Recept: Losos se špenátem a quinoou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Přináším zdravý a rychlý recept na jedno z našich oblíbených jídel.

Postup

Do hrnce dáme 250ml vývaru (nebo vody s ochucovací pastou) a přivedeme ho k varu.

Mezitím do hluboké pánve dáme rozmrznutý špenát (nebo rozmixovaný čerstvý) s kapkou vody a přivedeme k varu.

Zatímco vaříme, očistíme si lososa a připravíme grilovací pánev. Před samotným grilováním lososa posolíme, opepříme a případně okořeníme oblíbenou bylinkovou směsí.

Do vroucího vývaru vsypeme všechnu quinou, ztlumíme a pomalu vaříme, dokud se voda nevyvaří (cca 20 minut).

Jakmile začne špenát vařit, přidáme do něj utřený česnek, zamícháme, vlejeme smetanu a necháme projít varem.

Na pánev si dáme kapičku oleje a opečeme lososa ze všech stran. Použijte největší plamen, aby měl hnědou a křupavou kůrku, ale nebyl vysušený.

V mezičase vklepneme do špenátu 2 vejce a pořádně zamícháme. Ososlíme, opepříme. Jakmile se vejce ztratí, odstavíme hrnec z plotny.

Před podáváním pokapeme lososa citronem.

Autor: iTýnka

Ingredience

  • 250g lososa
  • 500g špenátu (buď rozmixovaný čerstvý listový nebo mražený)
  • 5 stroužků česneku
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 120g quinoy
  • 250ml vývaru (nebo ochucovací pasta)
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

Quinoa

Chutnalo vám? Okomentujte recept Losos se špenátem a quinoou

Váš příspěvek