Seznam nadýmavých potravin v době kojení

Anonymní
5.2.10 19:44

Seznam nadymavych potravin v dobe kojeni

Ahoj holky. Potrebovala bych nejaky souhrn veci (potravin), ktere by se nemely jist v dobe kojeni, protoze nedelaji dobre miminku. Ja osobne vim o palivych jidlech, cerstvem pecivu a nadymave zelenine (zeli, hrasek, cocka, hrach). Ale ono je toho urcite mnohem vic. Nemate nektera nejaky seznam, kde bych to videla vsechno najednou sepsany a mela prehled?
Dekuji moc, Jana.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
5.2.10 19:51

No ono co vadí jednomu, nemusí vadit jinému. Pokud bys chtěla preventivně vysadit všechno „rizikové“, obávám se, že bys neměla co jíst :wink: . Já si pamatuju, že největší problémy v mém případě dělalo hroznové víno a cibule (i vařená). Jinak nejde jen o nadýmavé potraviny, ale taky ty s větším rizikem alergie - ta se nemusí projevit hned, takže pokud vyzkoušíš a nic se nestane - ještě to neznamená, že dítě nebude mít problém později. Mám na mysli potraviny typu kiwi, jahody, citrusy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
5.2.10 20:15

souhlasím, vynechat vše podezřelé nejde…

Já jsem třeba zkusila červenou čočku, že prý nenadýmá… No, noc byla krušná, takže nadýmá i ta.
Cibule a česnek v jakékoli podobě a konzistenci
no a mlíko taky není zcela optimální…

z důvodů případné alergie nejím med, citrusy, kiwi, jahody, rajčata, celer a kopr

Malýmu nedělá dobře ani kafe nebo silný černý čaj - to sem mu pak nechce moc spát a je jakýsi akční :lol:

určitě je toho víc, prostě vyzkoušet, kdyžtak zažít krušnou noc a budeš vědět, že tohle už ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 20:52

Jak bylo řečeno, musí se to vyzkoušet. Ale v šestinedělí doporučuju neriskovat a vyloučit luštěniny, citrusy, květák, brokolice, cibule a výrazné koření. Pak postupně zkoušet. Jo a pozor na jablka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
5.2.10 21:06

Ahoj, mě porodní asistentka říkala že nesmím nic co má slupku, třeba hrozny. Jablka a rajčata když si je oloupu tak trochu můžu. Další vyhýbat se květáku, porku, luštěninám, čerstvému pečivu, hodně aromatickým bylinkám, česneku, cibuli, uzeninám. Samozřejmě citrusům, jahodám, kiwi ikdyž mi řekla, že můžu zkusit mandarinku ale tu taky oloupat a uvidím jestli se malý osype. Ale popravdě já prvních 6 týdnů prakticky nejedla skoro nic a stejně měl malý prdíky. Ale jak psaly holky, je potřeba vyzkoušet postupně jednotlivé potraviny, abys viděla jak na ně reaguje. Ale asi bych s tím počkala aspoň až bude mít 4-6 týdnů. Maty se narodil začátkem listopadu a u nás je zvykem na vánoce jíst hrachovou polívku, kterou miluju, prostě o vánocích tak nějak líp chutná, když ju mamka dělá, takže jsem neodolala a prdíky měl stejné jako kdybych ji nejedla. Neměla bys i perlivé vody a sodovky a ani 100% džusy. Maty má tři měsíce a už se naučil jak na prdíky, takže problémy s nimi už prakticky nemusím řešit, jen vyjímečně. A už mám vychytané potraviny, které mu nedělají dobře. PA radila zkusit tu potravinu za pár týdnů znovu. U prdíků nám vždycky pomohla mastička Pupík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.2.10 21:09

co nadyma normalne tebe to nadme vetsinou aji mimco…ja muzu bez problemu cibuli zeli i cestve pecivo…takze vyzkousej kazdy jsme jiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
5.2.10 21:49

jak už se psalo výš, všechny luštěniny, čerstvý pečivo, chleba, květák, brokolice, cibule… Ale za mně můžu říct, že sem nemohla jíst vůbec nic, po všem měl Honzík koliku jako blázen. Hold musela sem čekat a po 8.týdnu to jako mávnutím kouzelnýho proutku bylo v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
5.2.10 21:54

já přidám ČOKOLÁDA (kakao) u nás obr reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
5.2.10 23:13

jo a ještě perlivý nápoje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.10 23:25

Dekuji. Po precteni mam dojem, ze budu asi jen pit vodu. :dance: Jana.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
6.2.10 11:08
Alík píše:
jo a ještě perlivý nápoje!

To je podle mě fáma. Jak by se ty bublinky do mlíka dostaly?

• Citovat
  • Upravit
762
17.2.10 08:51

ahoj holky,

jak to čtu,tak to bych nemohla vůbec nic :lol:
Malá strašně trpí na prdíky,ale nevím z čeho.Ptz jsem do teďka skoro nic nejedla co se nesmí,ale kašlu na to..Z toho co jste psaly,já jím čokoládu,někdy kiwi výjimečně,česnek atd. a v poho.Dokonce jsem měla pizzu z kynutého těsta a na malé jsem žádné horší reakce nezaznemanala.Jinak z lékárny jsme na prdíky měly snad vše a nic nám moc nepomohlo,takže nám zbývá jen čekat a čekat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.2.10 11:12

já teda vynechávm akorát luštěniny, zelí, citrusy, ale jinak jím skoro všechno. Malá si občas zaprdí, ale žádné bolení bříška ani alergické reakce, díky bohu…

s pitím to dodržuju, piju pouze vodu, nebo ovocný čaje, i když, s těma perlivýma nápojema, to by mě taky zajímalo :-D , jako že nadýmaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.2.10 11:29
eva76 píše:
i když, s těma perlivýma nápojema, to by mě taky zajímalo :-D , jako že nadýmaj?

No, jasně :mrgreen: , bublinky se ti dostanou do prsa, když vypiješ víc jak litr, dokonce ti můžou pod tlakem prasknout. :wink: Někomu můžou i začít bublinky prsa nadnášet :andel:

• Citovat
  • Upravit
1180
17.2.10 11:59

nezcus: jo, aha :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy