Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
moje dcera je za poslední 2 měsíce už potřetí nemocná, má rýmu a kašle, teploty nemá. Dr. nám vždy řekne že máme dávat vincentku a poklepávat na zádíčka aby se zbavila hlenů. Chtěla jsem se zeptat jestli je tady někdo kdo je taky tak často nemocný jako my a jestli je to normální. Taky jseem se chtěla zeptat jestli některá z vás nepoužívá homeopatika . konkrétně STODAL - chci ho koupit malé, za dr. nejdu, naznačila mi že mám chodit až bude teplota … a ta není.
Případně jestli nemáte rady jak se rychle zbavit nachlazení a jak mu předcházet.
Dceři je 12 měsíců a žbrď.
Díky za rady.
Lenka
Lenculko,
teda to máte doma docela asi protivno, co? Ono to hodně dělá to počásko. V prvné řadě to chce doma nepřetápět, větrat, udržovat vlhkost mezi 45 a 55%, pít, při pobytu venku neoblékat víc než je nutné. Mořskou vodu můžeš stříkat i preventivně, někdo v deníčku PSTM psal, že např. vincentku nelze a je prý snad i denní dávkování omezené.
Další, co mě napadlo, nerostou vám zuby? My je omarodíme, většinou podobným stylem.
Jinak pokud nemá teploty, nijak výrazně neomezuj.
GaB
Tak se přidávám do klubu, Míša má snad co 14 dnů rýmu a kašel, jsme téměř bez teplot. Stodal bych dávala od roku, mám ho ráda. Používala jsem ho i u starší dcerky. Jinak já dávám tu vincentku, vytírám jí malému nosík. Naopak se prý může aplikovat pořád i když není rýma, jako prevence rýmy (2-3× za den). No a taky je prý super od Hádka olejíček, ale název přesně nevím. Taky jsem nezkoušela tu vincentku dávat i mimo rýmové období, protože mi to bylo od lékárnice porazeno až teď, ale zkusím to.
Ahoj,my jsme na tom úplně stejně.Když starší dcerka začala chodit do školky a ted do školy máme pořád rýmy.Nestačíme se vyléčit z jedné a máme další.Mladší kluk když dostane rýmu má okamžitě průdušky.Jinak ten stodal je opravdu dobrý.Jinak jsme začali brát na posílení imunity broncho vaxom a musím říct bereme to 2.měsíce že jsme měli od té doby rýmu jen jednou a za 2.dny už jsme jí neměli.
Hádkův olejíček je Dětský nosní olej a já jím vytírám nosík po plavání jako prevenci. Potom tak nenudlí. Ale když nám rostly zuby, tak jsme také měli rýmu stále. Místo vincentky se dá použít i mořská voda Steinmar se to myslím jmenuje. A také jako prevence.
ještě jsem se chtěla zeptat jestli chodíte ven s nemocnýma dítkama, nebo je třeba na začátku necháváte pouze doma.
dík.
l.
Ahojky, ta možská voda je Sterimar. Ještě dělají MAR, ale ten není tak dobrý.
Já ho používám často, jako prevenci, když rýmujem i třeba jen před čištěním nosíku. Od té doby, co ho máme, nikdy nemusím odsávat. Krásně se sama odhlení. Doporučuju. Přijde mi lepší i než Vincentka.
Taky máme nosní olej od Eoné, taky doporučuju. Bude to asi něco podobného jako ten Hadek…
Albi
Pokud jsme bez teplot, tak dám i kočár na polosed a jedeme ven, lépe se venku dětičkám dýchá ![]()
Ahoj, zdravíme všechny s rýmou i bez rýmy
Klárka už nemá rýmu tekoucí, ale pořád slyším, že to v ní dost chrčí. Dáváme Sterimar i olejíček od Hádka a nic. Teď jsme se rozhodli pořídit zvlhčovač. Nemáte, prosím, zkušenosti s dobrou značkou?
Děkuju. Lenka
P.S. Leni, máme holky asi stejně staré, viď? ![]()
Ahoj,přímo s Wobenzynem zkušenosti nemáme ale jak jsem již psala o kousek výš my bereme Broncho Vaxom už 2.měsíce dost trpíme na rýmy od té doby co to bereme měli děti rýmu jen jednou a za 2.dny byla pryč.Řekla bych že je to rozhodně lepší alespon u nás to prozatím zabralo.
Ahojky,
pridavame se zase s rymou jako hrom, kasel ne, teploty ne, je hodne zahlenena, co mam koupit v lekarne, co vam pomaha? Vincentku mame, pouzivam ji po odsavani, ale jinak na tohle je uz slaba ![]()
Dik, Lucka+Klarka 13m
Lucko,
mě se osvědčil Otrivin
http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?… ,
ten kapu Petrovi na noc, když má rýmu. Právě se z ní vyléčil, trvala 10 dní, ze začátku mu teklo z nosu jako z puse sliny, pak z toho bylo děsné zelenisko. Petr se s tím nakonec vypořádal i bez Pamyconu (ATB - kypky do nosu). Odsávala jsem jen jednou - hrůza. Raději jsem se snažila dostat soplíky z nosu spíše při koupání, nebo jen stírala kapesníkem a okolí nosánku natírala jelenním lojem…
Tomovi jsem od mala kapávala Nasivin (je pro děti od narození do 1 roku http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?…) nebo od 1-8 let
http://www.aislp.cz/…mvaihtml.cgi?…,
ten mu zabral. Nejdříve Vincentku, vysmrkat (umí-li) a na to jsem nakapala kapky do nosu.
Kapky do nosu jsem nakapala vždy jen před spaním.
Zdravíčko
Lila
Ahoj Leni,
tak my jsme na tom stejně. Rýmu jsme měli už ani nevím kolikrát
, dvakrát k tomu i kašel, s kterým teď válčíme. Vždy jsme byli bez teplot a dr. říkala, že kašel u takto malých dětí je nadlouho, 2-3 týdny většinou…
Já teda neodsávám (nosík máme volný), vincentku 1× denně, ale dávám na kašel Mucosolvan (na něj nedám dopustit
), dr. mi to schválila..
Brzké uzdravení všem prckům! ![]()
Iriss + 2svišti
Taky se hlásíme.My máme zase rýmu
a to jsme sotva vyšli z té předchozí.
Staršímu Klukovi dávám Vincentku ve spreji,ale nevím,jestli tím sprejem můžu stříknout Vincentku i 4.měsíčnímu miminu.
Jinak vytíráme Nasivinem