrušila. Když pominu to, jak mi prokážou, že jsem rezervovala já. Počítač má jistě svoji IP adresu, ale tím to končí. Že moje prsty psaly na klávesnici nikdo neprokáže. Jak se můžou soudit s někým, kdo není jejich občan a nezdržuje se na území jejich státu, jak by mohl nařídit jejich soudce exekuci v ČR. To jsou všechno takové nesmysly.
Je to jako když chodí dopisy od firem, že vyhráváš hlavní cenu, ale musíš ještě něco objednat. Prostě čekají jestli se někdo chytí. Hned bych jim napsala a to je všechno.
Pořádně to prober s tím právníkem, napiš jim ten dopis a pošli to nějak doporučeně jestli to jde do zahraničí.
 Věra

• Citovat
  • Upravit
13503
25.8.07 10:25

Ahoj

dopis uz jsem poslala tak jsem zvedava co mi odpovi.
Ale nebudu nikomu platit za neco co jsem nevyuzila!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová