zase rýma + nachlazení

333
4.11.05 08:06

zase rýma + nachlazení

Ahoj maminky,
moje dcera je za poslední 2 měsíce už potřetí nemocná, má rýmu a kašle, teploty nemá. Dr. nám vždy řekne že máme dávat vincentku a poklepávat na zádíčka aby se zbavila hlenů. Chtěla jsem se zeptat jestli je tady někdo kdo je taky tak často nemocný jako my a jestli je to normální. Taky jseem se chtěla zeptat jestli některá z vás nepoužívá homeopatika . konkrétně STODAL - chci ho koupit malé, za dr. nejdu, naznačila mi že mám chodit až bude teplota … a ta není.
Případně jestli nemáte rady jak se rychle zbavit nachlazení a jak mu předcházet.
Dceři je 12 měsíců a žbrď.
Díky za rady.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
4.11.05 08:54

Lenculko,
teda to máte doma docela asi protivno, co? Ono to hodně dělá to počásko. V prvné řadě to chce doma nepřetápět, větrat, udržovat vlhkost mezi 45 a 55%, pít, při pobytu venku neoblékat víc než je nutné. Mořskou vodu můžeš stříkat i preventivně, někdo v deníčku PSTM psal, že např. vincentku nelze a je prý snad i denní dávkování omezené.
Další, co mě napadlo, nerostou vám zuby? My je omarodíme, většinou podobným stylem.
Jinak pokud nemá teploty, nijak výrazně neomezuj.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.11.05 09:15

rýma

Tak se přidávám do klubu, Míša má snad co 14 dnů rýmu a kašel, jsme téměř bez teplot. Stodal bych dávala od roku, mám ho ráda. Používala jsem ho i u starší dcerky. Jinak já dávám tu vincentku, vytírám jí malému nosík. Naopak se prý může aplikovat pořád i když není rýma, jako prevence rýmy (2-3× za den). No a taky je prý super od Hádka olejíček, ale název přesně nevím. Taky jsem nezkoušela tu vincentku dávat i mimo rýmové období, protože mi to bylo od lékárnice porazeno až teď, ale zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
4.11.05 09:42

Ahoj,my jsme na tom úplně stejně.Když starší dcerka začala chodit do školky a ted do školy máme pořád rýmy.Nestačíme se vyléčit z jedné a máme další.Mladší kluk když dostane rýmu má okamžitě průdušky.Jinak ten stodal je opravdu dobrý.Jinak jsme začali brát na posílení imunity broncho vaxom a musím říct bereme to 2.měsíce že jsme měli od té doby rýmu jen jednou a za 2.dny už jsme jí neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
4.11.05 09:47

Hádkův olejíček je Dětský nosní olej a já jím vytírám nosík po plavání jako prevenci. Potom tak nenudlí. Ale když nám rostly zuby, tak jsme také měli rýmu stále. Místo vincentky se dá použít i mořská voda Steinmar se to myslím jmenuje. A také jako prevence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
4.11.05 10:11

ještě jsem se chtěla zeptat jestli chodíte ven s nemocnýma dítkama, nebo je třeba na začátku necháváte pouze doma.
dík.
 l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
4.11.05 10:16

Ahojky, ta možská voda je Sterimar. Ještě dělají MAR, ale ten není tak dobrý.
Já ho používám často, jako prevenci, když rýmujem i třeba jen před čištěním nosíku. Od té doby, co ho máme, nikdy nemusím odsávat. Krásně se sama odhlení. Doporučuju. Přijde mi lepší i než Vincentka.
Taky máme nosní olej od Eoné, taky doporučuju. Bude to asi něco podobného jako ten Hadek…

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.11.05 11:43

venčení

Pokud jsme bez teplot, tak dám i kočár na polosed a jedeme ven, lépe se venku dětičkám dýchá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.11.05 11:53

Ahoj, zdravíme všechny s rýmou i bez rýmy :) Klárka už nemá rýmu tekoucí, ale pořád slyším, že to v ní dost chrčí. Dáváme Sterimar i olejíček od Hádka a nic. Teď jsme se rozhodli pořídit zvlhčovač. Nemáte, prosím, zkušenosti s dobrou značkou?
Děkuju. Lenka
P.S. Leni, máme holky asi stejně staré, viď? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
4.11.05 12:00

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
4.11.05 19:44

Ahoj,přímo s Wobenzynem zkušenosti nemáme ale jak jsem již psala o kousek výš my bereme Broncho Vaxom už 2.měsíce dost trpíme na rýmy od té doby co to bereme měli děti rýmu jen jednou a za 2.dny byla pryč.Řekla bych že je to rozhodně lepší alespon u nás to prozatím zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.11.05 09:05

Ahojky,
pridavame se zase s rymou jako hrom, kasel ne, teploty ne, je hodne zahlenena, co mam koupit v lekarne, co vam pomaha? Vincentku mame, pouzivam ji po odsavani, ale jinak na tohle je uz slaba :(

Dik, Lucka+Klarka 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
6.11.05 12:47

Lucko,

mě se osvědčil Otrivin
http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?… ,
ten kapu Petrovi na noc, když má rýmu. Právě se z ní vyléčil, trvala 10 dní, ze začátku mu teklo z nosu jako z puse sliny, pak z toho bylo děsné zelenisko. Petr se s tím nakonec vypořádal i bez Pamyconu (ATB - kypky do nosu). Odsávala jsem jen jednou - hrůza. Raději jsem se snažila dostat soplíky z nosu spíše při koupání, nebo jen stírala kapesníkem a okolí nosánku natírala jelenním lojem…

Tomovi jsem od mala kapávala Nasivin (je pro děti od narození do 1 roku http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?…) nebo od 1-8 let
http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?…,
ten mu zabral. Nejdříve Vincentku, vysmrkat (umí-li) a na to jsem nakapala kapky do nosu.
Kapky do nosu jsem nakapala vždy jen před spaním.

Zdravíčko
Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
6.11.05 13:09

Ahoj Leni,
tak my jsme na tom stejně. Rýmu jsme měli už ani nevím kolikrát :roll: , dvakrát k tomu i kašel, s kterým teď válčíme. Vždy jsme byli bez teplot a dr. říkala, že kašel u takto malých dětí je nadlouho, 2-3 týdny většinou… :? Já teda neodsávám (nosík máme volný), vincentku 1× denně, ale dávám na kašel Mucosolvan (na něj nedám dopustit :) ), dr. mi to schválila..
Brzké uzdravení všem prckům! :D
Iriss + 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
6.11.05 13:54

Taky se hlásíme.My máme zase rýmu :evil: a to jsme sotva vyšli z té předchozí. :roll: Staršímu Klukovi dávám Vincentku ve spreji,ale nevím,jestli tím sprejem můžu stříknout Vincentku i 4.měsíčnímu miminu. :?: Jinak vytíráme Nasivinem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí